chciałbym uzyskać porady odnośnie reklamacji butów (pewnie z innymi rzeczami jest podobnie). piszę na tym forum ponieważ pewnie ktoś z was się spotkał z takim problemem i wie jak to załatwić. otóż dwa miesiące temu kupiłem buty w sklepie, pochodziłem w nich dwa tygodnie i zaczęły wyłazić z nich nitki oraz rozerwała się szlufka od sznurówek. oddałem je do reklamacji. po dwóch tygodniach buty były gotowe do odebrania, ale nie wziąłem ich bo ta szlufka była innego rodzaju i koloru a nitki jak wychodziły tak nic z nimi nie zrobili, ponadto sam przy ekspedientce oderwałem kolejną szlufkę bo tak słabo przymocowane były. napisałem odwołanie że nie zgadzam się z naprawą i z prośbą o zwrot pieniędzy za te buty. po dwóch tygodniach zadzwonił do mnie ktoś z tego sklepu że buty do odebrania. pojechałem a tam ta sama szlufka, teraz dobrego rodzaju ale strasznie niechlujnie przyszyta i odbiegała wyglądem od reszty, a buty wyglądają jakby ktoś je w buzi żuł - tak wymiętolone. napisałem kolejne odwołanie i dziś jest 15 dzień od tego odwołania i nie mam żadnego sygnału od tego sklepu w sprawie butów.
i teraz pytanie:
nie chcę już tych butów, jak wyegzekwować od nich zwrot pieniędzy? czy w ogóle to możliwe? przekroczyli termin 14 dni dotyczący reklamacji, jak mogę to wykorzystać?
za wszelką pomoc dziękuję