killah pisze:nie ma naniesionych oznakowań ale jest rozrysowane skrzyżowanie oraz opis tego co się stało. W skrócie notatka mówi że kierujący pojazdem X najechał na wyrwę w drodze w wyniku czego uszkodzone zostalo auto oraz to że ta wyrwa nie była w czasie tych robót zabezpieczona.
Więc byli to policjanci "Z Bożej łaski". Wobec powyższego czeka Cie zrobienie:
- fotek miejsca zdarzenia, z zaznaczeniem miejsca powstania szkody (dziury w drodze),
- opis drogi z rodzajem i miejscami usytuowania znaków (trzeba wskazać dopuszczalną prędkość, obowiązującą na danym odcinku drogi). Jeśli nie ma znaku ograniczającego prędkość, to napisać, czy jest to teren zabudowany, czy nie,
- opis i zakres prac objętych robotami drogowymi, oraz opis oznakowania tych robót (czy wcześniej był znak "roboty drogowe", czy pracownicy mieli kamizelki odblaskowe i czy przebywali na jezdni, w rejonie powstania szkody).
Wiem, że jestem drobiazgowy, ale wiem też, że ubezpieczyciele nazbyt niechętnie sięgają do własnych kieszeni, dlatego trzeba zadbać, by nie znaleźli podstaw do nie sięgnięcia...
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych