niech zgadnę...A tobie kolego Chmielu chyba jestem jeszcze coś winien. Nie wiem czy jeszcze pamietasz?
Moc w VR6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- albert1978
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Znaczącykielbas2 pisze:jaki wpływ na osiągi ma padnięta sonda Lambda
Przy padniętej sondzie silnik nie dostaje odpowiedniej dawki paliwa.
Efekty mogą być różne ale na pewno nie w dobrą stronę.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
- Chmielu
- Kontakt:
Oczywiście że tak.kielbas2 pisze:według chamowni uciekło mi 12 ps-ów czy to moze być spadek spowodowany własnie tą sondą??
Uszkodzona sonda lub jej brak powoduje, że silnik dostaje nieodpowiednią ilośc paliwa.
Albo za dużo albo za mało - w obu przypadkach nie jest dobrze.
W Twoim przypadku dostaje za dużo i zalewa go.
I tak powinieneś się cieszyć że tylko 12 PS-ów uciekło
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- Chmielu
- Kontakt:
Tak.A jeśli chodzi o wydech mam zrobiony przelot 2.5 cala a potem dwa seryjne tłumiki czy to może mieć jakiś wpływ na osiągi??
Przecież każde mechaniczne ingerencje powodują pewne zmiany.
Masz zmieniony wydech o większej średnicy.
Teoretycznie silnikowi jest lżej odprowadzać teraz spaliny i powinno być lepiej niż na serii ale to trzeba by potwierdzić hamownią.
- Praks
- Ma gadane
- Kontakt:
tak poczytalem troche i...tez bylem sceptyczny co do latwego podniesienia mocy w N/A...
ale postanowilem sprobowac bo trafil osie pare bonusow...
i tak autko dostalo:
program z goduli moto sport profi plus( w ktrego dzialanie raczej nie dowierzalem)
praktycznei kompletny wydech bez barana bastuck 2.5 cala
wkaldke K&N
no i sam silnik ktry mial najechane lekko ponad 90tys i byl smigany w automacie...
na ten czas wychodizlo ze auto ma za duzo paliwa i przyda sie kolektor i przepustnica od 2.9...i faktycznie pomoglo...ale zeby wam usmiadomic ze dobr yprogram naprawde mzoe cos dac...przed zmiana kolektora i przepustnicy stanolem z trzema vrkami 2.9 w tym kielbasa...
i tak kielbas 184 km
pozostale dwa 188 i 190...
wszystkie 3 zamiecione...i to dosc mocno
potem stanolem z g60 ktre jest lzejsze o dobre 100kg i mial ozhamowane 213 km i 265 Nm...
rezultat by ltaki ze 1,2 jestem o dlugosc z przodu...dopiero na 3 mnei doszedl i wzial o dlugosc i juz nie odchodzil...(mam gdzies filmik)
potem doszedl walsnei kolektor i przepustnica ale nei zdazylem zhamowac autka bo poszlo do blacharza...jak tylko odbiore na wiosne odrazu na hamownie...
ale jak to zawsze hamownia prawde powie z reszta ja sie nei znam
ale postanowilem sprobowac bo trafil osie pare bonusow...
i tak autko dostalo:
program z goduli moto sport profi plus( w ktrego dzialanie raczej nie dowierzalem)
praktycznei kompletny wydech bez barana bastuck 2.5 cala
wkaldke K&N
no i sam silnik ktry mial najechane lekko ponad 90tys i byl smigany w automacie...
na ten czas wychodizlo ze auto ma za duzo paliwa i przyda sie kolektor i przepustnica od 2.9...i faktycznie pomoglo...ale zeby wam usmiadomic ze dobr yprogram naprawde mzoe cos dac...przed zmiana kolektora i przepustnicy stanolem z trzema vrkami 2.9 w tym kielbasa...
i tak kielbas 184 km
pozostale dwa 188 i 190...
wszystkie 3 zamiecione...i to dosc mocno
potem stanolem z g60 ktre jest lzejsze o dobre 100kg i mial ozhamowane 213 km i 265 Nm...
rezultat by ltaki ze 1,2 jestem o dlugosc z przodu...dopiero na 3 mnei doszedl i wzial o dlugosc i juz nie odchodzil...(mam gdzies filmik)
potem doszedl walsnei kolektor i przepustnica ale nei zdazylem zhamowac autka bo poszlo do blacharza...jak tylko odbiore na wiosne odrazu na hamownie...
ale jak to zawsze hamownia prawde powie z reszta ja sie nei znam
Corrado VR6 US Porsche Style...
- Praks
- Ma gadane
- Kontakt:
a prosze cie bardzo...moje auto po prawej stronie te ciemniejszejabolo pisze:Praks,
ciekawie opowiadasz:) daj no ten filmik:)
ja po tych modach co zorbilem liczylem po cichu ze bede jechal choc rowno z ABV...a tu mile zaskoczenie...
w zasadzie mam jeszcze nie opanowany start bo prawie cala 1 miele
pewnie mnei wyajdacze vrowi zaraz tu pojada...ale biorac pod uwage auta z ktrymi stawalem naprawde daje do myslania ile mogly dac te mody
Ostatnio zmieniony czw lis 29, 2007 22:17 przez Praks, łącznie zmieniany 1 raz.
Corrado VR6 US Porsche Style...