Blow off
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- GregorzG60
- Użytkownik
Blow off
Jak już to kup Typ II. Na forum passata dużo o tym było. Jest dużo przeciwników "wieśniackiego sapania" ale i dużo zwolenników "przyjemnego psssst". O gustach się nie dyskutuje. Ja na tym properfekcie przejechałem ponad 40tys i to na LPG bezawaryjnie i nie odczułem żadnej różnicy w mocy. Z tym zalewaniem pewnie coś jest ale jeśli już to są to znikome wartości. Dużo osób poleca nie Bov'a a DV Forge, też coś syczy a nie zalewa itp. Podmień od kogoś, potestuj i sam zdecyduj
- WhyMe?
- Użytkownik
- Kontakt:
Blow off
Ma Lin, bez problemu zamontujesz.
http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-74/b5-aeb- ... bo-231506/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Blow off
co trzeba kupic ? dał by ktos link ? jaki typ z jakiej firmyWhyMe? pisze:Ma Lin, bez problemu zamontujesz.
- WhyMe?
- Użytkownik
- Kontakt:
Blow off
Ma Lin, przede wszystkim musisz kupić bova A model wybierasz według uznania.
http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-74/b5-aeb- ... bo-231506/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Blow off
Wiem, że to nie giełda, ale jak ktoś ma ochotę to mam do opchnięcia Pro Perfect typ II.
Jeździłem na nim około rok czasu - sprawny 100%.
Bardzo ładnie psssycy
(Z tym, że ja mam doładowanie w peaku jakieś 1.6 Bara )
Ogólnie to opinie są podzielone co do BOV w 1.8T.
Słyszałem też opinie, że do 1.8T z jedną sondą lambda można wkładać.
Ja natomiast mam 2 sondy (silnik AWT 2003r.) i żadnych błędów komp nie pokazywał.
Tylko oczywiście samochód jest po pewnych modyfikacjach - mogło to mieć też znaczenie.
Jeździłem na nim około rok czasu - sprawny 100%.
Bardzo ładnie psssycy
(Z tym, że ja mam doładowanie w peaku jakieś 1.6 Bara )
Ogólnie to opinie są podzielone co do BOV w 1.8T.
Słyszałem też opinie, że do 1.8T z jedną sondą lambda można wkładać.
Ja natomiast mam 2 sondy (silnik AWT 2003r.) i żadnych błędów komp nie pokazywał.
Tylko oczywiście samochód jest po pewnych modyfikacjach - mogło to mieć też znaczenie.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
- daniel0098
- Nowicjusz
Re: Blow off
zrób sobie lepiej przelot, lepszy efekt jak dla mnie w dieslu ;DMa Lin pisze:panowie a jest szansa zamontowania blow off do diesla? mam mk4 1.9 tdi 110 km , słyszałem ostatnio na żywo przypadkiem i sie podpaliłem na to
- driVWer
- Forum Master
- Kontakt:
Blow off
Skoro temat o blow offie to ja mam pewien problem odnośnie mojego 1.8T AJQ. A więc mam pomodzone auto aktualnie na 250Km ale jest problem z blow offem- jest on firmy Forge. A wieć zamiast normalnie działać czyli upuszczać powietrze zaworem to mi wywala powietrze przez filtr stozkowy. Sam blow off jest sprawny i po zdemontowaniu to tłoczek chodzi tak jak powinien. Dodam też że regulacja na blowie działa ale nic nie daje i ciągle robi psssssyt ale przez filtr stożkowy. ktos tak miał lub wie co może być przyczyną?
Moja golfina mk2 GT SPECIAL 1.8RP: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=356964&start=0
- daniel0098
- Nowicjusz
Blow off
Jaką DV trzeba zakupić i gdzie dokładnie taką dostać bez żadnego problemu aby uzyskać taki efekt?
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
Blow off
U mnie DVke słychać dosyć mocno jak upuszcza ciśnienie, DVka jest szczelna, AUQ po swapie do mk2, jedynie DP 2.5", TIP seria, dolot do przepływki alu ze stożkiem na początku. Słychać dość solidnie, szczególnie przy bucie