Wtryski do VR6 ABV

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
VWyznawca
Mały gagatek
Mały gagatek

Wtryski do VR6 ABV

Post autor: VWyznawca » pn paź 19, 2009 01:07

Do VR6 jak sprawa z wtryskiwaczami stoi? Da się do jakoś zregenerować?
Drogo by wyszło kupować nowe, zwłaszcza w ASO.Tam to nawet bym nie zadzwonił chyba że na dzień przed śmiercią :P

Co trzeba by było zrobić żeby w miarę tanio (taniej niż kupno nowych) to wszystko kukało? I gdzie można się zapatrzeć w części ?

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: toffic » pn paź 19, 2009 01:27

a co w twoich wtryskach niedomaga?? Jak trzeba umyć ultradźwiękiem to zgłoś się na PW :bigok:

Awatar użytkownika
VWyznawca
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: VWyznawca » pn paź 19, 2009 02:27

Kupiłem samochód z komisu i nie wiem jak był używany, co do niego lano.
Będę go musiał pod VAGa podpiąć i zobaczyć co jeszcze nie kuka. Sam pewnie bym wymienił wszystko po kolei na nowe gdyby nie koszty :P

Ale najpierw chciałem wszystkie układy przeczyścić i go odszlamić :P
Ostatnio zmieniony pn paź 19, 2009 02:28 przez VWyznawca, łącznie zmieniany 1 raz.

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » pn paź 19, 2009 15:09

Ale po co chcesz wtryski wymieniać?, nie tryskają? coś nie tak z pracą silnika?, czy tylko profilaktycznie chcesz sobie wymienić wtryski?

[ Dodano: Pon Paź 19, 2009 15:16 ]
VWyznawca pisze:Co trzeba by było zrobić żeby w miarę tanio (taniej niż kupno nowych) to wszystko kukało? I gdzie można się zapatrzeć w części ?
jak chcesz w miarę tanio, to oddaj vr-a skąd go wziąłęś i kup jakiegoś 1,4.
Przy takim silniku, nie oszczędza się na wszystkim, trzeba tu trochę więcej włożyć niż przy "niskobudżetowym" aucie.
ps wtryskiwacz w intercarsie ok 680zł sztuka:D

Awatar użytkownika
VWyznawca
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: VWyznawca » pn paź 19, 2009 17:59

Tyle to i ja wiem. Sprawdzałem w IC. Mogę z USA ściągnąć tylko nie wiem jakie ciśnienie jest w fabrycznych.

Jestem świadom kosztów VRa, na rozrządzie nie oszczędzałem, kupiłem nowy i wymieniłem w ASO, przegub wału również, przy okazji komplet uszczelek, cały osprzęt chłodzenia (obydwie pompy wody, krućce, termostat i czujniki) i już poszło 5 tyś zł.

Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » wt paź 20, 2009 09:07

bo w ASO to się co najwyżej trudno dostępne części kupuje, a robi się we własnym zakresie - to takie moje zdanie.
Napisz co się dzieje z wtryskami, dlaczego chcesz je wymienić?

Awatar użytkownika
VWyznawca
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: VWyznawca » wt paź 20, 2009 21:26

Generalnie to chciałbym je tak profilaktycznie albo wymienić, albo zregenerować.
Wogóle pomału wymieniam te poważniejsze części na nowe, albo regeneruję. Rozrusznik regenerowałem, tarcze nowe, łożyska nowe, olej świeży, płyny raz na rok wymieniam.
Poza tymchce wymienić pompę oleju i pompę paliwa, odszlamić silnik, no i te wtryski.
Nie wiem, może je lepiej profilaktycznie przeczyścić?
Sam nie wiem co lepsze...

Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.

Awatar użytkownika
TheBiSHoP
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: TheBiSHoP » wt paź 20, 2009 22:41

VWyznawca pisze:Drogo by wyszło kupować nowe, zwłaszcza w ASO.Tam to nawet bym nie zadzwonił chyba że na dzień przed śmiercią
a w ASO taniej niż w IC 669.48 (671.85 w IC). A tak wogóle to po co ruszać coś co działa ???.

Obrazek Obrazek

Marioo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Marioo » śr paź 21, 2009 09:28

TheBiSHoP pisze:a w ASO taniej niż w IC 669.48 (671.85 w IC). A tak wogóle to po co ruszać coś co działa ???
Dokładnie, jeżeli wtryski są ok to po co wydawać tyle kasy na nie. Znajdź ewentualnie jakiś dobry warsztat, który ci je przeczyści, albo dolej jakiegoś preparatu do PB czyszczącego i powinieneś mieć spokój. Na vr sie nie powinno oszczędzać (jak na każdym innym) ale bez przesady, jeżeli coś nie wykazuje oznak zużycia to nie ma potrzeby wymieniać tego na nowe.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
VWyznawca
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: VWyznawca » pt paź 23, 2009 03:45

TheBiSHoP pisze:
VWyznawca pisze:Drogo by wyszło kupować nowe, zwłaszcza w ASO.Tam to nawet bym nie zadzwonił chyba że na dzień przed śmiercią
a w ASO taniej niż w IC 669.48 (671.85 w IC). A tak wogóle to po co ruszać coś co działa ???.
2 zł różnicy!!! Po co przepłacać, kupię w ASO!!! Taka okazja!!! :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”