mk2
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jest tak jak sajmon napisal
Z mechanicznej zabawy do zrobienia masz:
1. Przerobienie tylnej belki pod mocowanie haldexa
2. Dorobienie półosiek
3. Skrócenie wału i dopasowanie go do twoich modów
Z elektrycznej zabawy jest jeszcze sporo do zrobienia. Masz dwie mozliwości:
1. Włozyc cały ABS z mk4 i przeswapować oryginalną elektronikę sterującą pracą 4-motion w mk4
2. Kupić sterownik haldexa ustawiający na stałe rozdział napędu pomiędzy osiami (nie potrzebujesz wtedy ABSu i kompletu czujników do haldexa) i połączyć go ze sterownikiem haldexa.
Z mechanicznej zabawy do zrobienia masz:
1. Przerobienie tylnej belki pod mocowanie haldexa
2. Dorobienie półosiek
3. Skrócenie wału i dopasowanie go do twoich modów
Z elektrycznej zabawy jest jeszcze sporo do zrobienia. Masz dwie mozliwości:
1. Włozyc cały ABS z mk4 i przeswapować oryginalną elektronikę sterującą pracą 4-motion w mk4
2. Kupić sterownik haldexa ustawiający na stałe rozdział napędu pomiędzy osiami (nie potrzebujesz wtedy ABSu i kompletu czujników do haldexa) i połączyć go ze sterownikiem haldexa.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- fryzmk2
- Nowicjusz
bugalon no dzieki wreszcze cos kakretnego punkcik leci, co do elektroniki narazie o tym za duzo nie mysle, projekt jest tylko w glowie, a co do lawy to wim ze trzeba ja zmodzic,a le pyt czy jakies ciecie budy bedzie, np w okolicach tylnij osi czy wogole trzeba bedzie ingerowac w wycinanie nadwozia zeby wszystko tam podpasowało..
I love my vw
graty do mk2 moze akurat cos ktos chce a ja moze akurat cos mam
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
pasuje na mocowania normalnie tylko jedynie trzeba z instalką trochę powalczyć
Ostatnio zmieniony śr kwie 14, 2010 23:51 przez Wrobel Gda, łącznie zmieniany 1 raz.
- fryzmk2
- Nowicjusz
co do haldexa to orginalny ecu laczy tylko 20% odezwij sie do jadzwina on zrobi ci sterownik z mozliwoscia regulacji haldexa od 0 do 50%ja jestem zadowolony moge se na osce latac i na 4x4 polecam nie oplaci sie wkladac calego abs z mk4
no cos sensownego dzieki na nowe wiadomosci, tylko nadal nurtuje mnie czy jest jakas inderencja w karoserie mk2 np czy cos trzeba ciac nad tylna osia itp
niech pisza ci co moze juz to robili(wieem ze w kraju to tych smialkow na palcach 1 dloni mozna policzycz, ale moze jednak) albo niech podesla jakies foto.
pozdraVWiam
no cos sensownego dzieki na nowe wiadomosci, tylko nadal nurtuje mnie czy jest jakas inderencja w karoserie mk2 np czy cos trzeba ciac nad tylna osia itp
niech pisza ci co moze juz to robili(wieem ze w kraju to tych smialkow na palcach 1 dloni mozna policzycz, ale moze jednak) albo niech podesla jakies foto.
pozdraVWiam
I love my vw
zapytaj mojego koleżki , tu jego temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... dyczarny85 , robił 2,8 i 3,2 w mk2
2,9vr6syncro viewtopic.php?f=88&t=301280" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Rallye viewtopic.php?f=87&t=396054" onclick="window.open(this.href);return false;
Szanuj-się.pl http://www.szanuj-sie.pl/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;