PYTANIA-ile dostanę za takie uszkodzenia, za ile to naprawię
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Współczynnik odchylenia to korekta do skali trudności prac lakierniczych. W rzeczywistości niczym się to nie różni od amortyzacji (której stosowanie jest niedozwolone).
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Witam forumowiczów,
Samochód to volvo s60 2001 2.4 140 km benzyna + gaz LPI, odszkodowanie z OC sprawcy. Dostałem hakiem na parkingu od cofającego drugiego uczestnika. Uszkodzone lewe drzwi, dolna listwa (zaczepy), nadkole, błotnik, leciutko felga oraz przyrysowany zderzak. TU proponuje ugodę 4100 zł. +/- na ile wyceniacie szkodę ? Dzięki !
Samochód to volvo s60 2001 2.4 140 km benzyna + gaz LPI, odszkodowanie z OC sprawcy. Dostałem hakiem na parkingu od cofającego drugiego uczestnika. Uszkodzone lewe drzwi, dolna listwa (zaczepy), nadkole, błotnik, leciutko felga oraz przyrysowany zderzak. TU proponuje ugodę 4100 zł. +/- na ile wyceniacie szkodę ? Dzięki !
Drzwi tyle i tylny błotnik kwalifikuje się do wymiany, a w związku z faktem, że trzeba go wypruć od dachu i ściany tylej, to koszt tylko tej operacji przekroczy oferowaną przez ubezpieczyciela kwotę. Nie jestem w stanie wyliczyć ile dokładnie ci się należy , bo w łaskawości swojej nie napisałeś, czy to kombi, czy sedan (ceny błotników są różne, w zależności od wersji modelowej). Na mój gust od 7 tyś w górę, a to przy tym roczniku auta może oznaczać szkodę całkowitą.
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
Renault Megane II Kombi 2005 r. 1.9dci, odszkodowanie z OC sprawcy, stłuczka na parkingu.
Pęknięty błotnik, nadkole, przerysowane drzwi, zeszło powietrze z koła(tu już naprawione).
Ile mogę za to dostać?
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
Drzwi są do wymiany - mają zagięcie w miejscu wzmocnienia, błotnik także. To jest szkoda na jakieś 3 -4 tyś
Dzięki, samochód to sedan. Na razie nie wiem jaka jest średnia wartość pojazdu. Cholera wie jaka wyliczył ubezpieczyciel... Dzięki za pomoc
to było odnośnie mojego auta czy auta bkvit?hak64 pisze:Drzwi są do wymiany - mają zagięcie w miejscu wzmocnienia, błotnik także. To jest szkoda na jakieś 3 -4 tyś
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
Masz odpowiedź pod swoim postem. Tam jest szkoda za 7 tyś
Teraz całkiem zgłupiałem, pod moim postem o megane II jest szkoda na jakies 3-4 tys. i ze drzwi do wymiany, teraz za 7 tys.
Na tej stronie tematu są dwa srebrne auta, jedno moje własnie megane II:
Na tej stronie tematu są dwa srebrne auta, jedno moje własnie megane II:
a drugie bkvit volvo s60:VWiater pisze:
Renault Megane II Kombi 2005 r. 1.9dci, odszkodowanie z OC sprawcy, stłuczka na parkingu.
Pęknięty błotnik, nadkole, przerysowane drzwi, zeszło powietrze z koła(tu już naprawione).
Ile mogę za to dostać?
bkvit pisze:Witam forumowiczów,
Napij się kawy, bo coś nie jarzysz. "pod moim postem o megane II jest szkoda na jakies 3-4 tys. i ze drzwi do wymiany,
Pod postem z volvo (czyli tam)
Pod postem z volvo (czyli tam)
hak64 pisze:Drzwi tyle i tylny błotnik kwalifikuje się do wymiany ... Na mój gust od 7 tyś w górę, a to przy tym roczniku auta może oznaczać szkodę całkowitą.
Ok super, dzięki za wyjaśnienie! Może nie zajarzyłem, bo napisałeś, że drzwi również do wymiany, bo mają zagięcie w miejscu wzmocnienia. O które zagięcie chodzi? To przy tym brązowym przerysowaniu?
Mam pytanie bo oglądając po tej stłuczce auto zauważyłem rysę na feldze.
Ją też podciągnąć pod kolizję czy nie uznają?
Mam pytanie bo oglądając po tej stłuczce auto zauważyłem rysę na feldze.
Ją też podciągnąć pod kolizję czy nie uznają?
Nie uznają, bo gołym okiem widać, że to jest stare uszkodzenie. A na drzwiach masz wyraźną krawędź zagięcia, w miejscu wtarcia obcego lakieru.
-
- Nowicjusz
Witam dziś. Miałem kolizję na parkingu przed blokiem. W mój samochód który był zaparkowany uderzył bus dostawczy
Spisaliśmy oświadczenie. No i w moim aucie są następujące uszkodzenia
Ford MK 2 1.8 benzyna plus gaz
uszkodzony zderzak
porysowany błotnik
lekko pęknięty reflektor plus jest przesunięty trochę
i pęknięta antrapka.
ile mogę dostać od ubezpieczyciela za takie coś
Z góry dziękuje za pomoc
Spisaliśmy oświadczenie. No i w moim aucie są następujące uszkodzenia
Ford MK 2 1.8 benzyna plus gaz
uszkodzony zderzak
porysowany błotnik
lekko pęknięty reflektor plus jest przesunięty trochę
i pęknięta antrapka.
ile mogę dostać od ubezpieczyciela za takie coś
Z góry dziękuje za pomoc
Z uwagi na rocznik auta, ubezpieczyciel zrobi z tego szkodę całkowitą. Na rękę dostaniesz kwotę stanowiącą różnicę pomiędzy wartością auta przed zdarzeniem, a wartością wraku. Raczej nie więcej niż 2000 zł.