Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
Panowie jakbyście obstawiali starcie G4 1.8T seria vs G3 VR6 seria?
No a wyszło że GTI 1 i 2 bieg jest z przodu, VR dopiero po wpieciu 3 biegu wyprzedza i ucieka, przy 160 jest 2 długości z przodu
Było trochę mokro, oba auta spaliły cały 1 bieg, vr pewnie miał też uślizg na dwójce
drugie starcie G3 ABF vs GTI, ABF objechany bez problemu
No a wyszło że GTI 1 i 2 bieg jest z przodu, VR dopiero po wpieciu 3 biegu wyprzedza i ucieka, przy 160 jest 2 długości z przodu
Było trochę mokro, oba auta spaliły cały 1 bieg, vr pewnie miał też uślizg na dwójce
drugie starcie G3 ABF vs GTI, ABF objechany bez problemu
- louderr_88
- Gadatliwa bestia
Kiedyś startowałem z vr'em ale w passacie jeszcze jak miałem serie...to do 160 cały czas był jakies 1-2 długości z tyłu
k24 napisz jeszcze ile km było w g3 i g4
k24 napisz jeszcze ile km było w g3 i g4
Mój Czarnuch
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508605" onclick="window.open(this.href);return false;
W GTI seria 150, ABF nie wiem ale raczej też seryjne 150hp
- Tom3czek17
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
Co do VR6 w Mk3 to niewiele już jest takich które mają powyżej 160 KM. Przykład mam 2 znajomych którzy jeżdzą VRami. Jednego z nich objeżdzałem na 1/4 mili seryjnym 2.0 Tdi 170km, z drugim natomiast nie daje sobie rady po programie na 192km i 420nm. Ten drugi VR był hamowany jakiś rok temu i wypluł na hamowi 182 km, oprócz filtra powietrza nic nie było przy nim modzone.
to swiadczy ze silnik silnikowi nie rowny Mozna lekko objechac jakiegoś vra a następnie mozna zostać objechanym lekko przez innego vra i tu mamy zabawe
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Dziś jadąc spokojnie w mega korku jak to 1 listopada bywa - kultywując PSJ spotkałem osobnika bardzo nerwowego w bliżej niezidentyfikowanym aucie jadącym kilka aut przede mną. Po ustaniu zatwardzania - osobnik bardzo żywiołowo przystąpił do konsumowania ofiar jeden po drugim waląc czołowo. Ubolewając nad tym faktem - będąc sprowokowany przystąpiłem do pogoni za gablotą.
Przez kilkanaście minut wyprzedzaliśmy po jednym dwa auta ciągle utrzymując dystans 3 - 4 aut. Kiedy zrobiło się w miarę przestronnie próbowałem się zbliżyć do gościa, na dosyć długiej prostej zboczyłem na lewy tor jazdy... ciągle przyspieszając. Przed pierwszym łukiem zdążyłem zobaczyć, że czwórka mi się już dawno skończyło i na V-tce było już 18-19zł. Za chwilę ostra hamówa, zatwardzenia ciąg dalszy. W końcu dojechałem do bagażnika. Byłem przekonany, że to siekieś Infinity Coupe. Niestety - moim oczom ujrzał się napis Avalon. Zadaje sobie pytanie - co to qrde jest Avalon. Potem dostrzegłem znaczek Toyoty.
No na prawdę nieźle się zbierał facet w tym aucie. Po serii dalszego szarżowania znalazłem się kilka przed nim. Na obwodnicy siedział mi na bagażniku - jak się zrobiły dwa pasy to oczywiście nie pożałowałem podeszwy i wcisnąłem - chciałem zobaczyć, czy mnie dogoni. Hmmmm, powiem tak: Pan mnie nie dogonił - został z 15-20m w tyle i chyba odpuścił. Na tej samej trasie miałem okazję jechać z mocnym Volvo XC90 (ale tu już nie wiem, czy to 270 czy 315ps).
Podobnie też jeździ A8 4.0 V8 TDI, choć jest cięższe od Avalona. Jestem z przodu ale szału odległościowego raczej nie ma... powyżej 220kmh miałbym za pewne kłopoty. Tak chciałem się podzielić, bo nie wiedziałem, że Toyka robi 270 konne potworki 3,5l.
Przez kilkanaście minut wyprzedzaliśmy po jednym dwa auta ciągle utrzymując dystans 3 - 4 aut. Kiedy zrobiło się w miarę przestronnie próbowałem się zbliżyć do gościa, na dosyć długiej prostej zboczyłem na lewy tor jazdy... ciągle przyspieszając. Przed pierwszym łukiem zdążyłem zobaczyć, że czwórka mi się już dawno skończyło i na V-tce było już 18-19zł. Za chwilę ostra hamówa, zatwardzenia ciąg dalszy. W końcu dojechałem do bagażnika. Byłem przekonany, że to siekieś Infinity Coupe. Niestety - moim oczom ujrzał się napis Avalon. Zadaje sobie pytanie - co to qrde jest Avalon. Potem dostrzegłem znaczek Toyoty.
No na prawdę nieźle się zbierał facet w tym aucie. Po serii dalszego szarżowania znalazłem się kilka przed nim. Na obwodnicy siedział mi na bagażniku - jak się zrobiły dwa pasy to oczywiście nie pożałowałem podeszwy i wcisnąłem - chciałem zobaczyć, czy mnie dogoni. Hmmmm, powiem tak: Pan mnie nie dogonił - został z 15-20m w tyle i chyba odpuścił. Na tej samej trasie miałem okazję jechać z mocnym Volvo XC90 (ale tu już nie wiem, czy to 270 czy 315ps).
Podobnie też jeździ A8 4.0 V8 TDI, choć jest cięższe od Avalona. Jestem z przodu ale szału odległościowego raczej nie ma... powyżej 220kmh miałbym za pewne kłopoty. Tak chciałem się podzielić, bo nie wiedziałem, że Toyka robi 270 konne potworki 3,5l.
-
- Mały gagatek
Panowie ... jak sądzicie .
moj 1z vs audi a4 b6 awx po programie spore baty beda?
moj 1z vs audi a4 b6 awx po programie spore baty beda?
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Aaaaa, no tak nie napisałem.Golf 6 TSI pisze:Jakim autem ty śmigałeś ?
MK4 ASZ ~240/480
e39 530D 193KM w automacie vs Golf 4 Variant TDi (porobiony AXR) 170 KM na pompkach
Golf bez problemow
Focus RS mk3 Nitrous Blue
Golf IV 1.9TDI VP 130KM vs Ford Cougar 2.5 170KM automat, co obstawiacie?
spokojnie golf wygra
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
Panowie,
krótkie pytanie - dosyć nieprecyzyjne ale szukam potwierdzenia swoich własnych przemyśleń.
Warto jest dłubać 1.9TDI z ~240 na ~280KM? W grę wchodziłaby wymiana sikaczy na F80. Pytam ponieważ tak czy siak muszę w przeciągu kilku, kilkunastu tygodni dokonać oceny pompek - regulacja plus wymiana wiązki elektrycznej. Na to wydam 1100PLN. Pompki będą demontowane ale jak już demontować to można sikacze większe od razu założyć? To drugie 1100 plus założenie 800 - czyli pewnie 2800-3000PLN.
Czy jest aż taka różnica tych 40KM pomiędzy 240 a 280, silnik będzie miał już wtedy wyraźnie pod górę?
Thx.
krótkie pytanie - dosyć nieprecyzyjne ale szukam potwierdzenia swoich własnych przemyśleń.
Warto jest dłubać 1.9TDI z ~240 na ~280KM? W grę wchodziłaby wymiana sikaczy na F80. Pytam ponieważ tak czy siak muszę w przeciągu kilku, kilkunastu tygodni dokonać oceny pompek - regulacja plus wymiana wiązki elektrycznej. Na to wydam 1100PLN. Pompki będą demontowane ale jak już demontować to można sikacze większe od razu założyć? To drugie 1100 plus założenie 800 - czyli pewnie 2800-3000PLN.
Czy jest aż taka różnica tych 40KM pomiędzy 240 a 280, silnik będzie miał już wtedy wyraźnie pod górę?
Thx.