CB - pogaduchy ogólne
marceliii - kupiłem tti 770 + antena hustler 100 przed weekendem majowym. Razem ze strojeniem wyszło 325 zł. W 4 dni zrobiłem ponad 1200 km i muszę powiedzieć że taki zestaw wysokiego poziomu nie prezentuje.. zasięg o którym mówił sprzedający czyli około 10-15km to fikcja.. w czasie jazdy max 2-3km... nie jestem zadowolony... nie wiem czy to kwestia anteny czy radia.. a może po prostu i jedno i drugie.. być może wymienię antenę na coś lepszego i wtedy się zobaczy..
ps. pomimo ze zestaw nie najlepszy to o miskach informacje nie umknęły mi
ps. pomimo ze zestaw nie najlepszy to o miskach informacje nie umknęły mi
czytałem na innym forum że te radyjko poza zabudowanym spokojnie 15 km łapie na dobrej antenie , chyba jakieś ml145 , więc jestem zdziwiony twoją wypowiedzią bo o zasięg się nie martwiłem a raczej o szumy jakie mogą się na nim pojawiać .
I teraz znowu jestem w kropce , bo już sam nie wiem czy się sprawdzi .
I teraz znowu jestem w kropce , bo już sam nie wiem czy się sprawdzi .
No cóż , na sprzedaż
:(
arkusb, brat ma hustlera wczoraj test robiliśmy to ja jego z odległości 30km słyszałem ale jak to w życiu musi być haczyk bo ja mam 2m antene, ale fakt faktem hustler jest dobrą anteną problem polega na tym że jest sporo podróbek i można trafić na naprawde kiepską antene, na ml-145 15km powinno być, na hustlerze 10km, tti no jest jakie jest nie oczekujmy od niego rewelacji, stary cbsta mi zawsze powatarza nowe radyjka które obecnie są produkowane chodzi o tanie radyjka są do duu stare radyjka 10-20 letnie są o niebo lepsze dlaczego? bo tam starali się, każda sztuka była dokładnie robiona, a teraz? rzucą na taśme i sru, to ma się sprzedawać nie działać, niestety cb nie jest tanią rzeczą i na dodatek bardzo skomplikowaną, możesz kupić takie tti i po włączeniu silnika mogą być zakłócenia, kupisz unidena to samo, dlatego ja polecam używane tak jak podałem link z presidentem valery który ma świetne filtry i jest miły w odsłuchu, ja sam mam używane radyjka kilka sztuk niektóre ponad 14lat i są w codziennym użyciu i zero problemów, dlaczego? tak jak napisałem wyżej "stara szkoła", jak pomagam komuś przy podjęciu decyzji co mam kupić to kieruje się jego dobrem, nawet jak mówi chcem za 200zł max z anteną to ja mu mówie prosto z mostu żeby w ogóle nic nie kupował i wpłacił kase na np. dom dziecka heh taka jest niestety prawda, tti nie jest tak złe ale patrze że masz fiata ducato a z tego co wiem fiaty lubią wdzierać się i się nie dziw jak w czasie jazdy z tti będziesz słychać turbine albo wycieraczki heh
jeżeli jest możliwość podjedz do sklepu i poproś o włożenie na chwile do samochodu z anteną w celu sprawdzenia jeżeli będzie ok to bierz,
jeżeli jest możliwość podjedz do sklepu i poproś o włożenie na chwile do samochodu z anteną w celu sprawdzenia jeżeli będzie ok to bierz,
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2008 22:25 przez Mako, łącznie zmieniany 1 raz.
Zaraz zaraz , kto powiedział że to ma być do fiata ?
To ma być do VW , w Fiacie nie potrzebuje bo tam nie stety nawet valery się nie sprawdzał , taki to urok fiatów , tak jak mówisz straszne zakłócenia były i se odpuściłem a z czasem przekonałem się jeżdżąc w DHL-u CB mi nie potrzebne do niego .
Więc potrzebuje do VW , czyli TTI 770 z ml145 będzie w miare dobrym rozwiązaniem !?
To ma być do VW , w Fiacie nie potrzebuje bo tam nie stety nawet valery się nie sprawdzał , taki to urok fiatów , tak jak mówisz straszne zakłócenia były i se odpuściłem a z czasem przekonałem się jeżdżąc w DHL-u CB mi nie potrzebne do niego .
Więc potrzebuje do VW , czyli TTI 770 z ml145 będzie w miare dobrym rozwiązaniem !?
No cóż , na sprzedaż
PAKoRKS, antene bez względu na to czy na magnes czy w dziure to trzeba zdjemować chyba że nie kochasz swojego samochodziku bo łobuzy albo ukradną ci antenke albo zostaniesz pogniesiony ostro dach
najlepiej to oczywiście wiercić drogi kolego i wtedy tylko samą antene chowasz, różnica będzie zawsze na plus dla dziury, ale na początek zwykła magnesówka ci wystarczy, jeżeli będziesz oczykiwał czegoś więcej to zmienisz
najlepiej to oczywiście wiercić drogi kolego i wtedy tylko samą antene chowasz, różnica będzie zawsze na plus dla dziury, ale na początek zwykła magnesówka ci wystarczy, jeżeli będziesz oczykiwał czegoś więcej to zmienisz