Jaka nawigacja polska + niemcy
jaka nawigacje kupić ? chodzi mi głownie o Polskę i Niemcy aby była tania z możliwością wgrania samemu map oraz aktualizacji
Co oznacza dla ciebie tania? bo to pojęcie względne.
Ja bym polecił Garmina lub TomToma za 300-500 zł kupisz urządzenie z wieczystą aktualizacją i masz z głowy problem map. A w DE zdarza się że patrol sprawdza legalność nawigacji.
Ja bym polecił Garmina lub TomToma za 300-500 zł kupisz urządzenie z wieczystą aktualizacją i masz z głowy problem map. A w DE zdarza się że patrol sprawdza legalność nawigacji.
Re: Jaka nawigacja polska + niemcy
Jarek_NS pisze:Co oznacza dla ciebie tania? bo to pojęcie względne.
noo do 300 zł
i jak wyglada ta aktualizacja ?
Jak masz dożywotnią aktualizację to możesz sobie pobierać nowe mapy co kwartał. Ale obecnie nie widzę żadnego garmina ani tomtoma w dobrych pieniądzach.
http://www.mediamarkt.pl/nawigacja-tomt ... ,id-145429" onclick="window.open(this.href);return false;
a co sądzicie o tym ?
a co sądzicie o tym ?
W niemczech z takiej korzystałem, szwagier miał, całkiem ok. Dobrze po drodze prowadziła.
tom tom to dosyć niezły wybór. Ewentualnie jakaś nawigacja z Automapą Europa.
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Witam
Przyłączę się do tematu. Aktualnie tez szukam nowej navi do siebie. Główne kryteria to w miarę duży i czytelny wyświetlacz tak ok. 5 cali było by ok, musowo mapa Polski i Niemiec i najlepiej jak by dało się je aktualizować bezpłatnie lub płatnie ale w miarę przystępnej cenie (tak do 100zl). Miałem na oku mio moov 500 bo wszyscy ja sobie zachwalają jednak nie mogłem znalesc nic. Aktualnie waham się miedzy MODECOM Freeway MX3HD a MODECOM Freeway MX3. Cena do jakiej szukam navi to 600/700zl. I tutaj jaka jest różnica miedzy normalna wersja a hd? Dodam ze chciał bym aby była auto mapa zainstalowana. Dotąd korzystałem z tego i bylem zadowolony. Jeździłem na tom tomie tez ale jakoś nie podpasowala mi ta navi.
Przyłączę się do tematu. Aktualnie tez szukam nowej navi do siebie. Główne kryteria to w miarę duży i czytelny wyświetlacz tak ok. 5 cali było by ok, musowo mapa Polski i Niemiec i najlepiej jak by dało się je aktualizować bezpłatnie lub płatnie ale w miarę przystępnej cenie (tak do 100zl). Miałem na oku mio moov 500 bo wszyscy ja sobie zachwalają jednak nie mogłem znalesc nic. Aktualnie waham się miedzy MODECOM Freeway MX3HD a MODECOM Freeway MX3. Cena do jakiej szukam navi to 600/700zl. I tutaj jaka jest różnica miedzy normalna wersja a hd? Dodam ze chciał bym aby była auto mapa zainstalowana. Dotąd korzystałem z tego i bylem zadowolony. Jeździłem na tom tomie tez ale jakoś nie podpasowala mi ta navi.
polecam zestaw: jakikolwiek smartfon lub tablet z obsługą GPS + mapy Sygic (dość często są promocje i można kupić za mniej niż 100zł mapy z dożywotnią aktualizacją dla całej europy)
mógłbyś coś podesłać na pw ?lolowroc pisze:polecam zestaw: jakikolwiek smartfon lub tablet z obsługą GPS + mapy Sygic (dość często są promocje i można kupić za mniej niż 100zł mapy z dożywotnią aktualizacją dla całej europy)
-
- Nowicjusz
Ja ze swojej strony polecam coś z Windows Phone i mapy Here
http://www.partybus.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
nie za bardzo rozumieć co miałbym Ci podesłać?Mgost90 pisze:mógłbyś coś podesłać na pw ?lolowroc pisze:polecam zestaw: jakikolwiek smartfon lub tablet z obsługą GPS + mapy Sygic (dość często są promocje i można kupić za mniej niż 100zł mapy z dożywotnią aktualizacją dla całej europy)
ps. właśnie do 2.03 promocja nawigacja na cąłą europę -40%, czyli cena końcowa wychodzi niecałe 30 euro (ok 125 zł)
Mgost90, ja bym na twoim miejscu postawił na coś sprawdzonego, mój brat jeżdzi w trasy Polska - Niemcy - Holandia i powrót inną trasą do Polski z zestawem kompletnym czyli :Mgost90 pisze:jaka nawigacje kupić ? chodzi mi głownie o Polskę i Niemcy aby była tania z możliwością wgrania samemu map oraz aktualizacji
MIO COMBO 5107 - REJESTRATOR TRASY - NAWIGACJA GPS EUROPA 44 LIVE TIME - WIDEOREJESTRATOR JAZDY - DOŻYWOTNIA AKTUALIZACJA MAP
Najważniejsze w tym jest to żę masz live time nawigację z korkami itp itd, dożywotnio nowe mapy a w razie wu masz wideo rejestrator.
Zobacz tutaj np. http://swiatkierowcy.pl/pl/p/MIO-COMBO- ... A-MAP/2104" onclick="window.open(this.href);return false;
Profesjonalne Awaryjne otwieranie samochodów Wrocław przez sprawdzony zakład z ponad 30 letnią historią.
gabal0 pisze:Mgost90, ja bym na twoim miejscu postawił na coś sprawdzonego, mój brat jeżdzi w trasy Polska - Niemcy - Holandia i powrót inną trasą do Polski z zestawem kompletnym czyli :Mgost90 pisze:jaka nawigacje kupić ? chodzi mi głownie o Polskę i Niemcy aby była tania z możliwością wgrania samemu map oraz aktualizacji
MIO COMBO 5107 - REJESTRATOR TRASY - NAWIGACJA GPS EUROPA 44 LIVE TIME - WIDEOREJESTRATOR JAZDY - DOŻYWOTNIA AKTUALIZACJA MAP
Najważniejsze w tym jest to żę masz live time nawigację z korkami itp itd, dożywotnio nowe mapy a w razie wu masz wideo rejestrator.
Zobacz tutaj np. http://swiatkierowcy.pl/pl/p/MIO-COMBO- ... A-MAP/2104" onclick="window.open(this.href);return false;
hmmmm brzmi kusząco .... ona sama się aktualizuje czy trzeba przez internet ?