Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Mycie samochodu na ulicy przed blokiem? :]
Szukałem, nie znalazłem
No właśnie panowie jest ciepełko, słoneczko świeci każdy zaczyna pucować swoje autka.
Nie każdy ma kasę (może przesadzam bo 20zł nikogo nie zbawi) ale tu nie chodzi o to. Np. facet chce wyjść przed blok i umyć samochód - jak to się ma u nas w Polsce?
- jedni piszą że za to kolosalne kary wlepiają...
- inni że jak są kanały (te koło krawężników) to śmiało można myć
- jeszcze inni mówią że tylko mokrą szmatką można
Każdy komentarz mile widziany
Pozdrawiam
No właśnie panowie jest ciepełko, słoneczko świeci każdy zaczyna pucować swoje autka.
Nie każdy ma kasę (może przesadzam bo 20zł nikogo nie zbawi) ale tu nie chodzi o to. Np. facet chce wyjść przed blok i umyć samochód - jak to się ma u nas w Polsce?
- jedni piszą że za to kolosalne kary wlepiają...
- inni że jak są kanały (te koło krawężników) to śmiało można myć
- jeszcze inni mówią że tylko mokrą szmatką można
Każdy komentarz mile widziany
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr kwie 01, 2009 18:45 przez RA_FEEL_IT!, łącznie zmieniany 1 raz.
nie można , kanały są na wode deszczową , a nie na wode z szamponami , nie ma nic do tego że powiesz " nie takie syfy deszcz spłukuje z ulicy " nie ma tłumaczenia
[ Dodano: 01 Kwi 2009 18:44 ]
nawet na swojej posesji nie wolno , woda wsiąka do gruntu i może zanieczyścić srodowisko , masz miec oczyszczalnie z wszystkimi pozwoleniami , odbiorami i pieczątką sanepidu
[ Dodano: 01 Kwi 2009 18:44 ]
nawet na swojej posesji nie wolno , woda wsiąka do gruntu i może zanieczyścić srodowisko , masz miec oczyszczalnie z wszystkimi pozwoleniami , odbiorami i pieczątką sanepidu
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
Ciekawe co jej to przeszkadzało że myłeś samochód pod blokiem ...
No to w takim razie mi się fartło że tak powiem bo wczoraj myłem samochód +/- 3 godziny Najlepsze było to jak szedłem po zmianę wody do domu, woda się nalewała do wiaderka a ja wychyliłem się za okno patrze... straż miejska przejeżdża Komuś bardzo przeszkadzało i pewnie też ktoś ich poinformował... No ale w każdym bądź razie obyło się bez mandatu
No to w takim razie mi się fartło że tak powiem bo wczoraj myłem samochód +/- 3 godziny Najlepsze było to jak szedłem po zmianę wody do domu, woda się nalewała do wiaderka a ja wychyliłem się za okno patrze... straż miejska przejeżdża Komuś bardzo przeszkadzało i pewnie też ktoś ich poinformował... No ale w każdym bądź razie obyło się bez mandatu
no wlasnie, male jezioro by sie zrobilo..miś fazi pisze:ale wyobrażacie sobie co by sie działo jakby każdy kto ma auto mył je pod blokiem
co do mycia na podworku, to chyba jeszcze prawnie nie jest to do konca uregulowane, ale na zachodzie sa ogromne mandaty za to, chociaz ja juz u siebie widzialem "patrol ekologiczny" smiga takimi samymi lanosami jak straz miejska, takze cos sie juz dzieje, w tym kierunku....
co do mycia, to uwazam ze jak kogos nie stac na porzadne umycie, to nawet na karchera za piataka z grubsza oplukac, a pozniej z mokra szmatka pozbierac co nie zeszlo i tez bedzie ladnie... chociaz za 8-9zl to ja swojego na eleganta na karcherach robie.. ale pozniej i tak w domu 2-3h mi sie schodzi na woskowanie, plakowanie itp
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
miś fazi, hehe daj znac jak cos bo tez bym chetnie im jakas małpe do tego cyrku wrzucil...
a z tymi ubraniami na balkonach, to czasem sie slyszy jak leca bluzgi miedzy sasiadami jak sie czlowiek przejdzie przez blokowiska.. ale lepiej chyba gacie na balkon, niz chodowac grzyba w mieszkaniu i nabawic sie chorob..
a z tymi ubraniami na balkonach, to czasem sie slyszy jak leca bluzgi miedzy sasiadami jak sie czlowiek przejdzie przez blokowiska.. ale lepiej chyba gacie na balkon, niz chodowac grzyba w mieszkaniu i nabawic sie chorob..
miś fazi, teoretycznie możesz te fakt że
do administracji bloku bo właśnie suszarnie po to są w blokach aby nie wieszać ubrań na balkonachmiś fazi pisze:sąsiad zrobił sobie z suszarni warsztat
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2009 09:02 przez Adam204, łącznie zmieniany 1 raz.