Navigation system MFD
-
- Nowicjusz
nie ma map na polskę dla nawigacji w wersji A lub B, one nie czytają płyt (map) w formacie DX, oprócz niemiec są jeszcze główne drogi europy, gdzie Polski nie mamarku23232 pisze:Witajcie mam navi w wersji 102 czyli A,B wiem juz że nie odczytuje map polski .Ale czy naprawde nie ma żadnej mapy polski np.po niemiecku?bo chyba ta navi nie była produkowana wyłącznie na navigowanie po niemieckich drogach.
nie wiem ile w tym prawdy ale ponoć można przerobić tę navi tak by czytała DX, wtedy masz już Polskę, tylko koszt tej przeróbki przerasta zamianę MFD A czy B na C lub D, zamiana polega na sprzedaży i zakupie innej
Pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
- silveradrien
- Mały gagatek
witam. kupilem navi mfd w wersji D, tylko ze ta navi pochodzila z paska fl 2004r. wszyskie kostki idealnie pasuja poza małą anteną i stąd moje pytanie czy jest jakas przejsciowka czy cos zeby ten kabel podpiac?
Ostatnio zmieniony czw paź 08, 2009 15:15 przez silveradrien, łącznie zmieniany 1 raz.
dziwnesilveradrien pisze:witam. kupilem navi mfd w wersji D, tylko ze ta navi pochodzila z paska fl 2004r. wszyskie kostki idealnie pasuja poza małą anteną i stąd moje pytanie czy jest jakas przejsciowka czy cos zeby ten kabel podpiac?
wszystko powinno pasować, czy aby na pewno wiesz gdzie wpiąć antenę gps, bo chyba o tę wtyczkę Ci chodzi ??
obejrzałem dokładnie tę fotę z innego postu i wtyczka jest OK.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a76 ... a1d2f.html
po za tym, jeśli pochodziła z passka 2004 r to może to już być wersja G, mało dobrze, ona idzie po CAN-ie
poniżej zaznaczyłem gdzie masz wpiąć wtyk anteny gps:
to czarne przekręcasz na zewnątrz i wpinasz wtyk, następnie dajesz spowrotem, to takie zabezpieczenie
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw paź 08, 2009 20:42 przez makeć, łącznie zmieniany 2 razy.
- silveradrien
- Mały gagatek
Nawigacja do VM T5 2003
Witam
Podczas włączenia nawigacja wyskakuje mi: Radio Navigacion S2
Szukam Map Europy do tej wersji(może być w jęz.angielskim)
Pomóżcie!!!
Pozdrawiam
[ Dodano: 14 Paź 2009 20:30 ]
Witam
Pomóżcie!!!!
Pozdrawiam
Pomóżcie!!!
Pozdrawiam
[ Dodano: 14 Paź 2009 20:30 ]
Witam
Pomóżcie!!!!
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
jeśli ktoś jest z okolic Gdańska to chętnie "pomogę"
Pozdrawiam
Pozdrawiam
w jakim aucie ta navi mfd2, w golfie 4??
żeby zmienić język w nawigacji potrzebujesz jakiejkolwiek płyty z mapą w napędzie, wtedy dopiero dostaniesz się do opcji i nastaw nawigacji w tym języka.
dostępne języki:
(German)
(English)
(French)
(Italian)
(Spanish)
(Portuguese)
(Czechoslovakia)
jeśli jednak byś chciał polski to trzeba wgrywać soft.
Pozdrawiam
żeby zmienić język w nawigacji potrzebujesz jakiejkolwiek płyty z mapą w napędzie, wtedy dopiero dostaniesz się do opcji i nastaw nawigacji w tym języka.
dostępne języki:
(German)
(English)
(French)
(Italian)
(Spanish)
(Portuguese)
(Czechoslovakia)
jeśli jednak byś chciał polski to trzeba wgrywać soft.
Pozdrawiam
rozyk_l pisze:Tylko, że to jest MFD 1 (o ile się nie mylę). Auto Golf 4 2001r.
wstawiaj znaki interpunkcyjne w odpowiednie miejsca i będzie gitrozyk_l pisze:dodam iż mam MFD
2.
jeśli masz chodzącą płytkę to jest OK, włóż ją do napędu, poczekaj aż się załaduje i jeszcze raz przeczytaj tę instrukcję od skody
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob paź 31, 2009 02:22 przez makeć, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki jjacekx, już udało mi się wczoraj język zmienić. Niestety mapki Polski nie chce czytać. Przypuszczam, że brak kompatybilności mojej nagrywarki z SafeDisc 2.51 jest tego powodem. Muszę znaleźć jakiegoś znajomka z odpowiednią nagrywareczką i zobaczymy czy rzeczywiście w tym rzecz.
EDIT:
Zmiana źródła wypalania na kompatybilną z SafeDisc 2.51 pomogło. Płytka TDK slim za 3 zeta
EDIT:
Zmiana źródła wypalania na kompatybilną z SafeDisc 2.51 pomogło. Płytka TDK slim za 3 zeta
Ostatnio zmieniony wt lis 03, 2009 22:40 przez rozyk_l, łącznie zmieniany 1 raz.