Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Fan mk2, no to nie widze probleu w takim razie.. gaz powinien normalnie smigac.. RasPL, mk2 a 4 to mala roznica w ciasnoscie
Kkkacper, jak juz w pierwszym poście napisałem to chodziło mi o model mk2 z silnikiem agu, więc RasPl chyba dobrze chciał podpowiedzieć.
Ales sie mnie uczepił nie chcialem ale odpowiedzialem Ci. wyjac przekladnie bez wspomagania jest duzo pros iej niz ta ze wspomaganiem.
Odkrecasz drazki, 4 sruby M8 potem troche manewrowania i jest na wierzchu.
Przy wspomaganiu problem jest odkręcić przewody bo bardzo malo miejsca jest a klucz potrzeba duzy 22 czy tam 24
Odkrecasz drazki, 4 sruby M8 potem troche manewrowania i jest na wierzchu.
Przy wspomaganiu problem jest odkręcić przewody bo bardzo malo miejsca jest a klucz potrzeba duzy 22 czy tam 24
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
RasPL, nie dotyczalem, ze mk2.. zwracam honor, wybacz wszystko tak jak mowisz, tak czy smiak trzeba sie troche nagimnastykowac, ale opcja ze wspomaganiem napewno o wiele bardziej problematyczna
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cześć. Mam problem. No może to nie jest problem ale mnie to denerwuje.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lXeLz70g5Aw[/youtube]
Po wciśnięciu gazu do oporu i szybkim odpuszczeniu obroty spadają bardzo wolno, słychać to na samym końcu filmu. Denerwuje mnie to strasznie bo jak jadę to jak szybko wciskam sprzęgło to silnik potrafi lecieć w wysokie obroty między zmianą biegów.
Silnik bazowy 1.8t AUM me7.5 na kodowaniu skrzyni automat, wycięte wszystko co możliwe, SAI, EVAP, kat i wszystko co przeszkadza ale jeszcze nie programowo. AFR w normie, wolne lambda 1, WOT też tak jak powinno. Możliwe że szukam dziury w całym i tak ma być. Jak to normalne to sobie zmienię charakterystykę w sterowniku i po problemie. Tylko pytanie do was czy u was jest podobnie? A może to wina kodowania sterownika? nigdy nie sprawdzałem czy automat przypadkiem nie ma innej charakterystyki pedału w tej kwestii.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lXeLz70g5Aw[/youtube]
Po wciśnięciu gazu do oporu i szybkim odpuszczeniu obroty spadają bardzo wolno, słychać to na samym końcu filmu. Denerwuje mnie to strasznie bo jak jadę to jak szybko wciskam sprzęgło to silnik potrafi lecieć w wysokie obroty między zmianą biegów.
Silnik bazowy 1.8t AUM me7.5 na kodowaniu skrzyni automat, wycięte wszystko co możliwe, SAI, EVAP, kat i wszystko co przeszkadza ale jeszcze nie programowo. AFR w normie, wolne lambda 1, WOT też tak jak powinno. Możliwe że szukam dziury w całym i tak ma być. Jak to normalne to sobie zmienię charakterystykę w sterowniku i po problemie. Tylko pytanie do was czy u was jest podobnie? A może to wina kodowania sterownika? nigdy nie sprawdzałem czy automat przypadkiem nie ma innej charakterystyki pedału w tej kwestii.
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
A może przez czujnik sprzęgła? Ja mam nie podpięty i też powoli spadają obroty. Silnik BAM.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Masz zamontowany czujnik pedału sprzęgła? Wydaje mi się, że wiem o czym mówisz, bo na początku po swapie też to miałem. Irytujący efekt przy zmianie biegu na wyższy.
darwaz, tak jak chlopaki mowia, brak czujnika na pedale sprzegla jest tego powodem.. na wolnych wkreca sie do konca czy tylko do 4tys.?
Niektore sterowniki przyjmuja zmiane kodowanie nawet przez vcds'a a niektore nie, wiec wtedy tylko zmiana sterownika.. druga sprawa, ze w automacie nie ma ogolnie pinu odpowiedzialnego za ten czujnik, mozesz sie wpiac w pin odpowiedzialny za sygnal ze skrzyni, ale czy zadziala to okaze sie dopiero po wszystkim
Niektore sterowniki przyjmuja zmiane kodowanie nawet przez vcds'a a niektore nie, wiec wtedy tylko zmiana sterownika.. druga sprawa, ze w automacie nie ma ogolnie pinu odpowiedzialnego za ten czujnik, mozesz sie wpiac w pin odpowiedzialny za sygnal ze skrzyni, ale czy zadziala to okaze sie dopiero po wszystkim
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam zrobioną wiązkę pedału sprzęgła ale nie mam czujnika jeszcze. Wkręca się do odcinki na luzie Tak właśnie coś myślałem z tym pedałem. A sterownik nie przyjmuje kodowania na manual. Dopiero jak wgrałem wsad od innego sterownika(manual) to poszło. Mam też cały drugi sterownik od manuala ale jeszcze w nim immo nie zdjąłem. No dobra, jak twierdzicie że to wina czujnika to sprawdzę.Dzięki za podpowiedź
darwaz, na 100%.. no tak jak mowilem wlasnie, czesc sterownikow lyka przeprogramowanie, a czesc nie
Witam Panowie,
poszukuje schematu wtyczki do komputera, 1.8T AGU
posiada ktoś taki?
poszukuje schematu wtyczki do komputera, 1.8T AGU
posiada ktoś taki?
normiczek, wklejam juz w tym temacie kiedys.. jak mi przypomnisz privem po 23 to wrzuce jeszcze raz jak znajde..
Witam panowie, czy jest możliwość podłączenia starego prędkościomierza od golfa mk2 z nowszym silnikiem 1.8 Agu?dodam, że obroty silnika działają w tym liczniku. Ktoś mi coś wspomniał o jakimś konwerterze, który mógłby pomóc, ale nie wiem czy to prawda.
Fan mk2, jaka skrzynia? Jak jest miejsce w skrzyni na impulsator, a pewnie jest to sie da.. jesli nie mozna impulsatora zmienic na inny niz elektroniczny to wtedy tylko konwerter albo wepchanienie bebechow z predkosciomierza mk IiI