mk2 abf z 2y vs VW, Honda, Alfa, Audi
mk2 abf z 2y vs VW, Honda, Alfa, Audi
No wiec nazbierało sie troche tego z ostatniego miesiąca, moze dwóch... Po kolei
Skrzynia bardzo krótka wiec musze szybko zmieniac biegi. Moj Abf kręci się do 6700 rpm
mk2 ABF vs CRX 130, zdrowy, dedykowany dolot + wydech mugena.
z rolki od 30 do 180 - jakies dwie długosci dla mnie
mk2 ABF vs CiviC 1.6 seryjnie 125 km, teraz po zrobieniu 150 z wykresem.
z miejsca i z rolki tak samo, do 140 rowno potem bardzo powoli odchodze i przy 180 jestem długośc z przodu.
mk2 ABF vs 1.8 Turbo zrobione na ~190 km, (tak twierdził właściciel) w budzie paska b5 kombi. Od 40 do 140 - 2 długosci dla mnie
mk2 ABF vs Mk3 ABF od 0 do 180 jakeis 4 długosci dla mnie
mk2 ABF vs mk3 VR6(zdrowe) z rolki od 30 do 180, jakies 2 długosci dla mnie
Mk2 ABF vs Xara VTS - 167 km. od 0 do 180 - 2,5 długosic dla mnie.
mk2 ABF vs Alfa 156 1.9 JTD - nie wiem ile koni, ale dostala strasznie.
A na koniec ciekawostka.
mk2 ABF, 2 osoby, VS s3 Quattro w 3 osoby (210 km)
od 60 do 160 Łeb w łeb, sam się zdziwilem. Potem by mi pewnie odeszła.
Potem pogadalismy z miłą panią która to audi prowadzila i przyjechał koleszka w mk3 Abf ktory juz dostał
to chyba tyle...
Skrzynia bardzo krótka wiec musze szybko zmieniac biegi. Moj Abf kręci się do 6700 rpm
mk2 ABF vs CRX 130, zdrowy, dedykowany dolot + wydech mugena.
z miejsca i z rolki tak samo, do 140 rowno potem bardzo powoli odchodze i przy 180 jestem długośc z przodu.
mk2 ABF vs 1.8 Turbo zrobione na ~190 km, (tak twierdził właściciel) w budzie paska b5 kombi. Od 40 do 140 - 2 długosci dla mnie
mk2 ABF vs Mk3 ABF od 0 do 180 jakeis 4 długosci dla mnie
mk2 ABF vs mk3 VR6(zdrowe) z rolki od 30 do 180, jakies 2 długosci dla mnie
Mk2 ABF vs Xara VTS - 167 km. od 0 do 180 - 2,5 długosic dla mnie.
mk2 ABF vs Alfa 156 1.9 JTD - nie wiem ile koni, ale dostala strasznie.
A na koniec ciekawostka.
Potem pogadalismy z miłą panią która to audi prowadzila i przyjechał koleszka w mk3 Abf ktory juz dostał
to chyba tyle...
Ostatnio zmieniony pn maja 17, 2010 18:27 przez chosen, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie ma się co dziwić! S3 waży blisko 1500 kg. Do tego 3 osoby i pozamiatane.chosen pisze:A na koniec ciekawostka.
Słyszałem o takich przypadkach że A3 masa 1200 kg (180KM) objeżdżała przedliftowe S3 (210KM) nie wiem czy zdrowe ale jednak
Tak czy owak Gratulacje!
- ___GEN.KOTEK___
- Nowicjusz
Re: mk2 abf z 2y vs VW, Honda, Alfa, Audi
A nie ponosi Cię kolego chosen ułańska fantazja? Jakoś nie przypominam sobie żebyś powoli odchodził i był długość z przodu.chosen pisze:
Rozumiem, że jesteś użytkownikiem golfa i jesteśmy na forum golfa, ale to nie oznacza, że należy się przechwalać kilami, których nie było. Podczas pierwszego przejazdu z kreski było łeb w łeb. Drugi przejazd z rolki również równo, więc nie pisz głupot. Podczas trzeciego, gdzie zepsułem strat mk2 wysunął się o pół długości. I to tyle co mi odjechałeś!
