Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
z 320 może wygrasz albo pojadą porównywalnie ale z 2.3 będzie przegrana ... pozdrawiam
wąpię że dasz rade nawet 320, ale powodzenia.
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie zapominajmy ze te silniki są wolnossące i ta moc co one osiągają są pod koniec skali. Sam się mierzyłem z 2.5 192 konie i moje nie hamowane 1.8T na ok. 190 koni miażdzyło te bmw tak że aż żal było patrzeć, a motorownia w BMW była bardzo zdrowa
matt0312, próbowałeś z jakimś tdi vp czy pd o podobnej mocy jak Ty?
GTB...
Ja się mierzyłem, 1.8T bez problemu odchodzi. Może kwestia kierowcy, która czesto jest tu pomijana.
czyli dokladnie w tym przedziale obrotowym gdy się ścigamymatt0312 pisze:nie zapominajmy ze te silniki są wolnossące i ta moc co one osiągają są pod koniec skali.
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
Z ARL'em po programie na 180 w Golfie z napędem na 4 łapy, pierwszy bieg odszedł troszeczkę, ale 2 bieg to już długość dla mnie, i tak do 180 miałem ze 4 długości.-michau- pisze:matt0312, próbowałeś z jakimś tdi vp czy pd o podobnej mocy jak Ty?
Dla potwierdzenia filmik jak to jeździło
" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli w przyszłości po sprzedaży mojego ajm+ lepiej chyba pomyśleć nad jakimś 1.8t+ niż arl+
GTB...
no ja zawsze też byłem za 1.8T i teraz mając 1.9 tdi myślę żeby znów wrócić do 1.8T, bo zakochałem się w nim Z tym że spalanie trochę dodaje trochę rozsądku w TDI 5.4L/100 a w 1.8T 12l/100 no to mała różnica nie jest, chociaż nie mogę powiedzieć bo jak się chciało jeździć oszczędnie to 8-9L było zupełnie realne
może to nie jest krok do przodu, ale po golfie planuje leona arl 4x4, zrobić na jakieś 220-230 i nic więcej,
taka opcja jeśli będę nadal jeździł jak teraz, tzn. ok. 30km rocznie,
jeśli pokonywany roczny przebieg zmniejszy się o połowę, wtedy pójdę raczej w 1.8t 4x4
taka opcja jeśli będę nadal jeździł jak teraz, tzn. ok. 30km rocznie,
jeśli pokonywany roczny przebieg zmniejszy się o połowę, wtedy pójdę raczej w 1.8t 4x4
GTB...
no niestety 1.8T na 4 łapach w golfie nie było, nie wiem czemu, ale VW tak wymyślił, a 180 w ARL i 4x4 jajek nie urywa jak już to sam bym kupił ARL'a i rzeźbił go tak jak ty mówisz na 230 koni, wtedy już powinno fajnie śmigać
-
- Użytkownik
Ja mam ośkę ASZ 230KM (czyli od 2 biegu powinien być nieco szybszy od 4motion) i dupy nie urywa..
Moja golfina:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=367797
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=367797
Panowie, Vento ABF vs Passat B5 kombi AHH (pompa 11, turbo awx, wtryski 216) 154km?