Kilka pytań odnośnie vr6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Kilka pytań odnośnie vr6
Witam robię swapa w moim golfie 2 z 1.4 na vr6 2.8 i tu mam kilka pytań:
1.Mam 3 łapy położenie się zgadza, wiele osób mówiło że jak są 3 łapy to wejdzie ale to tylko mówili a jak jest z tym naprawdę pasuje od razu czy trzeba jakąś łapę przespawać?
2. VR ma sprzęgło hydrauliczne a w moim gofrze jest na linkę co mi potrzebne nowe pedała od vr czy da się jakoś z oryginalnymi podziałać jak ktoś to już robił to proszę o pomoc bo za tydzień zabieram się do swapa a nie chciał bym opóźniać tego, a tak kupie co trzeba będzie dodatkowo.
Pozdrawiam was Vagowicze
1.Mam 3 łapy położenie się zgadza, wiele osób mówiło że jak są 3 łapy to wejdzie ale to tylko mówili a jak jest z tym naprawdę pasuje od razu czy trzeba jakąś łapę przespawać?
2. VR ma sprzęgło hydrauliczne a w moim gofrze jest na linkę co mi potrzebne nowe pedała od vr czy da się jakoś z oryginalnymi podziałać jak ktoś to już robił to proszę o pomoc bo za tydzień zabieram się do swapa a nie chciał bym opóźniać tego, a tak kupie co trzeba będzie dodatkowo.
Pozdrawiam was Vagowicze
Kilka pytań odnośnie vr6
kilka tematow nizej masz encyklopedie wiedzy gdzie wszystko znajdziesz.. tak ciezko poszukac? sprzeglo jak chcesz zostawic hydrauliczne to potrzebujesz pompke i pedaly z passata. jak chcesz miec na linke to potrzebujesz wysprzeglik z t4, linke z samoregulacja najlepiej tez z passata i to chyba na tyle (o ile o czym nie zapomnialem)
co do lap to potrzebujesz przednia belke z passata i wtedy bodajze wszystko siada jak nalezy, chociaz ja nie do konca sie z tym zgadzam...
co do lap to potrzebujesz przednia belke z passata i wtedy bodajze wszystko siada jak nalezy, chociaz ja nie do konca sie z tym zgadzam...
-
- Nowicjusz
Re: Kilka pytań odnośnie vr6
ok dzięki a co do belki to z którego pasata i czy z pasi belka od razu czy jakieś modyfikacje trzeba będzie wprowadzać ?
Kilka pytań odnośnie vr6
viewtopic.php?f=71&t=174522" onclick="window.open(this.href);return false;
tu masz na wszystko odpowiedzi.
tu masz na wszystko odpowiedzi.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
-
- Nowicjusz
To jeszcze jedno pytanie bo się nie doczytałem a gnębi mnie to czy przymusowo trzeba licznik od vr wsadzać czy można przerobić ten od 2. Bo wolał bym zostać przy oryginalnym liczniku ponoć ten z vr ma jakieś bezpieczniki czy coś da się je przełożyć?
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
Kilka pytań odnośnie vr6
też jest to opisane w tamtym temacie.. jest niedziela, siądź, poczytaj, dowiesz się wszystkiego żeby sobie na spokojnie ogarnąć swap.
-
- Nowicjusz
Wyczytałem że potrzebna belka od pasata i sanki od golfa 3. I tu pytanie po co belka od pasata bo się nie doczytałem w tej lekturze. Same sanki z poduchą od 3 nie przypasują. Wyjaśni mi to ktoś bliżej bo tam taki harmider że się połapać nie można widziałem na olx same sanki z 3 z poduchą że wystarczy przełożyć i silnik pięknie siada więc jak by ktoś mógł doradzić czy to wystarczy czy jednak trzeba tą belkę przednią wymieniać?
Kilka pytań odnośnie vr6
sanki od golfa 3
wahacze mk2
półosie +przeguby mk2 najlepiej od jakiegoś 16v grube chociaż podejdą półosie od 1.6 i przegub 1.8 8v ale ile to wytrzyma to sam testuje
albo możną kombinować z zawiechę od b3 albo golf 3 ale się rozstaw zwiększa / koła wystają
stabilizator mk2
belkę z b3 bierzesz polowe i polowe z mk2i składasz 1
pompy paliwa od jakiegoś na pełnym wtrysku jedna w baku druga pod autem
pedały passat b3 najlepiej z wysprzeglikiem hydrauliznym dla którego trzeba wiercić w przegrodzie
jak coś to PW
wahacze mk2
półosie +przeguby mk2 najlepiej od jakiegoś 16v grube chociaż podejdą półosie od 1.6 i przegub 1.8 8v ale ile to wytrzyma to sam testuje
albo możną kombinować z zawiechę od b3 albo golf 3 ale się rozstaw zwiększa / koła wystają
stabilizator mk2
belkę z b3 bierzesz polowe i polowe z mk2i składasz 1
pompy paliwa od jakiegoś na pełnym wtrysku jedna w baku druga pod autem
pedały passat b3 najlepiej z wysprzeglikiem hydrauliznym dla którego trzeba wiercić w przegrodzie
jak coś to PW
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=359312
MOJ GOLFIK
MOJ GOLFIK
Kilka pytań odnośnie vr6
spawer, tak to napisales, ze nie sadze, zeby skumal co i jak, a poza tym nie wszystko jest skladne wedlug mnie
Kilka pytań odnośnie vr6
no po 20h w pracy ;]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=359312
MOJ GOLFIK
MOJ GOLFIK
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
SANKI PASUJĄ Z KAŻDEJ TRÓJKI DO KAŻDEJ DWÓJKI!!djMruczekk pisze:Wyczytałem że potrzebna belka od pasata i sanki od golfa 3. I tu pytanie po co belka od pasata bo się nie doczytałem w tej lekturze. Same sanki z poduchą od 3 nie przypasują. Wyjaśni mi to ktoś bliżej bo tam taki harmider że się połapać nie można widziałem na olx same sanki z 3 z poduchą że wystarczy przełożyć i silnik pięknie siada więc jak by ktoś mógł doradzić czy to wystarczy czy jednak trzeba tą belkę przednią wymieniać?
BELKA Z PASSATA BO PASUJE DO DWÓJKI A MA POD INNYM KĄTEM PODUSZKĘ!!
BELKA PRZEDNIA TO NIE TO SAMO CO SANKI!!!!
KRZYCZE BO JUŻ DOŚĆ TAKICH PYTAN!!!!! nauczycie się kiedyś CZYTAĆ?
- MateuszCBR
- Użytkownik
Kilka pytań odnośnie vr6
belka przód/sanki/pedały itp pasują też z toledo tdi/abf
JEDYNE W POLSCE TOLEDO R36Turbo :) www.facebook.com/SeatToledoR36Turbo
- klintonMK2
- Gadatliwa bestia
Kilka pytań odnośnie vr6
tak sam korpus głowicy jest ten sam, wałki są inne w abv ale korpus głowicy ten sam i wsadzisz do niego wałki aaa