Czy silnik Vr6 2.8 204KM z golfa 4 bedzie pasowal do golfa 3
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Czy silnik Vr6 2.8 204KM z golfa 4 bedzie pasowal do golfa 3
czy łapy - mocowanie jest takie same?Czy wiazki elektryczne/komputer jest taki sam jak w 3ce?I czy skrzynia z Vr6 2.8 12V będzie pasował do VR6 204KM???
Słyszałem ze silniki z Galxy czy Sharana Vr6 maja inne mocowanie niż golfy 3- czy to prawda???
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 22:25 ]
ponawiam pytanie czy jest możliwość włożenia silnika V6 2.8 204 Konny do golfa 3 VR6 ?Czy mocowania pasują?Moze to głupie pytanie - wiec z góry przepraszam.
Słyszałem ze silniki z Galxy czy Sharana Vr6 maja inne mocowanie niż golfy 3- czy to prawda???
[ Dodano: Nie Wrz 20, 2009 22:25 ]
ponawiam pytanie czy jest możliwość włożenia silnika V6 2.8 204 Konny do golfa 3 VR6 ?Czy mocowania pasują?Moze to głupie pytanie - wiec z góry przepraszam.
Ostatnio zmieniony śr wrz 23, 2009 14:29 przez marcin-ksiazek, łącznie zmieniany 2 razy.
PRINCE
To nie jest głupie pytanie. Sam myślałem żeby wsadzić zamiast swojego ABV jakiś motorek z 24 talerzami Albo z Golfa IV albo z Leona, albo z Sharana
Niestety silniki czasem się zużywają, ale jak buda się trzyma to po co całe auto wywalać?
Niestety silniki czasem się zużywają, ale jak buda się trzyma to po co całe auto wywalać?
Ostatnio zmieniony pt lis 06, 2009 12:34 przez VWyznawca, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Fido_dido
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wszystko pasuje bierzesz skrzynie rozrusznik połosie kolo samachowe sprzegło
ten *#cenzura#* co jest z przodu tam gdzie filt oleju przykrecasz do bloku 24v oraz łapy z silnika od vr6 i przykrecasz do bloku 24v
potem przerubka kolektora wydechowego oraniecie lambda kabli budzików i jazda
24v na skrzyni z 12v pasuje jak by tam, był
ten *#cenzura#* co jest z przodu tam gdzie filt oleju przykrecasz do bloku 24v oraz łapy z silnika od vr6 i przykrecasz do bloku 24v
potem przerubka kolektora wydechowego oraniecie lambda kabli budzików i jazda
24v na skrzyni z 12v pasuje jak by tam, był
Bling Bling........ rrados TDI Gangster's :D!! Siee Wiee !! Sieeeeeemanko team :D VR6 ynynynyn;]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Na pewno można bo to takie same motory, w dodatku połozone poprzecznie. Jeździ przynajmniej od 2 lat takie mk3 w Trójmiescie przynajmniej jedno, o którym ja wiem, a może i więcej juz takich. Kolega zrobił przekładke w 2 wieczory, po pracy. Wyjał starego zatartego VRa 12v klientowi, a włozył 2.8 VR6 24v które mu się przewracało pod nogami w garazu.. Osprzet pozostał ze starego 12v z tego co pamietam.marcin-ksiazek pisze:a jak jest z silnikami z Alhambra czy Sharana, Galaxy??? - czy mocowania sa takie same jak w golfie 3 (budowa korpusu silnika).Bo słyszałem od mechanika ze nie ma takiej możliwości a inny mówił ze można przełożyć bez żadnych przeróbek?mam na myśli te jednostki 204KM.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wszystko pasuje łapy pasują jest tylko problem z przednią łapą ja wolałbym ją przerobić jak wywalać seryjna chłodnice oleju bo tylko to jest problemem ,jeśli chodzi o skrzynie wszystko pasuje dajesz sprzęgło od vr6 i skrzynie i nie ma żadnych przeróbek jesli chodzi o kompa musisz mieć od 24v nie może być od vr6 instalacje trzeba przerabiać czyli kable ciąć i lutować ,generalnie silnik lepiej żeby był od auta w którym jest zamatowany poprzecznie mniej przerabiania
