Sprzedałem auto i dostałem mandat z Niemiec
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Witam
Kilka miesięcy temu zbyłem ibizkę. Facet nie raczył jej przerejestrować na siebie a najwyraźniej lubi podróżować bo otrzymałem mandat ze zdjęciem z fotoradaru z zachodnich Niemiec.
Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Gdzie to wyjaśniać?
Proszę o poradę
Kilka miesięcy temu zbyłem ibizkę. Facet nie raczył jej przerejestrować na siebie a najwyraźniej lubi podróżować bo otrzymałem mandat ze zdjęciem z fotoradaru z zachodnich Niemiec.
Co w takiej sytuacji mogę zrobić? Gdzie to wyjaśniać?
Proszę o poradę
Golf MK3 -> Ibiza IIFl -> Bora boro delam toro toro nemikhad dige dige nemikham bebinamet
Odeślij do nadawcy kopię umowy sprzedaży.
Przetłumaczą sobie co to za dokument
Mają datę sporządzenia i dane nabywcy - wyślą do niego.
Skoro sprzedałeś powinieneś mieć potwierdzenie zgłoszenia zbycia pojazdu w WK. Masz ?
Też załącz ksero.
Musisz odpisać bo to trafi do rejestru - pojawisz się kiedyś w DE (za kilka lat, zupełnie zapomnisz o sprawie) i podczas przypadkowej kontroli możesz mieć niezłe problemy.
Przetłumaczą sobie co to za dokument
Mają datę sporządzenia i dane nabywcy - wyślą do niego.
Skoro sprzedałeś powinieneś mieć potwierdzenie zgłoszenia zbycia pojazdu w WK. Masz ?
Też załącz ksero.
Musisz odpisać bo to trafi do rejestru - pojawisz się kiedyś w DE (za kilka lat, zupełnie zapomnisz o sprawie) i podczas przypadkowej kontroli możesz mieć niezłe problemy.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
Myślisz, że pofatygują się i przetłumaczą umowę na własną rękę?
W WK niestety nie byłem, na hasło urząd automatycznie skacze mi ciśnienie i unikam tego miejsca jeśli tylko mogę.., ale w takiej sytuacji chyba pojadę po ten świstek.
W WK niestety nie byłem, na hasło urząd automatycznie skacze mi ciśnienie i unikam tego miejsca jeśli tylko mogę.., ale w takiej sytuacji chyba pojadę po ten świstek.
Golf MK3 -> Ibiza IIFl -> Bora boro delam toro toro nemikhad dige dige nemikham bebinamet
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
dj-lynx, łaski nie robia. Trudno żebyś Ty jeszcze musiał płacić za tłumacza przysięgłego. Wystarczy że musisz ponieść koszty wysyłki dokumentów
Rust is lighter than carbon fiber
w twoim interesie leży żeby zgłosić zbycie pojazdu zaraz po sprzedaży bo koleś dzwona przywali na twoje konto (pewnie do dziś dnia jeździ na twoich blachach i ubezpieczeniu) ucieknie z miejsca zdarzenia a ciebie za wezmą...dj-lynx pisze:W WK niestety nie byłem,
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Jakbyś wyrejestrował to by pewnie problemu nie było, co po dane właściciela musieli udac sie do CEPiKu, a tam by już widniały dane nowego właścicielaPiasek pisze:w twoim interesie leży żeby zgłosić zbycie pojazdu zaraz po sprzedaży bo koleś dzwona przywali na twoje konto (pewnie do dziś dnia jeździ na twoich blachach i ubezpieczeniu) ucieknie z miejsca zdarzenia a ciebie za wezmą...
Rust is lighter than carbon fiber
Mądry polak po szkodzie
Tak zrobię panowie bo cóż więcej kombinować..
Jeszcze jedno pytanko: dodać do listu jakieś sprostowanie w ich języku czy połapią się o co chodzi? Jak myślicie?
Tak zrobię panowie bo cóż więcej kombinować..
Jeszcze jedno pytanko: dodać do listu jakieś sprostowanie w ich języku czy połapią się o co chodzi? Jak myślicie?