Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map
-
- Nowicjusz
Witam
Mam Discover Media
Może ktoś rozwiać moje wątpliwości....
Pytanie zrobiłem to na karcie SD ale nie tej Volkswagenowskiej tylko innej i nie działa
Czy mam usunąć z oryginału dane mapy czy je nadpisać
Formatować kartę oryginalna ? Kopie danych zrobiłem
Zrobiłem to na probe specjalnie na innej karcie, pewnie tu tkwi błąd
Mam Discover Media
Pytanie zrobiłem to na karcie SD ale nie tej Volkswagenowskiej tylko innej i nie działa
Re: Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map
http://www.navigation.com/is-bin/INTERS ... aign_light" onclick="window.open(this.href);return false;chemik2000 pisze:Witam
Mam Discover Media
Aktualizacja 2017 zainstalowana, nowe S-ki są na mapie tyle, że drogowcy zaspali i nie ma ich w rzeczywistości, he he he
Panowie czyli formatuje karte , sciagam plik i rozpakowuje go na karte?
Witam wszystkich.
Zalogowałem się tu ponieważ posiadam w swoim Golfie 7 Discovery Pro i próbowałem już kilka razy zainstalować aktualizację nawigacji, ale podane tu informacje nie dają efektu i otrzymuję komunikat o braku pliku lub błędnym pliku.
Zrobiłem tak jak powiedziano w instrukcji - ale nie znam dobrze tłumaczenia tej instrukcji!
1. Pobrałem plik z aktualizacją na dysk z podanej strony.
2. Sformatowałem Kartę SD HC 23GB w formacie NTFS.
3. Skopiowałem pobrany plik na kartę.
4. Włożyłem do radia z lub bez funkcji LOCK,
5. Wszedłem w meny główne - aktualizacja oprogramowania.
a. przy włączonym
b. przy wyłączonym zapłonie.
Niestety po chwili wyszukiwania urządzenie nic nie znalazło.
Gdzie popełniam błąd?
Czy pobrany plik w formacie 7z musi być jakoś rozpakowany? Jeśli tak to to zrobiłem i ponownie całą procedurę - bez efektu.
Czy muszę otworzyć na komputerze jakiś plik? Bo o tym jest mowa w instrukcji ale ja go nie znalazłem...
Czy ktoś coś jeszcze zrobił czego tu nie napisano i dopiero wtedy uruchomił instalację?
Dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Zalogowałem się tu ponieważ posiadam w swoim Golfie 7 Discovery Pro i próbowałem już kilka razy zainstalować aktualizację nawigacji, ale podane tu informacje nie dają efektu i otrzymuję komunikat o braku pliku lub błędnym pliku.
Zrobiłem tak jak powiedziano w instrukcji - ale nie znam dobrze tłumaczenia tej instrukcji!
1. Pobrałem plik z aktualizacją na dysk z podanej strony.
2. Sformatowałem Kartę SD HC 23GB w formacie NTFS.
3. Skopiowałem pobrany plik na kartę.
4. Włożyłem do radia z lub bez funkcji LOCK,
5. Wszedłem w meny główne - aktualizacja oprogramowania.
a. przy włączonym
b. przy wyłączonym zapłonie.
Niestety po chwili wyszukiwania urządzenie nic nie znalazło.
Gdzie popełniam błąd?
Czy pobrany plik w formacie 7z musi być jakoś rozpakowany? Jeśli tak to to zrobiłem i ponownie całą procedurę - bez efektu.
Czy muszę otworzyć na komputerze jakiś plik? Bo o tym jest mowa w instrukcji ale ja go nie znalazłem...
Czy ktoś coś jeszcze zrobił czego tu nie napisano i dopiero wtedy uruchomił instalację?
Dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam
-jak juz pobrałeś mapy (zakładam że właściwe)
-to ściągasz ten program do rozpakowywania
-rozpakowujesz ten plik podając lokalizację na kompie
-kopiujesz to wszystko co się rozpakowało (te wszystkie poszczególne pliki, a nie cały folder!!!, bo wtedy auto nie widzi co masz we folderze)
-wklejasz te rozpakowane pliki na sformatowaną kartę SD (lock ON)
-ładujesz do auta i wciskasz aktualizacja, bez różnicy czy z zapłonem czy bez
-musi ruszyć
-wracasz za 2h i masz gotowe
-to ściągasz ten program do rozpakowywania
-rozpakowujesz ten plik podając lokalizację na kompie
-kopiujesz to wszystko co się rozpakowało (te wszystkie poszczególne pliki, a nie cały folder!!!, bo wtedy auto nie widzi co masz we folderze)
-wklejasz te rozpakowane pliki na sformatowaną kartę SD (lock ON)
-ładujesz do auta i wciskasz aktualizacja, bez różnicy czy z zapłonem czy bez
-musi ruszyć
-wracasz za 2h i masz gotowe
Superkolo jestem Ci po stokroć wdzięczny. Dzięki za info w końcu wystartowało!
Powodem było to że skopiowałem cały katalog na kartę a nie pojedyncze pliki.
Bardzo dziękuję.
Aha info dla wszystkich szukałem polskiej instrukcji obsługi do golfa 7 i w serwisie VW zawołali za to 500 zł - jakaś kpina!!!
Pojechałem do Niemiec i kupiłem też w serwisie VW 7 razy taniej za 20 Euro.
Powodem było to że skopiowałem cały katalog na kartę a nie pojedyncze pliki.
Bardzo dziękuję.
Aha info dla wszystkich szukałem polskiej instrukcji obsługi do golfa 7 i w serwisie VW zawołali za to 500 zł - jakaś kpina!!!
Pojechałem do Niemiec i kupiłem też w serwisie VW 7 razy taniej za 20 Euro.
Hej
Mam DM 2 ,ściągnąłem nowe mapy , kartę sformatowałem wgrałem nowe mapy wkładam do auta i odrazu mam nowe mapy bez żadnej aktualizacji i tak się zastanawiam czy coś się w tym temacie zmieniło bo piszecie że aktualizacja trwa 2h a umnie trwało to 30sekund.
Mam DM 2 ,ściągnąłem nowe mapy , kartę sformatowałem wgrałem nowe mapy wkładam do auta i odrazu mam nowe mapy bez żadnej aktualizacji i tak się zastanawiam czy coś się w tym temacie zmieniło bo piszecie że aktualizacja trwa 2h a umnie trwało to 30sekund.
Witam wszystkich.Szyna087 pisze:Hej
A ja się naczytałem czy z zapłonem włączonym czy bez zapłonu ,czy mogę przerwać proces wgrywania czy nie, aj szkoda gadać - włożyłem kartę i wszysko działa. Nawigacja funkcjonuje od razu bez wczytywania, są adresy i wszystkie kraje gotowe do nawigowania. Przestraszyłem się na początku po wlżeniu karty z nowymi mapami bo wcisnąłem aktualizuj oprogramowanie i wyskoczył błąd. Nie trzeba tego robić u mnie. Jest git!!! Pozdrawiam wszystkich.
Witajcie, potrzebuję pilnej pomocy dotyczącej aktualizacji nawigacji. Po pobraniu nowych aktualizacji i wypakowaniu na kartę SD (po wcześniejszym formacie karty) otrzymuję komunikat w urządzeniu Discover Media 1 "Nie można odczytać karty SD 2". Sprawdzałem w slocie nr 1 i jest to samo.
-
- Nowicjusz
Witam koledzy,
czekam na ostatnią aktualizacje map do mojego golfa 7 z 2012 r. z discovery pro, a tu ciągle jest dostępna mapa z maja 2017 r., ponoć miały być aktualizacje 2 razy w roku?? czy to już koniec?? czy jest szansa na jeszcze jedna aktualizacje w moim przypadku??
Posiada ktoś jakieś informacje na ten temat??
czekam na ostatnią aktualizacje map do mojego golfa 7 z 2012 r. z discovery pro, a tu ciągle jest dostępna mapa z maja 2017 r., ponoć miały być aktualizacje 2 razy w roku?? czy to już koniec?? czy jest szansa na jeszcze jedna aktualizacje w moim przypadku??
Posiada ktoś jakieś informacje na ten temat??