Mk2 1.8 vs focus
Mk2 1.8 vs focus
teraz ja się wypowiem
mam focusa 2.0 131 koni zetec i gti 2.0 115 koni objadę z racji że te silniki focusa 2.0 mają strasznie silny duł obrotów na 5 biegu 60 km/h pedał w podłogę i to się zbiera ostro
a zawieszenie w tych focusach 2,0 jest boskie sztywne na zakrętach i tłumi wyboje , seryjny golf gti może się schować a modzony musiałby być ostro aby mieć taką trakcje
2.0 v16 gti focusem nie objadę bo focus mimo że to v 16 to górą się nie kreci tak dobrze jak abf
abf lub vr6 <nie miał znaczków a nie kopcił wiec tdi to nie było> objadę punto gt 136 bo kiedyś ścigałem takiego tzn ruszam silnik zimny , nagrzewam turbinę i silnik i mija mnie golfik , jak nagrzałem silnik
ogień po 8 km już go miałem a odszedł mi na co najmniej 1km , dociągam go pięknie już go mam i chcę mu pokazać a ten 1 na ciągłej 2 , 3 i sobie odpuściłem bo z wariatami nie gnam co przegrać nie umieją
raz kiedyś spotkałem lanosa też takiego ostrego i tak samo się zachował
okolice bydgoszczy
a i uważajcie na focusy mk2 2,0 145 koni duratec bo to mimo że trochę waży to górą ciągnie jak rakieta
mam focusa 2.0 131 koni zetec i gti 2.0 115 koni objadę z racji że te silniki focusa 2.0 mają strasznie silny duł obrotów na 5 biegu 60 km/h pedał w podłogę i to się zbiera ostro
a zawieszenie w tych focusach 2,0 jest boskie sztywne na zakrętach i tłumi wyboje , seryjny golf gti może się schować a modzony musiałby być ostro aby mieć taką trakcje
2.0 v16 gti focusem nie objadę bo focus mimo że to v 16 to górą się nie kreci tak dobrze jak abf
abf lub vr6 <nie miał znaczków a nie kopcił wiec tdi to nie było> objadę punto gt 136 bo kiedyś ścigałem takiego tzn ruszam silnik zimny , nagrzewam turbinę i silnik i mija mnie golfik , jak nagrzałem silnik
ogień po 8 km już go miałem a odszedł mi na co najmniej 1km , dociągam go pięknie już go mam i chcę mu pokazać a ten 1 na ciągłej 2 , 3 i sobie odpuściłem bo z wariatami nie gnam co przegrać nie umieją
raz kiedyś spotkałem lanosa też takiego ostrego i tak samo się zachował
okolice bydgoszczy
a i uważajcie na focusy mk2 2,0 145 koni duratec bo to mimo że trochę waży to górą ciągnie jak rakieta
był golf3 ABD 1,4 60km
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
był golf3 AFT 1,6 101km
było punto gt 1,4 136km
jest ford focus 2.0 131km
jest BMW 330Ci 231Km
ale na pewno będzie kiedyś jeszcze VW bo VW to jak dobry sex którego nigdy za wiele :-0
-
- Użytkownik
Mk2 1.8 vs focus
dziabi3 pisze:mają strasznie silny duł obrotów na 5 biegu 60 km/h pedał w podłogę i to się zbiera ostro
Świetne, po prostu świetne, jeśli dla ciebie 5 bieg i 60km/h w niedoładowanym benzyniaku daje ostrego kopa to po prostu nie mam pytań. To ja durny w swoim turbodieslu wbijam 3 bieg przy 60km/h, bo na IV-V-VI praktycznie nie mam odejścia, a tu taki focus zbiera się ostro
Moja golfina:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=367797
Re: Mk2 1.8 vs focus
Jak taki dol mocny w tym focusie to co musi sie dopiero dziac u gory!!!
Focus RS mk3 Nitrous Blue
- xxxGlaDxxx
- ...
No nie mów że w ASZ z 4 biegu z 60km/h nie ma odejścia, aż takiej tragedii nie ma, aczkolwiek przy dość ostrym wyprzedzaniu trzeba 3 bieg wbić, a jak bez spiny to z 4 można przyspieszaćmonopolowy pisze:dziabi3 pisze:mają strasznie silny duł obrotów na 5 biegu 60 km/h pedał w podłogę i to się zbiera ostro
Świetne, po prostu świetne, jeśli dla ciebie 5 bieg i 60km/h w niedoładowanym benzyniaku daje ostrego kopa to po prostu nie mam pytań. To ja durny w swoim turbodieslu wbijam 3 bieg przy 60km/h, bo na IV-V-VI praktycznie nie mam odejścia, a tu taki focus zbiera się ostro
-
- Użytkownik
Mk2 1.8 vs focus
xxxGlaDxxx, no przyspieszać przyspiesza, ale jest lekko mułowaty, o V-VI biegu to już nie wspominam
Moja golfina:
- xxxGlaDxxx
- ...
Mk2 1.8 vs focus
No dobra, umówmy się że w 2.0 16V z 60km/h to powinno się 2 biegiem przyspieszać a nie 5
Mk2 1.8 vs focus
Powiem tak.Mialem okazje jeżdzić takim focusem 2,0 16v w sedanie i w porownaniu z PFem bardzo blado wypadal.Samochod mial 2 lata(focus)jak nim jeździłem,wiec nie bylo mowy o jakims nadmiernym zużyciu.Mogła mnie zmylić cisza w focusie ,ale i tak uważam,ze te 136 koni w focusie najzwyczajniej w świecie śpi
...it has so much torque,that could tear a whole in time
...this is not acceleration. It's TELEPORT
...this is not acceleration. It's TELEPORT
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Nie wiem na jakiego Focusa trafiles, ale musial byc jednak zajechany.mabu79 pisze:Powiem tak.Mialem okazje jeżdzić takim focusem 2,0 16v w sedanie i w porownaniu z PFem bardzo blado wypadal.Samochod mial 2 lata(focus)jak nim jeździłem,wiec nie bylo mowy o jakims nadmiernym zużyciu.Mogła mnie zmylić cisza w focusie ,ale i tak uważam,ze te 136 koni w focusie najzwyczajniej w świecie śpi
Black
Mk2 1.8 vs focus
Popieram kolegę blackwhite.
Poza tym z własnego doświadczenia wiem, że Ford Focus ma o wiele lepszy silnik benzynowy niż VW Golf.
Poza tym z własnego doświadczenia wiem, że Ford Focus ma o wiele lepszy silnik benzynowy niż VW Golf.
-
- Użytkownik
Mk2 1.8 vs focus
mazt, ale nie ma wuja żeby taki focus dobrze szedł na V biegu przy 60km/h. Przyspieszać przyspiesza, ale tak jak pisałem - ja w swoim TDI który ma 2xxKM/4xxNm wbijam trójkę, bo na wyższych biegach jest lipa
Moja golfina:
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Mk2 1.8 vs focus
Jasne,ze to oczywiste i nie ma mowy o dobrym przyspieszeniu z piatego biegu i tej szybkosci.
Niemniej jednak ladnie to idzie, jak sie normalnie jedzie
Niemniej jednak ladnie to idzie, jak sie normalnie jedzie
Black