Chip i spalanie.
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Chip i spalanie.
Zastanawiam sie chipem i mam pytanie czy zwiększy się spalanie benzyny i jak to o ile ja mam silnik 1,8T 150Km.
- mr_exclusive
- GTI POWER
- Kontakt:
problem w tym że jak zrobisz chipa to nie będziesz wcale wolniej jeździł, także realnie licząc spalanie jest większe niż przed modyfikacją
Pozdr,
Arek
Moje EX GTI Turbo:
viewtopic.php?t=169032
Polo 9N 1.9TDI Highline
Tani Hosting www zapraszam!
Arek
Moje EX GTI Turbo:
viewtopic.php?t=169032
Polo 9N 1.9TDI Highline
Tani Hosting www zapraszam!
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam mam pytanie chpy sprzedawane na allegro co to wogle jest i czy to dziala tak jak piszą np ten http://www.allegro.pl/item374594590_chi ... 0_180.html
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
i znow.... chodzi o to ze alegro chipy zwekszaja znacznie spalanie podczas spokojnej jazdy i nie tylko ( nie zawsze masz kurek odkrecony do dechy) dobry wrus zmniejsza spalanie glownie w tym zakresie nie powodujac strat mocy i zlej kultury silnika.Kevin_mkII pisze:odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz tanio jezdzic czy zapier...ć
moc z powietrza sie nie bierze...
kolejna sprawa nie po to bedziesz chyba robił chipa podnoszacego moc by jezdzic wolniej i uwazac na spalanie? jesli tak to po co ci chip
ponadto podczas przyspeszania auto chwlowo pali wiecej w skali czasu ( normalne) ale... w skali przejechanego odcinka drogi mniej( auto jedzie szybcej skonczyles przyspieszac se toczysz...) , no chyba ze jakis paprok podniosl doladowanie 20 procent paliwko tez i nie ruszyl niczego innego. ( allegro za 600 np) to w tym przypadku mozemy szukac dzewczyny z tyatusiem szejkiem co by cysterne za nami wozil... dobry wirus zmniejsza spalanie lub zostawia je gora na tym samym pozomie, w nnym przypadku zmieniamy tunera...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
- Kevin_mkII
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Nowicjusz