Witajcie,
Chcę zainstalować radyjko Johnny III we wnęce na radio (tej najwyższej - poniżej jest radio, a jeszcze niżej klima). Niestety radio jest za długie (nie chcę żeby wystawało). Jak patrzę w tę wnękę, to na końcu widać tak jak na fotce: . Tam jest taki plastikowe "uszko" - rozumiem, że to jest do montażu radia, a za tym jest plastikowa ścianka. I tutaj mam pytanie, czy można tę ściankę wyciąć/ wywalić? Jest ona do czegoś potrzebna? No i ile miejsca jest za tą ścianką - czy w ogóle warto się w to bawić? Generalnie nie mieści mi się tylko gniazdo antenowe, więc pewnie wystarczyłoby tam zrobić odpowiednią dziurę.
Dzięki
Guffi, MK4
CB we wnęce na radio - problem z długością
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Ucho służy do montażu radia, żeby nie fruwało we wnęce na wertepach. Masz wtyk kątowy do anteny? On pomaga dużo przy takim montażu.
Domyślałem się o tym uchu. Dla moich zastosowań jest ono niepotrzebne. A co z tą ścianką za tym uchem? Potrzebna? Co jest za tą ścianką?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Bałbym się tam cokolwiek ruszać, żeby nie werżnąć się w tunele powietrzne...
Jak rozumieć te tunele powietrzne? Tzn że powietrze z silnika mogłoby wpadać do kabiny bezpośrednio? Ale generalnie tam między tym plastikiem i boczkami wnęki są spore dziury/ szczeliny... zatem w ogóle tam nie ma szczelności.
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Chodzi mi o tunele od ogrzewania, które kierują powietrze na nogi.