Witam zakładam temat z nadzieją że pomożecie znaleźć mi odpowiedź na moje pytania, doradzicie i poszerzycie moją wiedzę. Bo kogo mam się zapytaj jak nie was.
Od bardzo dawna chodzi za mną projekt Golfa II 1.8T 180 KM 4 Motion można powiedzieć że istnie szalony pomyśł bo za cały wkład można mieć naprawdę nowy i mocny samochód ale wiekszość z was ceni sobie starsze modele, wiec mnie rozumiecie, że marzy mi się taki silnik w budzie od MK2. Nie będę pytać o sprawy wizualne tylko o Techniczno-Mechaniczne. Myślę żeby kupić MK4 4 Motion jako dawce układu napędu zwrotnic wału mostów, silnik będzię 1.8T AUQ no i wszystko w Golfie II wiem że to wymaga dużo rzeźbienia ale to co kocham.
1. Czy skrzynia biegów z Golfa IV 1.8 4 Motion (AGN) będzie pasować do silnika 1.8 turbo AUQ ?
2. Czy wał napędowy nie będzie za długi jeśli przełoże go do MK2 ? Jeśli tak to czy znacie możliwe sposoby na rozwiązanie problemu ? Wał na zamówienie ? Regulacja na tyle pozwoli?
3. Wózek z MK4 nie będzie za szeroki do MK2 ?
4. Czy jest sens wzmacniania bloku śilnika, wału, korbowodów, tłoków, no i czy istnieją firmy które robią wzmacniane bloki silnika ? bo reszta napewno jest ogólnie dostępna.
5. Jak mowa o silniku to czy są firmy robiące kolektory wydechowe na zamówienie chciałbym uzyskać wiekszą przepustowość.
6. Czy takie radykalne modyfikacje nie będą wpływały na kontrole trakcji ?
7. Czy podłączenie zegara z MK2 będzie problemem ? dodam że chce w nim m.in. kontrolkę trakcji chce zachować orginalny wygląd pomijając drobną rzecz jaką będzie tunel środkowy na wał i wydech, ale wszystko będzie robione precyzyjnie a nie na sztukę dla sztuki.
8. Jeśli widział ktoś podobne projekty tyle ze realizowane chętnie przysiąde do lektury.
9. Czy jest coś bardzo ciężkiego do oganięcia przy tych sprawach ?
10. I najciekawsze z pytań co o tym myślicie ?
Cóż mogę dodać z mechaniką mam styczność na codzień coś tam się znam, i chciał bym mieć coś takiego u siebie w garażu że będę spędzał tam długie wieczory i wierzę w to że ma to sens Dodam że autko będzie robione dla czystej przyjemności nie przewiduje stawania na kresce no pomojając fakt że chętnie zgasze jakiegoś cwaniaka na światłach A jak widzę te autko? hmm.. Niepozornie z wystarczającą mocą Pozdrawiam Jacek
Projekt: Swap 1.8T + 4 Motion do MK2
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- lukas.g60
- Forum Master
- Kontakt:
jest na forum pare projektów,szukales?w tym moj z tym ze u mnie to w golfie 1,pzoatym nie lepiej kupic np angielska a3 1.8T quattro i zapodac wszystko z niej do mk2?
1.tak
2.skrócic
3.za szeroki
4.po co?seria wystrzyma ma 350koni
5.sa ale równie dobrze mozna kupic zeliwnego czajnisa do 400 zda egzamin
6.??
7.bedzie problem z predkosciomierzem,nikt nie adaptuje kontroli trakcji bo po co?
8.google
9.wszystko chyba?
10,super qrwa pomysl kolego,jak ty to wymylisles?
ogolnie jakby to byl rok 1999 to spoko,moglbys pytac,ale mamy 2013,jak masz internet to masz wszystko.
1.tak
2.skrócic
3.za szeroki
4.po co?seria wystrzyma ma 350koni
5.sa ale równie dobrze mozna kupic zeliwnego czajnisa do 400 zda egzamin
6.??
7.bedzie problem z predkosciomierzem,nikt nie adaptuje kontroli trakcji bo po co?
8.google
9.wszystko chyba?
10,super qrwa pomysl kolego,jak ty to wymylisles?
ogolnie jakby to byl rok 1999 to spoko,moglbys pytac,ale mamy 2013,jak masz internet to masz wszystko.
a masz wogóle golfa syncro czy chcesz to montować do budy fwd?
2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;