Barany w VR6... na sztywno??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Barany w VR6... na sztywno??
Witam! Znajomy przywiozl mi z niemcowni barany do mojego VRka... co prawda uzywane, no ale kosztowaly mnie 30zlociszy, a wiec smiesznie tanio . Glowie sie nad pewna sprawa... otoz oryginalny kolektor ma sam w sobie elastyczny odcinek, ktorego w tych baranach niema. Czy mam to montowac na sztywno do wydechu i nie bedzie problemow, czy za baranami wspawac plecionke? A moze wystarcza sruby na sprezynach na laczeniu baranow (w japoncach bywaja takie rozwiazania). Barany mam na aucie i jutro o 15 jade do tlumikarza polaczyc to z reszta wydechu (inna kryza) i mam dylemat, ktory chcialbym do tego czasu rozwiazac... PLEASE HELP PozdraVWiam
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 00:13 przez osbe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Barany w VR6... na sztywno??
fachowo powinny byc sprezynki i pierscien jak na zdjęciuosbe pisze:Witam! Znajomy przywiozl mi z niemcowni barany do mojego VRka... co prawda uzywane, no ale kosztowaly mnie 30zlociszy, a wiec smiesznie tanio . Glowie sie nad pewna sprawa... otoz oryginalny kolektor ma sam w sobie elastyczny odcinek, ktorego w tych baranach niema. Czy mam to montowac na sztywno do wydechu i nie bedzie problemow, czy za baranami wspawac plecionke? A moze wystarcza sruby na sprezynach na laczeniu baranow (w japoncach bywaja takie rozwiazania). Barany mam na aucie i jutro o 15 jade do tlumikarza polaczyc to z reszta wydechu (inna kryza) i mam dylemat, ktory chcialbym do tego czasu rozwiazac... PLEASE HELP PozdraVWiam
Dziekuje bardzo za wypowiedzi... Niemyslalem, ze tak szybko je otrzymam , punkt postanowilem przyznac Borysowi... dzieki za zobrazowanie mojego "problemu"
Nie wiem czy to bylo do mnie czy do obrazka Borysa, ale u mnie srednica leci seria (bez kata) czyli dlugo, dlugo 55mm, srodkowy i ostatni oryg od MKIII VR6.. wiec srednica jest seria (55mm)irecq pisze:o nie powiedziałbym... przed pierwszym tłumikiem masz chyba 50mm... czyli mniej niż seria..wiec w takim przypadku nie widzę sensu wsadzenia barana. no i oczywiście barana trzeba owinąć bandażem. pozdro
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 17:21 przez osbe, łącznie zmieniany 1 raz.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
spokojna twoja głowa, ja na szczescie sens takiego rozwiazania widze a barana nie owine bo i po coirecq pisze:no nie powiedziałbym... przed pierwszym tłumikiem masz chyba 50mm... czyli mniej niż seria..wiec w takim przypadku nie widzę sensu wsadzenia barana. no i oczywiście barana trzeba owinąć bandażem. pozdro
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt: