Golf V6 4Motion vs BMW E46
zaden wstyd 400 nm robi swoje tak czy tak
obecnie jest od groma diesli ktore moga skopac dupsko vr6, 2.8 v6 1.8t etc
i dlatego mamy motywacje ;D
obecnie jest od groma diesli ktore moga skopac dupsko vr6, 2.8 v6 1.8t etc
i dlatego mamy motywacje ;D
dead slow but still forward
no a vw nardo powinienem tam wpisac czy wg ciebie nie ??
do dłubania w swojich silnikach lub robienia swap-ówdcsp52 pisze:i dlatego mamy motywacje ;D
masz rację ale tu posłużę się przykładem e46 330d i według mnie zwykła VR6 i 1.8T jest trochę mało sprawiedliwe porównanie. Lepszym konkurentem dla silnika 3.0d w BMW były by np 2.7T z audidcsp52 pisze:obecnie jest od groma diesli ktore moga skopac dupsko vr6, 2.8 v6 1.8t etc
chyba 2.7 TDI ............ ;D bo z 2.7biturbo w tym audi to niema co robic sobie siary na swiatlach taką bemką ......... inna klasa auta inna moc s4 to samolot przy 330d :)nawet po sofcie
za seryjnym 184 duzo w plecy niejestem - kwestia startu - jak spartole to niemam czym odrobić strat
mam raptem 170-190 koniczyn kwestia hamowni ;D softu nadal brak
za seryjnym 184 duzo w plecy niejestem - kwestia startu - jak spartole to niemam czym odrobić strat
mam raptem 170-190 koniczyn kwestia hamowni ;D softu nadal brak
a co to za porównanie VR6 z 3.0d w BMW VR6 to prosty silnik a 3.0d jest technologicznie i innym świecie.Bo często się spotykam z opiniami bo mój diesel odjechał benzynę. Tylko najczęściej dotyczy to wolnossącego silnika benzynowego i zaawansowanego technologicznie diesla. Tylko jak do benzyniaka zapakuję się trochę techniki np turbinę albo dwie to diesel już taki mocny nie jestdcsp52 pisze:chyba 2.7 TDI ............ ;D bo z 2.7biturbo w tym audi to niema co robic sobie siary na swiatlach taką bemką ......... inna klasa auta inna moc s4 to samolot przy 330d :)nawet po sofcie
fakt jest taki ze diesle obecnie sa bardzo mocne i stanowia spore wyzwanie dla niejdednego auta - mnie jednak niebawi machanie maneta jak szalony przez pierwsze 3 biegi - NIESTETY te zaawansowane diese stracily to co bylo najwieksza zaleta diesla ;] trwalosc, dlugowiecznosc, bezawaryjnosc i ekonomie
pozatym wiesz auto jedno drugiemu nierowne - to takie dywagacje
2.8 vr6 z honda z b16a2 tez niema czego szukac a przepasc pojemnosci jest spora - chodz to kwestia stanu auta i operatora manety w jednym i drugim - hondy ostro idą mialem crx del sol na sohc vtec i leciala lepiej niz seryjny 1.8t gti - glownie z racji wagi ale auto mialo 1.6 , 1 wałek rozrządu z 20 krzwykami na nim , zapinala sie zmienna faza i szlo grubo dodatkowo wieowachacz z tylu i juz fajnie sie to trzymalo na zakretach
1.8T zawansowane jest - doladowany motor , 20 zaworowa glowica a z 1.6vti tez ma biede jesli niema przynajmniej 180 ps i wiem to z wlasnej autopsji bo mam mnostwo znajomych z modnymi hondami ;D
ciesze sie ze mozna sie pogonic z roznymi autami - sprawdzic etc
bycie najszybszym to jednak tylko i wylacznie kwestia Kasy
pozatym wiesz auto jedno drugiemu nierowne - to takie dywagacje
2.8 vr6 z honda z b16a2 tez niema czego szukac a przepasc pojemnosci jest spora - chodz to kwestia stanu auta i operatora manety w jednym i drugim - hondy ostro idą mialem crx del sol na sohc vtec i leciala lepiej niz seryjny 1.8t gti - glownie z racji wagi ale auto mialo 1.6 , 1 wałek rozrządu z 20 krzwykami na nim , zapinala sie zmienna faza i szlo grubo dodatkowo wieowachacz z tylu i juz fajnie sie to trzymalo na zakretach
1.8T zawansowane jest - doladowany motor , 20 zaworowa glowica a z 1.6vti tez ma biede jesli niema przynajmniej 180 ps i wiem to z wlasnej autopsji bo mam mnostwo znajomych z modnymi hondami ;D
ciesze sie ze mozna sie pogonic z roznymi autami - sprawdzic etc
bycie najszybszym to jednak tylko i wylacznie kwestia Kasy
smiem wątpić jesli owe b16a2 /a1 jest zdrowe .............. niemowie o miazdzacej przewadze ale b16a2 dobrze jedzie i jest kosmicznie podatne na mody typu lekkie kolo zamachowe a wtedy jedzie naprawde zacnie vr6 jak sami ludzie tutaj na forum pisze zadko ktory trzyma serie :/ a hondy pomimo kosmicznego wysilenia nawet zrac olej jada ostro
dodatkowo sprawdz wage tej hondy i golfa jest roznica
jako przyklad podam mojego kolege piotra ma ek4 - to jest 6 generacja vti auto ma tylko dolot lekki zamach i lekkie alufelgi i kreci 15 na cwiartke w takiej serii
jaki jest czas seryjnego vr6 12v na cwiartke ?
