Passat B6 2.0 tdi vs Vectra C gts 2.2 dti
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
140 też ale nie pamiętam dokładnie od kiedy...Forest89 pisze:Passaty też były na CR z tego co mi wiadomo. Przynajmniej te 170KM.
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
W golfie V nie było silników CR
Silnik 170KM nie był CR w tych modelach a miał seryjnie DPF i miał inne (pieco-zaworowe) pompki.Konstrukcyjnie zupełnie inny niż 2.0 TDI 140!
W nowym passacie występują silniki CR na sterownikach EDC17 ale na początku produkcji wychodziły poczciwe PD
Problem głowic niestety jest dalej.Najczęściej jednak padały 2003-2005 numer głowicy do dnia dzisiejszego ten sam.Zdarzaly mi się fury 2007 w których też pękały.
Prędkość i ściganie się nie przyspieszy jej pęknięcia i nie ma z tym nic wspólnego podobnie jak i modyfikacje czy to elektroniczne czy mechaniczne.
W golfie V nie było silników CR
Silnik 170KM nie był CR w tych modelach a miał seryjnie DPF i miał inne (pieco-zaworowe) pompki.Konstrukcyjnie zupełnie inny niż 2.0 TDI 140!
W nowym passacie występują silniki CR na sterownikach EDC17 ale na początku produkcji wychodziły poczciwe PD
Problem głowic niestety jest dalej.Najczęściej jednak padały 2003-2005 numer głowicy do dnia dzisiejszego ten sam.Zdarzaly mi się fury 2007 w których też pękały.
Prędkość i ściganie się nie przyspieszy jej pęknięcia i nie ma z tym nic wspólnego podobnie jak i modyfikacje czy to elektroniczne czy mechaniczne.
Ostatnio zmieniony ndz lip 18, 2010 18:25 przez Compsport_Krk, łącznie zmieniany 2 razy.
Mylisz się. W Variant'ach mk V od 2008 roku były silniki CR. Bardzo rzadko występują piątki w kombi, ale jednak nie zmienia to faktu że takie występowałyCompsport_Krk pisze:W golfie V nie było silników CR
Ostatnio zmieniony ndz lip 18, 2010 19:26 przez kris, łącznie zmieniany 2 razy.
Patrz w lusterka! Nieoznakowane radiowozy są wszędzie
Z tymi glowicami racja ze nie ma reguly niby te od 2006r sa poprawione a znajomy sciagnal A4 produkcja pazdziernik 2006 silnik BRD 170KM i po sprawdzeniu historii auta w serwisie wyszlo ze problem z ubywaniem plynu i olejem zglaszal wlascicel przy przebiegu 25 tys km dobre w koncu przy 50 tys byla wymiana glowicy.
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Sorry, ale w to nie uwierzę.... mnie uczyli co innego na materiałoznawstwie, gwałtowniejsze skoki temperatury i ciśnienia to z pewnością powód przyspieszonego zużycia i większych naprężeń materiału.Compsport_Krk pisze: