1.9 9o km RP + LPG leje takie 1.6 bez problemu . . . 110 TDI pozamiata okrutnie . . . do 150km/h z 5 dlugosci110tdik z 1.6 zrobi wiatrak.

1.9 9o km RP + LPG leje takie 1.6 bez problemu . . . 110 TDI pozamiata okrutnie . . . do 150km/h z 5 dlugosci110tdik z 1.6 zrobi wiatrak.
Dokładnie tak jak mówiszbvw08 pisze:po dopieszczeniu programu wyjdzie może 5km więcej
nie ma o czym pisać , focus okazał sie być za ciezki na ten motor. ponad 200kg ciezszy(1400kg) niz toledo i 10 koni mniej ,bardzo duza roznica na korzysc seata. Generalnie moim skromnym zdaniem za krótka w focusie "jedynka" psuje całą zabawę ... na sprint wogóle sie nie nadaje...overrange pisze:wronek1, i co w koncu wyszlo? Chyba focus co
Cieszy mnie to niezmierniestolniczkow pisze:Ten motor objedzie takie Toledo nawet w budzie MK3 więc w MK2 będzie pogrom
Ja swoim AGG robiłem AFNy z kreski bez problemu. Potem na hamowni okazało się, że miał 120/179 ale dłubany z tego co wiem to nie byłCIENKII pisze:Golf MKIII 2E vs Golf MKIII AFN
Swego czasu mój ADY "dmuchnął" 118/176, więc coś w tych silnikach jeststolniczkow pisze:Ja swoim AGG robiłem AFNy z kreski bez problemu. Potem na hamowni okazało się, że miał 120/179 ale dłubany z tego co wiem to nie byłCIENKII pisze:Golf MKIII 2E vs Golf MKIII AFN
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości