czy silnik VR6 z sharana mozna zalozyc do golfa MKIII
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Czy mozliwe jest zalozenie silnika VR6 AAA z sharana do golfa MK III i co musze wiedziec tak mniej wiecej na poczatek. Mozliwe ze taki temat juz istnieje ale nazekam na brak czasu.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: czy silnik VR6 z sharana mozna zalozyc do golfa MKIII
mozna zalozyc z sharana do MKIII,molejczuk pisze:Czy mozliwe jest zalozenie silnika VR6 AAA z sharana do golfa MK III i co musze wiedziec tak mniej wiecej na poczatek. Mozliwe ze taki temat juz istnieje ale nazekam na brak czasu.
Silnik tak ale skrzynia apsolutnie nie. i Kolektor będzie pewnie inny i łapy
Witam ja wlasnie tez mysle nad swapem do mojego mk3... mam kompletny silnik o sharana z elektronika i kompem... Napewno potrzebna bedzie do tego skrzynia tak? kolektor i lapy mocujace silnik.. i co dalej? pół osie tez trzeba wymienic?
Sorka ze wracam do tego tematu...
Sorka ze wracam do tego tematu...
skrzyni szukaj od golfa passata vr6 ewentualnie skrzynia z V5 podejdzie jest minimalnie krotsza ale za to bezawaryjna, poloski w zaleznosci do jakiego golfa wrzucasz ale napewno musza byc duze przeguby wew, lapy silnika i skrzyni tez musza byc od golfa passata VR6, jak golf to nie GTI czy TDI to trzeba wymienic jeszcze sanki i przednia belke bo jest inna, instalacja w zaleznosci z ktorego roku jest sharan moze byc do przerobienia
turpik pisze:ewentualnie skrzynia z V5 podejdzie jest minimalnie krotsza ale za to bezawaryjna,
krótsza jest i to sporo... a z tą bezawaryjnością to nie wiem o co chodzi bo poza innymi przełożeniami to taka sama skrzynia tyle że młodsza i z miejszymi przebiegami...
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Re: czy silnik VR6 z sharana mozna zalozyc do golfa MKIII
golf to wersja GT to pewnie pas przedni nie podejdzie... Panowie a macie jekies czesci z tej listy ktora kolega wymienil? ja mam silnik i komputer i instalke elektryczna. brakuje mi chlodnicy i wezy... i reszty rzeczy...
ja mam u siebie silnik z sharana vr6 skrzynia z mk3 vr6 przedni pas z mk3 vr6 kolektor wydechowy reczna robota i wszystko pasuje jak nalezy