[MK3] Uszczelka pod glowica
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[MK3] Uszczelka pod glowica
Witajcie
1. Jakie sa najczestsze objawy awarii uszczelki ?
2. Jakie sa szacunkowe koszty zrobienia tego ?
1. Jakie sa najczestsze objawy awarii uszczelki ?
2. Jakie sa szacunkowe koszty zrobienia tego ?
MK5 GTI++ viewtopic.php?f=90&t=565944" onclick="window.open(this.href);return false;
IBIZA na bonusie viewtopic.php?t=245433" onclick="window.open(this.href);return false;
MK3 VR6 viewtopic.php?t=57882" onclick="window.open(this.href);return false;
IBIZA na bonusie viewtopic.php?t=245433" onclick="window.open(this.href);return false;
witam
1-ja miałem np: troche dziwnie bo zadnych objawów nie miałem..po za jednym ze mi węze pękały...cisnienie sie dostawało do ukl.chłodzenia i po np 30min jazdy ostrej węze nie wytrzymywały i pękały..i doszliśmy do tego ze to uszczelka..
A objawy sa rózne np.pod korkiem oleju masz taki majonez jakby taki brązowy, woda ci ucieka,kopci na biało, na bagnecie sa ślady plynu chłodzacego,albo w zbiorniczku bombelki ..wyrzuca wode..i czuc taki słodkawy zapach ze zbiorniczka wody<<a jak dosyc mocno wydmuchana jest to traci moc, ty mu w gaz a on słabie..albo świece sa koloru brązowego albo czyste..to wiadomo ze na tym garze jest walnięta..cisnienie na garach.. to wszystko co słyszałem ..
a z kosztami ci nie powiem bo robocizne to wujek bedzie robił w warsztacie a uszczelka koło 130zl tak słyszałem + planowanie..takze o kosztach zbytnio ci nie pomoge..
a masz jakies objawy ??albo cos co cie nie pokoi ?? pozdro
1-ja miałem np: troche dziwnie bo zadnych objawów nie miałem..po za jednym ze mi węze pękały...cisnienie sie dostawało do ukl.chłodzenia i po np 30min jazdy ostrej węze nie wytrzymywały i pękały..i doszliśmy do tego ze to uszczelka..
A objawy sa rózne np.pod korkiem oleju masz taki majonez jakby taki brązowy, woda ci ucieka,kopci na biało, na bagnecie sa ślady plynu chłodzacego,albo w zbiorniczku bombelki ..wyrzuca wode..i czuc taki słodkawy zapach ze zbiorniczka wody<<a jak dosyc mocno wydmuchana jest to traci moc, ty mu w gaz a on słabie..albo świece sa koloru brązowego albo czyste..to wiadomo ze na tym garze jest walnięta..cisnienie na garach.. to wszystko co słyszałem ..
a z kosztami ci nie powiem bo robocizne to wujek bedzie robił w warsztacie a uszczelka koło 130zl tak słyszałem + planowanie..takze o kosztach zbytnio ci nie pomoge..
a masz jakies objawy ??albo cos co cie nie pokoi ?? pozdro
----------------------
| VR6 TO JEST TO |
----------------------
Do Mojego MKIII----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=134587
| VR6 TO JEST TO |
----------------------
brak oleju, zapalilem auto, po 30 sek wyjalem bagnet i jest suchy jak pieprzarovr6 pisze:a masz jakies objawy ??albo cos co cie nie pokoi ??
dzisiaj sprawdzilem olej na totalnie zimnym motorze i jest duzo ponizej minimum
woda ucieka przez krociec, prawie cala zawsze wiec nie jestem w stanie sprawdzic czy jest olej w wodzie
MK5 GTI++ viewtopic.php?f=90&t=565944" onclick="window.open(this.href);return false;
az tak sie nie znam, ale nic nie wskazywalo wczesniej na pierscienie, auto bylo hamowane nie tak dawno z przyzwoitym rezultatem wiec to raczej cos "naglego"wozo pisze:Może pierścieni nie ma?? Albo w najlepszym przypadku prowadnic
- maciej_ka1
- Nowicjusz
jakie uszczelniacze ?? i jakich popychaczy ?? chce sie uczyc...więc słucham....
ps.czy do wymiany sprzęgła vr6 trzeba wyjąc silnik ?? sącze wiedze powoli ale sacze juz nie długo bede wiedział tyle co wy i to mni cieszy..
ps.czy do wymiany sprzęgła vr6 trzeba wyjąc silnik ?? sącze wiedze powoli ale sacze juz nie długo bede wiedział tyle co wy i to mni cieszy..
----------------------
| VR6 TO JEST TO |
----------------------
| VR6 TO JEST TO |
----------------------
- maciej_ka1
- Nowicjusz
nie wiem co masz na mysli, ale nie ma tam oleju mineralnegoksięgowy pisze:sprezanie siilnika poprawione olejem
Nie zrobione jeszcze niestety.
Dzisiaj bylem odpalic i naladowac troche aku, dolalem oleju i wody oczywiscie.
-slychac glosny szum podczas pracy silnika
-olej na bagnecie czysty
-woda w zbiorniczku slodko-gorzka
-auto nie kopci
-nie ma mocy
-oprocz tego pracuje stabilnie, trzyma obroty
Dzisiaj bylem odpalic i naladowac troche aku, dolalem oleju i wody oczywiscie.
-slychac glosny szum podczas pracy silnika
-olej na bagnecie czysty
-woda w zbiorniczku slodko-gorzka
-auto nie kopci
-nie ma mocy
-oprocz tego pracuje stabilnie, trzyma obroty
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 21:11 przez wozo, łącznie zmieniany 1 raz.
typowych to objawów nie ma na uszczelke..ale mi sie wydaje ze to jednak jest uszczelka..tak jak u mnie wszystko grałol lata pali itp a jednak uszczelka lekka dziurka ale dziurka.. hmm ciekawe co sie stąło..piszcie ziomale wkoncu trzeba sobie pomagac ..kto cos wie .?? ciekawy jestem....
nie ma mocy << a co jezdziłes?? hmm.. a szum z którego miejsca nasłuchiwałes.?? tak dokładnie...
nie ma mocy << a co jezdziłes?? hmm.. a szum z którego miejsca nasłuchiwałes.?? tak dokładnie...
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 21:38 przez arovr6, łącznie zmieniany 1 raz.
----------------------
| VR6 TO JEST TO |
----------------------
| VR6 TO JEST TO |
----------------------
Tak dokladnie to zewszad slychac, nie jestem w stanie tego okreslic bo po odpaleniu jest tak glosno ze jedyna rzecza ktora przychodzi do glowy jest wylaczenie silnika.arovr6 pisze:nie ma mocy << a co jezdziłes?? hmm.. a szum z którego miejsca nasłuchiwałes.?? tak dokładnie...
Kawalek przejechalem i nie ma mocy, turla sie ale powyzej 3000 jest pupa.
Po rozgrzaniu silnik pracowal ciszej, przed chwila bylem go znwou odpalic ale od razu wylaczylem bo bylo mega glosno