PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze auto?
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przed końcem polisy i przy zmianie właściciela albo złomowaniu to wiedziałem. Czyli lipa jak już podpisane i zapłacone to dopiero można zmienić sobie za rok.
Już wiem wszystko dzięki.
Już wiem wszystko dzięki.
Re: PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze a
Nie ma takiej możliwości! OC wypowiadasz na dzień przed końcem okresu na jaki została zawarta, zwrot składki Ci nie przysługuje.Klaudek pisze:A jeszcze mam takie zapytanie. Czy mogę wypowiedzieć umowę przed jej końcem i zawrzeć u innego ubezpieczyciela a kasa (z niewykorzystanego okresu) z poprzedniej polisy zostanie zwrócona?
Zwrot nadpłaconej składki ma miejsce jedynie w sytuacji, gdy sprzedasz samochód, a nowy nabywca wypowie umowę.
Jeżeli miałeś wykupione dodatkowe produkty dobrowolne tj NNW, assistance, ac, szyby to jeżeli nabywca nie wypowie to Tobie i tak przysługuje zwrot kasy za niewykorzystany okres.
-
- Użytkownik
Wczoraj przyszło mi OC do opłacenia za mojego klekota. Za cały rok OC + NNW 665zł (zeszłego roku OC + NNW 555zł). Właśnie sprawdziłem ww porównywarkę i nie opyla mi się zmieniać ubezpieczyciela bo nigdzie nie ma taniej.
ALH -> seria 98,1KM/225Nm -> soft 122,2KM/290,5Nm -> 0,205 & korekta 142,5KM/319Nm
Daj znać na priv sprawdzimy Ci dokładnie ofertę, specjalnie dla forumowiczaflatron1984 pisze:Wczoraj przyszło mi OC do opłacenia za mojego klekota. Za cały rok OC + NNW 665zł (zeszłego roku OC + NNW 555zł). Właśnie sprawdziłem ww porównywarkę i nie opyla mi się zmieniać ubezpieczyciela bo nigdzie nie ma taniej.
-
- Mały gagatek
- Auto: VW Jetta A2
- Silnik: RP
Jak niskiej stawki by nie dawali nie bierzcie MTU. Kupiłem gruza 12 listopada. Przepisałem polisę na siebie. Otrzymałem pismo datowane na 15 listopada, że jest przepisana, przekalkulowana i OPŁACONA. Na początku lutego wysłali mi pismo, że polisa została rozwiązana przed sprzedażą (tj. rzekomo dnia 10 listopada jak przycisnąłem telemarketera) przez poprzedniego właściciela/handlarza. Czyli została rozwiązana i przepisana?! WTF?? Z portalu UFG.pl pobrałem zaświadczenie o zawarciu ubezpieczenia z datą 12 listopada 2016 i co? Widnieją na niej dwie polisy pierwotna i przepisana a mówili, że od 10 nie obowiązywała... Znajoma działająca w branży zajęła się tematem jest zdziwiona gdyż widzi taki absurd po raz pierwszy, ale powiedziała jakie kroki mam dokonać.
2014 rok kupiłem Jadźkę z polisą tak w MTU nawet nie macie pojęcia jak byli opieszali przy przekalkulowaniu polisy na mnie. Kończył mi się termin dwóch tygodni w którym miałem mieć OC zapisane na siebie i dopiero po moim ostrym ponagleniu telefonicznym ruszyli dupę i wyliczyli składkę na ~1100 na pozostałe 8 miesięcy gdzie konkurencja wyliczyła mi cały rok duuużo taniej. Jeśli tak samo sprawnie wypłacają odszkodowania to ja *#cenzura#*.
2014 rok kupiłem Jadźkę z polisą tak w MTU nawet nie macie pojęcia jak byli opieszali przy przekalkulowaniu polisy na mnie. Kończył mi się termin dwóch tygodni w którym miałem mieć OC zapisane na siebie i dopiero po moim ostrym ponagleniu telefonicznym ruszyli dupę i wyliczyli składkę na ~1100 na pozostałe 8 miesięcy gdzie konkurencja wyliczyła mi cały rok duuużo taniej. Jeśli tak samo sprawnie wypłacają odszkodowania to ja *#cenzura#*.
Panowie kupiłem auto sprowadzone z niemiec
vw golf IV, 2001, 1,4 16 v 75km, prawo jazdy od 94, 60%, bez szkody, mój wiek 44 lata
gdzie najtaniej ubezpieczę, dodam, że na miesiąc mam w link4
dotychczas miałem megankę w mtu, w tamtym roku zapłaciłem ok 400, w tym roku se policzyli ponad 700, jakaś kpina !!!
pozdrawiam
vw golf IV, 2001, 1,4 16 v 75km, prawo jazdy od 94, 60%, bez szkody, mój wiek 44 lata
gdzie najtaniej ubezpieczę, dodam, że na miesiąc mam w link4
dotychczas miałem megankę w mtu, w tamtym roku zapłaciłem ok 400, w tym roku se policzyli ponad 700, jakaś kpina !!!
pozdrawiam
odezwij się na priv, kilku forumowiczów jest już zadowolonych z ofert.
-
- Grupa Tomaszowska
golf 4 1.4 2000rok. link4 grubo ponad 1000zł gdzie w zeszłym roku płaciłem nie całe 800....najtańsza hestia zapropnowała 755zł za samo OC w zeszłym roku
borzo napisz na priv, sprawdzę ofertę w innych TU
ja z golfa 3 2,0 płace OC 1100 za rok, a za Multivana w linku OC i NW za kontynułacje tylko 980 rok wstecz 726 ,.60% zniżek
U mnie w tym roku tęga niespodzianka.
C3 1.1 `05r w ub. roku 282zł, w tym roku kontynuacja 422zł (a przysłali z NW za 521zł)
O tym że żadnej szkody w międzyczasie nie było ani też żadnego nawet uczestnictwa jako poszkodowany wspominał nie będę.
A se podniesiemy o 80% a co tam...
C3 1.1 `05r w ub. roku 282zł, w tym roku kontynuacja 422zł (a przysłali z NW za 521zł)
O tym że żadnej szkody w międzyczasie nie było ani też żadnego nawet uczestnictwa jako poszkodowany wspominał nie będę.
A se podniesiemy o 80% a co tam...
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
podobno w polowie roku ma pojść jeszcze o 40% do góryPiasek pisze: A se podniesiemy o 80% a co tam...
ja w 2016 z Lupo 1.4 2003 rok płaciłem w PZU 386 zł a w tym roku 596 zł, złodziejstwo