Golf III 2.0 8v vs Honda Civic 5gen 1.5 vs Suzuki GS 500
- xxxGlaDxxx
- ...
Nie, to był Vgen z tego co mi wiadomo. Małe lampy z przodu miała, ale w sumie koleś ja z gustem zrobił bez wieś tuningu, no moze poza drącym ryja tłumikiem
-
- Użytkownik
___GEN.KOTEK___, hehe ciekawe dane podajesz. Ciekawe skad masz takie informacje. Mialem do czynienia z paroma hondami ale jak 1.5 w budzie V generacji roi 8 do setki to niech mi kaktus na glowie wyrosnie. W mojej rodzinie byla nawet civica HB z przeswapowanym motorem od sedana tym 101km chyba i to nie robilo nawet 8 do setki. jak 101 konne 1.5 robi po 8 z hakiem to type r powinnien robic 2 sekundy co za brednie, a te filmiki z YT wiecie co mozna z nimi zrobic
- ___GEN.KOTEK___
- Nowicjusz
Wiem co mogę zrobić z filmikami
Z tym D13b7 sam stawałem kiedyś na kresce i na 3 próby raz złapał piasek na starcie a 2 razy złoił mnie konkretnie. Są auta przeciętne i są dobre, nie zawsze należy sugerować się danymi technicznymi bo gdyby wynik od nich zależał, bez sensu było by stawanie z kimś katalogowo mocniejszym, szczególnie, że np D13B7 to hybryda o pojemności 1,3 jaka oryginalnie nigdy nie wychodziła z fabryk. Ale to właśnie jest smaczek tuningu, tu się zmieni wtryski, tam mapy turbince a może jeszcze dolocik albo wydech....a potem słychać, że nie możliwe, stary golf i to na opale robi 325 na kresce....wiesz jaki fajny szum jest na forum BMW potem?
Dane o 8s to Twoja nadinterpretacja, pisałem 8,8 a to jest różnica i odnosiło się to(czyli treść w nawiasie) do tego bezpośrednio przed nawiasem Czyli do 1,6 a nie 1,5, ale będąc wrednym poszukał bym danych technicznych modelu D15B który miał 130KM i też zapewne podobny czas. Nie jestem jednak wredny i aż poszukałem info w necie: nie 8,8 a 8,7s ma Vgen civic z silnikiem 1,6 który ma katalogowo 125KM. Większość informacji mam z głowy, pozostałe znajduję w google. Miałem nic nie pisać, ale zauważ, że w Vgenie civica było aż sześć silników o pojemności 1,5 a różnice w mocach to aż 60KM... Nie wiem jaki miałeś silnik czy hondę w rodzinie i mnie to mało obchodzi, pogratulowałem killa, żeby było zgodnie z regulaminem(bo same gratulacje nie są) dodałem jako uwagę sprostowanie odnośnie danych technicznych a Ty zamiast jakiejkolwiek wartości merytorycznej chcesz mnie mieszać z błotem, bo wiem więcej niż Ty? Jeździłem samochodami jeszcze pod koniec lat 80-tych, ojciec był mechanikiem, poza pracą mam jedno hobby: auta. Nie Jestem guru bo pewnie co drugi dzieciak po szkole samochodowej by mnie na czymś zagiął, ale siedząc tyle lat w motoryzacji dziwię się że mój pies nie umie jeszcze zapłonu ustawiać.
Przepraszam założyciela tematu za OT.
Z tym D13b7 sam stawałem kiedyś na kresce i na 3 próby raz złapał piasek na starcie a 2 razy złoił mnie konkretnie. Są auta przeciętne i są dobre, nie zawsze należy sugerować się danymi technicznymi bo gdyby wynik od nich zależał, bez sensu było by stawanie z kimś katalogowo mocniejszym, szczególnie, że np D13B7 to hybryda o pojemności 1,3 jaka oryginalnie nigdy nie wychodziła z fabryk. Ale to właśnie jest smaczek tuningu, tu się zmieni wtryski, tam mapy turbince a może jeszcze dolocik albo wydech....a potem słychać, że nie możliwe, stary golf i to na opale robi 325 na kresce....wiesz jaki fajny szum jest na forum BMW potem?
Dane o 8s to Twoja nadinterpretacja, pisałem 8,8 a to jest różnica i odnosiło się to(czyli treść w nawiasie) do tego bezpośrednio przed nawiasem Czyli do 1,6 a nie 1,5, ale będąc wrednym poszukał bym danych technicznych modelu D15B który miał 130KM i też zapewne podobny czas. Nie jestem jednak wredny i aż poszukałem info w necie: nie 8,8 a 8,7s ma Vgen civic z silnikiem 1,6 który ma katalogowo 125KM. Większość informacji mam z głowy, pozostałe znajduję w google. Miałem nic nie pisać, ale zauważ, że w Vgenie civica było aż sześć silników o pojemności 1,5 a różnice w mocach to aż 60KM... Nie wiem jaki miałeś silnik czy hondę w rodzinie i mnie to mało obchodzi, pogratulowałem killa, żeby było zgodnie z regulaminem(bo same gratulacje nie są) dodałem jako uwagę sprostowanie odnośnie danych technicznych a Ty zamiast jakiejkolwiek wartości merytorycznej chcesz mnie mieszać z błotem, bo wiem więcej niż Ty? Jeździłem samochodami jeszcze pod koniec lat 80-tych, ojciec był mechanikiem, poza pracą mam jedno hobby: auta. Nie Jestem guru bo pewnie co drugi dzieciak po szkole samochodowej by mnie na czymś zagiął, ale siedząc tyle lat w motoryzacji dziwię się że mój pies nie umie jeszcze zapłonu ustawiać.
Przepraszam założyciela tematu za OT.
Ostatnio ganiałem się z kumplem ja moim GTI (ABF) on civikiem V gen. 1,5 16V nie wiem dokładnie jaka moc kilka przejazdów i za każdym razem łoiłem go strasznie na końcu kumpel wysiadł z auta i pierwsze co powiedział „nieźle to zapie....”
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
Re: Golf III 2.0 8v vs Honda Civic 5gen 1.5 vs Suzuki GS 500
ABF to inna bajka, 1.5 nie da rady to juz roznica 50-60 koni ale 1.6 vtec 125 koni z powodzeniem bedzie dobrym przeciwnikiem dla abf'a, nie wspomne juz o b16 (1.6 160 kuni)
atm pisze:1.6 vtec 125 koni
to jest godny przeciwnik dla ABF-a 160konny civic to już za dużo jeżdziłem troche CRX-em D16Z5 125KM i ABF mógł by mieć problem
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
Napisze coś choć wiem ze zaraz beda głupie teksty typu nie ma chu*a.
Kumpel passatem b3 vr6 (zdrowym) daje rade z cifem 1.6 125 wiec ABF da sobie z nim rade tym bardziej.
Kumpel passatem b3 vr6 (zdrowym) daje rade z cifem 1.6 125 wiec ABF da sobie z nim rade tym bardziej.
-
- Użytkownik
oczywiscie ze zdrowy ABF nie da sie zrobic 125 konnej wersji zas VTi to przeciwnik juz raczej dla VR6
Panowie przesadzacie.... ja gdy mialem golfa 2.0 8v tez gonilem sie pare razy z taka hania i uwazam ze jesli gofer zdrowy i kierowca ogarnia to obiedzie bez problemu
[size=134][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3462679#3462679][color=red]X[/color][/url][/size]
GS 500 to nie scigacz tylko turystyk i ma niecale 50ps
BB (borówka, bandit ...)
siemano jestem fanem golfa posiadam golfa kumpel ma civica coupe amerykanska wersje 1.6 125 koni v-tec to ta kanciata hona z 97 chyba jak jebnie w pedal to te twoje 2.0 literki zostana w tyle golf to auto bardziej rodzinne a honda typowy sportowy woz a jak sie v tec wlaczy to dopiero ma dopienicz takie moje zdanie
neske, radzil bym tematpoczytac od poczatku. Mowa o golfie 115ps vs civic 1.5
BB (borówka, bandit ...)
- sekator87
- gr. świętokrzyska
- Kontakt:
neske, to dawaj tego kolegę, ja tam każde wyzwanie podejmę
Mój prawie GTI
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
/\ 22 str. Moja rajdówka - szukam sponsora /\
Komputerowa Diagnostyka VAG. Starachowice i okolice.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Golf III 2.0 8v vs Honda Civic 5gen 1.5 vs Suzuki GS 500
jak sie vtec zalaczy to potem jest... ło jezu ile to pali....neske pisze:jak sie v tec wlaczy to dopiero ma dopienicz takie moje zdanie
był golf 2 1.3.....