dodatkowo sprawdz wage tej hondy i golfa jest roznica
jako przyklad podam mojego kolege piotra ma ek4 - to jest 6 generacja vti auto ma tylko dolot lekki zamach i lekkie alufelgi i kreci 15 na cwiartke w takiej serii
jaki jest czas seryjnego vr6 12v na cwiartke ?
Ale nie mowimy o modowanych motorach tylko stockowych.
problem vr6 w polsce jest taki ze dosc duzo jezdzi z ubytkami mocy i utarło sie ze vr6 nie jedzie
ale kiedy vr jest zdrowy i trzyma serie to jedzie naprawde fajnie.
Jeśli chodzi o mody to w usa jezdza streetowe golfy mk3 vr6 N/A ktore (co prawda na drag stripach ale..) kreca wysokie 11
problem vr6 w polsce jest taki ze dosc duzo jezdzi z ubytkami mocy i utarło sie ze vr6 nie jedzie
Jeśli chodzi o mody to w usa jezdza streetowe golfy mk3 vr6 N/A ktore (co prawda na drag stripach ale..) kreca wysokie 11
owszem ;d ale uswiadamiac cie ze sa streetowe hondy NA w usa kreca kosmiczne czasy tez widac niemusze
ja pytalem o czas seryjnego vr6 ewentualnie lekko odetkanego typu wydech + dolot - z ciekawosci - nie zeby cos udowadniac - przyznam ze chcial bym kupic sobie mk3 vr6 12v wyrwac z wnetrza i pobawic jako autem typu track day
aa ;D i widze ze masz awersje do hondy spoko bywa - ja jestem neutralny = kazde auto jest fajne - w kazdym cos tam widze w jednych mniej w drugich wiecej - niemam uprzedzen - moze troszke do opla ;D
ale czaje temat - mialem honde i pozniej kupilem bmw a ostatnio golfa tez dla paru osob stalem sie "dresem" do kolekcji "dresowozow" brakuje mi calibry ale ;D nastepny bedzie kitcar
szkoda zasmiecac temat - jesli moge tak daleko odbiegac od tematu uderz na PW pogadamy na spokojnie
ja pytalem o czas seryjnego vr6 ewentualnie lekko odetkanego typu wydech + dolot - z ciekawosci - nie zeby cos udowadniac - przyznam ze chcial bym kupic sobie mk3 vr6 12v wyrwac z wnetrza i pobawic jako autem typu track day
aa ;D i widze ze masz awersje do hondy spoko bywa - ja jestem neutralny = kazde auto jest fajne - w kazdym cos tam widze w jednych mniej w drugich wiecej - niemam uprzedzen - moze troszke do opla ;D
ale czaje temat - mialem honde i pozniej kupilem bmw a ostatnio golfa tez dla paru osob stalem sie "dresem" do kolekcji "dresowozow" brakuje mi calibry ale ;D nastepny bedzie kitcar
szkoda zasmiecac temat - jesli moge tak daleko odbiegac od tematu uderz na PW pogadamy na spokojnie
Re: Golf V6 4Motion vs BMW E46
możesz podrzucić linki, coś z vwvortex?lovwelas pisze:Ale nie mowimy o modowanych motorach tylko stockowych.
Apropo's nie trzymania serii to w Hondach też pod tym względem różowo nie jest. Nie raz słyszałem, o nowych Type-R, które pluły po 180 kM na hamowniach.