Jak z resztą każdy silnik,żaden nie wytrzyma ,,pałowania'' na zimnym czy zmianę biegówt0mal pisze:i soro opinii było na temat, że zajechać VRkę to nie sztuka.
na czerwonym polu.
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
a mazda RX-8???mają ludzie po 400tysięcy na tych silnikach 1,3 231KM...Wankla silnika okazuje się,że są bardziej żywotne niż zwykłe cylindrowce.znajomy starszy koleś fah-man od merca "postaw merca 3litry i japońca 1.5 litra obok siebie, moce te same osiągi podobne ale ciekawe, który wykręci miliona bez większego problemu
kolego rewelacyjne osiągi vankla to przede wszystkim małe straty w porównaniu do silnika suwowego.ten silnik wykorzystuje ok 70% wytworzonej energii zaś suwowy ok 40% silnik vankla jednym obrotem wykonuje trzy cykle pracy zaś czterosuw sama nazwa nam mówi.Porównując to do siebie silnik vankla powinien przy takim wykorzystaniu energii wytrzymać prawie dwa razy tyle co normalny motor,a w rzeczywistości jest to tylko 80% w stosunku do suwa. Poza tym vankle mają jedną wadę, którą jest bardzo ciężko usunąć , nieszczelności miedzy komorami spalania,przez co silnik szybko się zużywa.Byku21 pisze:a mazda RX-8???mają ludzie po 400tysięcy na tych silnikach 1,3 231KM...Wankla silnika okazuje się,że są bardziej żywotne niż zwykłe cylindrowce.
Szukaj Sharana/Alhambry/Galaxy z rozbiórki... Najlepiej w automacie..marcin-ksiazek pisze:pytanie jak i gdzie kupić nie skatowanego VR6??Szroty odpadają, firmy handlujące tylko silnikami też bym nie ufał - chociaż dają gwarancję rozruchową nawet do 3 miechów.
Ściąganie z zagranicy??Chyba tez, bo cofają przebiegi szukać ogłoszenia VR6 do sprzedania od dziadka
zdecydowanie omijać ogłoszenia: Sprzedam vr6 po wymianie rozrządu. Nie wierze ze ktoś by robił kpl rozrząd i zaraz sprzedawał auto, tym bardziej ze trzeba wydzierać cały silnik a koszt części jakieś 1200 zl + robocizna.marekskala pisze:Witajcie. Jak wam się sprawuje silnik VR6? Zamierzam właśnie taki kupić ale słyszałem że są czasem nie wdzieczne..... :-/
pasują te silniki??Mi typ mechanik mówił ze maja inne mocowanie jak passek b4?Pewnie tak mówił bo bał sie ze nie będzie miał robotyFałer pisze:Szukaj Sharana/Alhambry/Galaxy z rozbiórki... Najlepiej w automacie..marcin-ksiazek pisze:pytanie jak i gdzie kupić nie skatowanego VR6??Szroty odpadają, firmy handlujące tylko silnikami też bym nie ufał - chociaż dają gwarancję rozruchową nawet do 3 miechów.
Ściąganie z zagranicy??Chyba tez, bo cofają przebiegi szukać ogłoszenia VR6 do sprzedania od dziadka
Pasują do Passata B4 P&P, jednak od B4 do Galaxy już nie pasujepasują te silniki??Mi typ mechanik mówił ze maja inne mocowanie jak passek b4?Pewnie tak mówił bo bał sie ze nie będzie miał roboty
robił mi rozrząd i głowice.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 19 gości