a czym wysterował zmienne fazy rozrządu i zmienną geometrię kolektora ssącego jak osprzęt został od 12tki?? bez tego to o tych 204PS może pomarzyć.kkk13 pisze:Na pewno można bo to takie same motory, w dodatku połozone poprzecznie. Jeździ przynajmniej od 2 lat takie mk3 w Trójmiescie przynajmniej jedno, o którym ja wiem, a może i więcej juz takich. Kolega zrobił przekładke w 2 wieczory, po pracy. Wyjał starego zatartego VRa 12v klientowi, a włozył 2.8 VR6 24v które mu się przewracało pod nogami w garazu.. Osprzet pozostał ze starego 12v z tego co pamietam.marcin-ksiazek pisze:a jak jest z silnikami z Alhambra czy Sharana, Galaxy??? - czy mocowania sa takie same jak w golfie 3 (budowa korpusu silnika).Bo słyszałem od mechanika ze nie ma takiej możliwości a inny mówił ze można przełożyć bez żadnych przeróbek?mam na myśli te jednostki 204KM.
"Red Devil" Golf mk2 ABVT 4motion 722PS 855Nm ?second car
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tutaj znalazlem sam silnik za 2 tys.i pewnie osprzet by kosztowal z kompem z 1 tys.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=747288748 (oferta przykładowa)
czyli + - jakieś 3~4 tys kpl? + przeróbka łapy mocowania.
lub poszukac coś z UK czy ROI z kierownica po prawej - bez prawa rej. wtedy tez będzie tanio.
Ciekaw jestem ile by wziął jakiś "MAGIC" co robił już takie przekładki, przy założeniu że wcześniej był silnik vr6 12v w gofrze ( czyli skrzynia zostaje, układ hamulcowy, itp)???
Czy moje kalkulacje są dobre???
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=747288748 (oferta przykładowa)
czyli + - jakieś 3~4 tys kpl? + przeróbka łapy mocowania.
lub poszukac coś z UK czy ROI z kierownica po prawej - bez prawa rej. wtedy tez będzie tanio.
Ciekaw jestem ile by wziął jakiś "MAGIC" co robił już takie przekładki, przy założeniu że wcześniej był silnik vr6 12v w gofrze ( czyli skrzynia zostaje, układ hamulcowy, itp)???
Czy moje kalkulacje są dobre???
PRINCE
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Wy sobie popatrzcie jakie są silniki na ebay.pl
Kompletne, zadbane, czyste tylko że ceny - choć słuszne -trochę wygórowane... :/
Jeśli chodzi o vr6 to na allegro nie wiele można znaleźć.
Wpiszcie sobie w allegro "VR6" i zobaczcie ile wyskoczyło ofert (łącznie)
Ostatnio ja lookałem to było coś koło 1100 ofert (samochody, części, etc.)
Teraz wpiszcie sobie w szukaczce Ebay.pl "VR6".
Cirka 10'000 (słownie: dziesięć tysięcy i w górę)
Fakt faktem najwięcej vr6 jest w Niemczech i USA. Nam dostały się jakieś ostatki i sprowadzane rodzynki i bitki z importu
Kompletne, zadbane, czyste tylko że ceny - choć słuszne -trochę wygórowane... :/
Jeśli chodzi o vr6 to na allegro nie wiele można znaleźć.
Wpiszcie sobie w allegro "VR6" i zobaczcie ile wyskoczyło ofert (łącznie)
Ostatnio ja lookałem to było coś koło 1100 ofert (samochody, części, etc.)
Teraz wpiszcie sobie w szukaczce Ebay.pl "VR6".
Cirka 10'000 (słownie: dziesięć tysięcy i w górę)
Fakt faktem najwięcej vr6 jest w Niemczech i USA. Nam dostały się jakieś ostatki i sprowadzane rodzynki i bitki z importu
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 03:03 przez VWyznawca, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt: