Navigacja golf 4 przełozenie
Witam mam pytanie ile zabawy jest z wsadzeniem ori navi w mk4 co trzeba? czy potrzebne sa jakies wiazki kabli kostki itd procz anteny pod navigacje?
czy wystarczy sama navi z antena i oczywiscie kablem zeby działało:)
dodam tylko ze nie chce zadnego tomtoma beckera itd zalezy mi na tym by miec ori spas wtedy auto miało by wszystko procz skory:)
czy wystarczy sama navi z antena i oczywiscie kablem zeby działało:)
dodam tylko ze nie chce zadnego tomtoma beckera itd zalezy mi na tym by miec ori spas wtedy auto miało by wszystko procz skory:)
Rothenburg cultstyle 09'11'13
Świdnica VAG 09'
Nysa VAG 08',09'11'
Pleszew VWigwamy 09'
VAG Event wolfsgruppe... 09',10',11'12'13
VAG meeting Bielawa 10'11'12'13
Worthersee 11'
DUB-it Kielce 13
Vag Day Żmigrod 13'
Świdnica VAG 09'
Nysa VAG 08',09'11'
Pleszew VWigwamy 09'
VAG Event wolfsgruppe... 09',10',11'12'13
VAG meeting Bielawa 10'11'12'13
Worthersee 11'
DUB-it Kielce 13
Vag Day Żmigrod 13'
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
z tego co mi wiadomo wystarczy Navi + antena + kabel i dużo chęci +
chyba że chcesz żeby wyświetlało na FISie to trzeba wiązkę poprowadzić bo na pewno jej nie masz ( pod warunkiem że masz duży FIS )
a i jeszcze jedno jeżeli ma to być ta Navi MFD to potrzebujesz jeszcze zmieniarkę z kablem bo bez tego nie będzie chodzić cd bo wlot w navi jest tylko na płytę z mapami
chyba że chcesz żeby wyświetlało na FISie to trzeba wiązkę poprowadzić bo na pewno jej nie masz ( pod warunkiem że masz duży FIS )
a i jeszcze jedno jeżeli ma to być ta Navi MFD to potrzebujesz jeszcze zmieniarkę z kablem bo bez tego nie będzie chodzić cd bo wlot w navi jest tylko na płytę z mapami
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
zamiast tego można zamontować inny nośnik bardziej wydajniejszy i miejący wiecej możliwościmartinezz123 pisze:eżeli ma to być ta Navi MFD to potrzebujesz jeszcze zmieniarkę z kablem bo bez tego nie będzie chodzić cd bo wlot w navi
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
no tak to prawda można założyć lepszy nośnik ale on nie bedzie ORI a kolega chce ORI więc takie też info dostał
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
miałem na myśl ori MFD plus coś w zamian zmieniarki która jest strasznie ograniczona
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Witam
Najlepszą opcją jest emulator zmieniarki albo DVD to miał byś od razu wizję na monitorku.
Też stoję nad podobnym dylematem.
A jeszcze pytanko, na wyświetlaczu mam SAFE PIN to chyba chodzi o brak kabla w kostce?
Czy mogę go zmostkować ze stałym +12 od akumulatora?
Pozdrawiam
P.S.
U mnie w tamtym miejscu jest kabel od wzmacniacza antenowego.
Już podłączone.
Najlepszą opcją jest emulator zmieniarki albo DVD to miał byś od razu wizję na monitorku.
Też stoję nad podobnym dylematem.
A jeszcze pytanko, na wyświetlaczu mam SAFE PIN to chyba chodzi o brak kabla w kostce?
Czy mogę go zmostkować ze stałym +12 od akumulatora?
Pozdrawiam
P.S.
U mnie w tamtym miejscu jest kabel od wzmacniacza antenowego.
Już podłączone.
KOlego majOnez podpowiedz mi jak podłączyć MFD w MKIV ... mam komplet MFD + antenę + jakieś kable... powiedz co gdzie i jak
dodam jeszcze że zamierzam podłączyć do niej albo Phateboxa vw audi ( taka zmieniarka 20GB do bagarznika ) lum na początek zmieniarkę 6 cd e podłokietnik z pasata ... Mape mam na płycie Polska - Czechy 2010/2011
dodam jeszcze że zamierzam podłączyć do niej albo Phateboxa vw audi ( taka zmieniarka 20GB do bagarznika ) lum na początek zmieniarkę 6 cd e podłokietnik z pasata ... Mape mam na płycie Polska - Czechy 2010/2011
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Witam
Antenę GPS wpinasz obok dużego wentylatorka taki plastikowy wihajster jest zabezpieczający ten kabelek co jest z przełącznikiem służy do odcięcia "Gala"-li jak będziesz się poruszał to masz pełny obraz w filmie bądź Tv nie wiem jaki rok tego twojego Golfa zależne czy masz listwę CAN bo w moim podpiąłem normalnie tylko dosztukowałem Safe Pina.
Pozdrawiam
Jak co to pisz postaram się pomóc. A zmieniarka na 6CD's będzie chodziła na pewno a ta druga nie wiadomo mam Blaupunkta na 10CD's to go nie widzi
Antenę GPS wpinasz obok dużego wentylatorka taki plastikowy wihajster jest zabezpieczający ten kabelek co jest z przełącznikiem służy do odcięcia "Gala"-li jak będziesz się poruszał to masz pełny obraz w filmie bądź Tv nie wiem jaki rok tego twojego Golfa zależne czy masz listwę CAN bo w moim podpiąłem normalnie tylko dosztukowałem Safe Pina.
Pozdrawiam
Jak co to pisz postaram się pomóc. A zmieniarka na 6CD's będzie chodziła na pewno a ta druga nie wiadomo mam Blaupunkta na 10CD's to go nie widzi
spiąłem wszystko do kupy i chodzi . Zmieniarka 6 cd chodzi... tylko po co jest ten włącznik. ( nie podpiąłem też dwuch kabli z opisem can )
te dwa kabelki olej, one są profilaktycznie wypuszczane, do innych aut.
Przełącznik adapterka, coś kolega wyżej napisał już o tym, on wyłącza, lub włącza sygnał GALA, który umożliwia oglądanie czegoś na ekranie navi, podczas jazdy, z zewnętrznego źródła > np. dvd.
Pozdrawiam
Przełącznik adapterka, coś kolega wyżej napisał już o tym, on wyłącza, lub włącza sygnał GALA, który umożliwia oglądanie czegoś na ekranie navi, podczas jazdy, z zewnętrznego źródła > np. dvd.
Pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
Pozdr dla 3city
-
- Nowicjusz
Witam!
mam podobny problem z navi mfd, podłączyłem jak radzicie i jest prawie ok! tylko ze navi po wybraniu adresu ustala trase informuje ile km ale po ruszeniu samochodem nie porusza się tylko co jakiś czas zmienia położenie i nie informuje gdzie trzeba skręcić. nie mogę nigdzie znaleść przyczyny a jestem laikiem nie mam podłączonej gali bo szczerze mówie ze nie mam zielonego pojęcia co to jest wiem na którym pinie w navi się znajduje ale z czego ją mam podpiąć. a widze ze koledzy macie to wszystko opanowane jeżeli jest ktoś tak dobry niech coś poradzi. z góry serdeczne dzięki!
mam podobny problem z navi mfd, podłączyłem jak radzicie i jest prawie ok! tylko ze navi po wybraniu adresu ustala trase informuje ile km ale po ruszeniu samochodem nie porusza się tylko co jakiś czas zmienia położenie i nie informuje gdzie trzeba skręcić. nie mogę nigdzie znaleść przyczyny a jestem laikiem nie mam podłączonej gali bo szczerze mówie ze nie mam zielonego pojęcia co to jest wiem na którym pinie w navi się znajduje ale z czego ją mam podpiąć. a widze ze koledzy macie to wszystko opanowane jeżeli jest ktoś tak dobry niech coś poradzi. z góry serdeczne dzięki!
umieść antene GPS w dobrym miejscu. Ja moją wsadziłem.... jak by ci powiedzieć.... wyjąłem prawą zaślepkę w kokpicie ... jak otworzysz drzwi prawe to wyjmij ten plastik ( z lewej tam są bezpieczniki )... potem wsadź tam do wzmocnienia stalowego i anyena na magnesie się przyczepi... wsadź tak żeby nie wypadła na dziórach... u mnie jest sygnał prawie na max i prowadzi dobrze. jak co to daj znać to poprowadzę za rękę
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Re: Navigacja golf 4 przełozenie
Witamsandal1975 pisze:Witam!
Położenie anteny raczej tu nie będzie miało dużego wpływu sygnał Gala jest potrzebny żeby Navi wiedziała z jaką prędkością się poruszasz. A masz podpięty sygnał od wstecznego?