Nie rozumiem skąd się bierze u Ciebia taka fantazja? Czy to Cię dowartościowuje?
Co do przejazdu:
to może i dwie długości były, ale gdzie tam widziałeś wydech mugena? Zwykły przelot 2" zakończony jakąś repliką APEXi N1.chosen pisze:mk2 ABF vs CRX 130, zdrowy, dedykowany dolot + wydech mugena.
Na przyszłość zastanów się zanim coś napiszesz, bo inni ludzie to czytają, w tym także userzy innych marek.
P.S. Zastanawia mnie dlaczgo nie opisałeś, jak wielkie baty zebrałeś od preludy 2,2 DOHC, która waży ponad 1300 kg i ma około 190 KM. Wg drivera pralki było to conajmniej kilka długości na odcinku około 600m.
P.S.2. Jak na 2.0 DOHC (mk2) vs 1.6 SOHC (civic) to rezultat niezły.
Pozdro dla wszystkich.
Ostatnio zmieniony śr maja 19, 2010 10:22 przez wkostek, łącznie zmieniany 3 razy.
SAVE THE SOHC
- xxxGlaDxxx
- ...
i tak oto wygląda cały dział KILLE pozdrawiamwkostek pisze:A nie ponosi Cię kolego chosen ułańska fantazja? Jakoś nie przypominam sobie żebyś powoli odchodził i był długość z przodu.chosen pisze:
Rozumiem, że jesteś użytkownikiem golfa i jesteśmy na forum golfa, ale to nie oznacza, że należy się przechwalać kilami, których nie było. Podczas pierwszego przejazdu z kreski było łeb w łeb. Drugi przejazd z rolki również równo, więc nie pisz głupot. Podczas trzeciego, gdzie zepsułem strat mk2 wysunął się o pół długości. I to tyle co mi odjechałeś!
Nie rozumiem skąd się bierze u Ciebia taka fantazja? Czy to Cię dowartościowuje?
Co do przejazdu:to może i dwie długości były, ale gdzie tam widziałeś wydech mugena? Zwykły przelot 2" zakończony jakąś repliką APEXi N1.chosen pisze:mk2 ABF vs CRX 130, zdrowy, dedykowany dolot + wydech mugena.
Na przyszłość zastanów się zanim coś napiszesz, bo inni ludzie to czytają, w tym także userzy innych marek.
P.S. Zastanawia mnie dlaczgo nie opisałeś, jak wielkie baty zebrałeś od preludy 2,2 DOHC, która waży ponad 1300 kg i ma około 190 KM. Wg drivera pralki było to conajmniej kilka długości na odcinku około 600m.
Pozdro dla wszystkich.
preludy zatankowanej prawie pod korek (około 50l było) i z 30-35kg bagażu w bagażniku golf pewnie ciut lżejszy a no i zatkany wydech miałem silencerem, zawsze to do 5KM i kilka Nm mniej... bo zamiast 2,25 cala robi się poniżej 1 cala na końcuwkostek pisze:P.S. Zastanawia mnie dlaczgo nie opisałeś, jak wielkie baty zebrałeś od preludy 2,2 DOHC, która waży ponad 1300 kg i ma około 190 KM. Wg drivera pralki było to conajmniej kilka długości na odcinku około 600m.
żeby było jasne:
1. start z rolki z 2 biegu bodajże coś koło 4800rpm miałem, odjechałem sekundę po otwarciu przepustnicy na maxa później tylko widziałem golfa w lusterku coraz dalej i dalej....
2. start z miejsca - FAIL z mojej strony przyspałem i straciłem totalnie trakcje bo przesadziłem z gazem a później 2 bieg nie wszedł - hehe wstyd z mojej strony
3. start z rolki - tu golf trzymał się ciut lepiej ale ruszałem z 3500rpm tak czy siak powoli go dochodziłem a jak się zapiął vtec to poszedłem do przodu zdecydowanie
Nie ma czym się chwalić kierownik golfa, gdybym ja napisał że szedłem prawie równo z 1.6 SOHC to byłoby mi wstydwkostek pisze:
Ostatnio zmieniony śr maja 19, 2010 11:05 przez lukasrz, łącznie zmieniany 2 razy.