Witajcie,
chciałbym zapytać, jak wygląda sprawa zniżek na ubezpieczenie OC, przedstawię swoją sytuację.
Mam ojca, który od maja '84 posiada prawo jazdy kat. B oraz C, ale nigdy w swoim życiu nie ubezpieczał żadnego samochodu z racji że go nie posiadał, ja w tym roku planuję zakup samochodu i jego ubezpieczenie, czy taka osoba jak mój ojciec ma szansę na zniżkę i jeśli tak, to jaką?
Pozdrawiam
Pytanie odnośnie ubezpieczenia i zniżek
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Z tego co ja się orientowałem. To jeśli nie masz ubezpieczenia dwa lata wstecz to tak jak by ci się zniżki resetowały. Żeby nabić 60% zniżki musisz mieć kolejno sześć lat z rzędu ubezpieczenie OC na daną osobę i bezszkodową jazdę z winy tej osoby.
Jeśli jest inaczej proszę o poprawę.
Jeśli jest inaczej proszę o poprawę.
Zniżki są za bezszkodową jazdę, a żeby to udokumentować należało by wykazać się posiadaniem polisy OC za wcześniejsze lata...
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych
m_rce, Niestety Twój tata nie ma w takiej sytuacji żadnych zniżek, ponieważ rosną one jeśli masz wykupione na siebie ubezpieczenie. Jednak starszy kierowca z długim stażem i tak otrzyma preferencyjną ofertę i ubezpieczenie nie powinno być drastycznie drogie Dopisując tatę do ubezpieczenia nawet jeśli nie miał zniżek znacznie zbijesz cenę za OC. Jakby trzeba było pomóc przy wyborze OC to pytaj śmiało tutaj albo na priv i pomogę
Pozdrawiam,
Łukasz
Pozdrawiam,
Łukasz
Najszyby okres, żeby uzyskać zniżki to orkes 3 lat beż żadnych luk żeby mieć 60% w wiekszości towarzystw.
Są akurat na rynku dwa towarzystwa, która mogą dać zniżki w OC (10-60%) nawet jeżeli nie miałeś wcześniej hsitorii ubezpieczeniowej.
Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz priv
Są akurat na rynku dwa towarzystwa, która mogą dać zniżki w OC (10-60%) nawet jeżeli nie miałeś wcześniej hsitorii ubezpieczeniowej.
Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz priv
Witam.
Najpierw skorzystaj z darmowej porównywarki http://www.superpolisa.pl" onclick="window.open(this.href);return false; .Masz zestawienie zakresu i cen najtańszego OC i najkorzystniejszego AC u 20 najlepszych ubezpieczycieli. Dzięki porównywaniu ofert możesz sporo zaoszczędzić.A po przeprowadzeniu kalkulacji można bezpośrednio za pośrednictwem strony kupić najkorzystniejszą polisę. Nie wychodząc z domu oszczędzasz czas i pieniądze. Możesz również osobiście w punkcie wszystkiego się dowiedzieć.
Najpierw skorzystaj z darmowej porównywarki http://www.superpolisa.pl" onclick="window.open(this.href);return false; .Masz zestawienie zakresu i cen najtańszego OC i najkorzystniejszego AC u 20 najlepszych ubezpieczycieli. Dzięki porównywaniu ofert możesz sporo zaoszczędzić.A po przeprowadzeniu kalkulacji można bezpośrednio za pośrednictwem strony kupić najkorzystniejszą polisę. Nie wychodząc z domu oszczędzasz czas i pieniądze. Możesz również osobiście w punkcie wszystkiego się dowiedzieć.