wymiana vr6 mk4 na jakiegos dieselka 1.9 tdi 150 ps
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
wymiana vr6 mk4 na jakiegos dieselka 1.9 tdi 150 ps
Panowie orientujecie sie co po3ebuje do wymiany silnika oprucz silnika i nie piszcie ze to droga zabawa i t d... mam silnik mk4 vr 2.8 204 konie, przedni naped, skrzynia 5tka golf 4 gti 2001 rocznik ,co musze zakupic oprucz silnika zeby go wymienic i zeby to miało ręce i nogi?? a mysle nad silnikiem 150 ewentualnie 130 koni diesel (1.9tdi)??:) jak to widzicie panowie mechanicy i czarodzieje??
Chyba żartujesz ? Taki wypasiony motor na klekota ?
Generalnie przechodziłem z TDI na VR więc powiem Ci że roboty jest dużo. Musisz mieć kompletny silnik TDI z osprzętem, instalację elektryczną, zbiornik paliwa z przewodami i kupę innych części (pedał gazu, licznik, instalacja intercoolera, skrzynia TDI)
Roboty jest masa, kosztów jeszcze więcej. Taniej jest sprzedać auto i kupić inne z TDI. Szczerze mówiąc dziwię się dlaczego chcesz wsadzać TDI...
P.S Masz 24V i napęd na przód ?
Generalnie przechodziłem z TDI na VR więc powiem Ci że roboty jest dużo. Musisz mieć kompletny silnik TDI z osprzętem, instalację elektryczną, zbiornik paliwa z przewodami i kupę innych części (pedał gazu, licznik, instalacja intercoolera, skrzynia TDI)
Roboty jest masa, kosztów jeszcze więcej. Taniej jest sprzedać auto i kupić inne z TDI. Szczerze mówiąc dziwię się dlaczego chcesz wsadzać TDI...
P.S Masz 24V i napęd na przód ?
Ostatnio zmieniony sob sty 09, 2010 11:40 przez Passat944, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krisvr6-78
- Mały gagatek
- Kontakt: