Jaka marka opon letnich
-
- Mały gagatek
Jaka marka opon letnich
A czy ktoś z was jeździł może na Uniroyal RainExpert 3? Ma tutaj na myśli konkretnie ten model: https://www.oponeo.pl/dane-opony/uniroy ... #150333623" onclick="window.open(this.href);return false;
Patrząc na specyfikację, to w zupełnosći by mi to wystarczyło: indeks prędkości do 210 km/h. Najszybciej jechałem 170 więc jeszcze spory zapas. Głośność na poziomie 71dB to chyba standard?
Chodzi o Golf V z 2006 roku.
Patrząc na specyfikację, to w zupełnosći by mi to wystarczyło: indeks prędkości do 210 km/h. Najszybciej jechałem 170 więc jeszcze spory zapas. Głośność na poziomie 71dB to chyba standard?
Chodzi o Golf V z 2006 roku.
Jaka marka opon letnich
Miałem uniroyale to są bardzo dobre opone na lato, w deszczu sie swietnie sprawują, na suchym delikatnie je slychać, szybko poleciał bieżnik, ale też dużo km robiłem na krótkich dystanasach:)
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
Jaka marka opon letnich
Prośba o poradę: opony letnie do Golfa 4. Priorytet: przyczepność. Rozmiar 175/80/14. Co wybrać:
1. Firestone Multihawk 2.
2. Hankook Kinergy Eco K425.
3. Uniroyal RainExpert 3.
Wszystkie w tej samej cenie.
1. Firestone Multihawk 2.
2. Hankook Kinergy Eco K425.
3. Uniroyal RainExpert 3.
Wszystkie w tej samej cenie.
Jaka marka opon letnich
Wziąłbym Uniroyale.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
- piteks
- _
- Auto: A3 8Y 2,0 190KM
- Silnik: TFSI
Jaka marka opon letnich
Jakie opony wybrać? Rozmiar 205/50/ R17
Continental ContiPremiumContact 6 205/50R17 93 Y XL
Continental ContiSportContact 5 205/50R17 93 W XL FR
Michelin PRIMACY 3 205/50R17 93 W XL
Raczej preferuję spokojny styl jazdy
Continental ContiSportContact 5 205/50R17 93 W XL FR
Michelin PRIMACY 3 205/50R17 93 W XL
Raczej preferuję spokojny styl jazdy
Jaka marka opon letnich
Wszystkie z nich to opony z wysokiej półki, ale ta ma najwyższy indeks prędkości. Im wyższy indeks tym opona jest bardziej "okrągła", wytrzymalsza.
Wszystkie z nich to opony z wysokiej półki, ale ta ma najwyższy indeks prędkości. Im wyższy indeks tym opona jest bardziej "okrągła", wytrzymalsza.
Mój Golf IV Generation - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=517692" onclick="window.open(this.href);return false;
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
Jaka marka opon letnich
Jakich continentali bym nie miał, wszystkie znikają w oczach.
Teraz dokańczam premiumcontact 6 kupione w 2016, wyrzucam opony do kosza i żegnam się z marką.
Z wyżej wymienionych Michelin lub poza listą Dunlop.
Teraz dokańczam premiumcontact 6 kupione w 2016, wyrzucam opony do kosza i żegnam się z marką.
Z wyżej wymienionych Michelin lub poza listą Dunlop.
GTB...
- piteks
- _
Jaka marka opon letnich
Dzięki za opinie.
Też gdzieś słyszałem, że conti lubią szybko znikać. Ja mam obecnie od nich zimówki i jestem bardzo zadowolony dlatego myślę o nich na lato. Michałków jeszcze nigdy nie miałem i trochę mnie kuszą. Co do Dunlop, to mam obecnie Sport Maxx RT i przy próbie żwawszego ruszania (nie mam tu na myśli "sandał w podłogę" tylko szybkie włączanie się do ruchu) zrywają przyczepność, a na mokrym to już masakra.
Też gdzieś słyszałem, że conti lubią szybko znikać. Ja mam obecnie od nich zimówki i jestem bardzo zadowolony dlatego myślę o nich na lato. Michałków jeszcze nigdy nie miałem i trochę mnie kuszą. Co do Dunlop, to mam obecnie Sport Maxx RT i przy próbie żwawszego ruszania (nie mam tu na myśli "sandał w podłogę" tylko szybkie włączanie się do ruchu) zrywają przyczepność, a na mokrym to już masakra.
Re: Jaka marka opon letnich
Potwierdzam miałem Dunlop SP Sport Bluresponse dynamiczne ruszenie na mokrym niemożliwe.piteks pisze:Co do Dunlop, to mam obecnie Sport Maxx RT i przy próbie żwawszego ruszania (nie mam tu na myśli "sandał w podłogę" tylko szybkie włączanie się do ruchu) zrywają przyczepność, a na mokrym to już masakra.
Continental ContiPremiumContact faktycznie trochę szybciej ich ubywa a dlatego, że są zrobione z miękkiej mieszanki gumy, ale za to na mokrym trudno zerwać przyczepność.
GOLF IV 1.9TDI AHF Highline
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
Audi 80 B4 1.9TDI 1Z
Passat B5 FL 2.5TDI BDH
- piteks
- _
Jaka marka opon letnich
Dunlopy sport max rt miał kolega w e46 320d+, super kleiły na suchym i mokrym, super też znikały
Rt2 to ponoć poprawiony model i bieżnik nie znika tak szybko jak w 1, kolega ma rt2 w tdi 260/490 i naprawdę się trzymają, dlatego to jest mój wybór na kolejny sezon.
Co do continentali zadowolony na pewno będziesz, tego nie podważam, super trzymają na suchym i mokrym. Są bardzo ciche. Za to zużycie bieżnika za taką cenę to jest jakieś nieporozumienie.
Rt2 to ponoć poprawiony model i bieżnik nie znika tak szybko jak w 1, kolega ma rt2 w tdi 260/490 i naprawdę się trzymają, dlatego to jest mój wybór na kolejny sezon.
Co do continentali zadowolony na pewno będziesz, tego nie podważam, super trzymają na suchym i mokrym. Są bardzo ciche. Za to zużycie bieżnika za taką cenę to jest jakieś nieporozumienie.
GTB...
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jaka marka opon letnich
Witam, co sądzicie o Oponach firmy Laufenn ?
Na wiosnę potrzebuję kupić opony w rozmiarze 205/45/R16 no i flagowe marki niestety są mega drogie w tym niepopularnym rozmiarze i tak patrzę pomijając te typowe Chińskie marki trafiłem na Laufenn dokładnie model S FIT EQ LK01. Idzie kupić komplet za około 1000zł gdzie Barumy czy Fuldy zaczynają się od 1200zł. Auto głownie spędzi życie w mieście ale stare opony ma z 2007r niby bieżnik jest ale są stare i dwie mają takie nieciekawe boczne uszkodzenia. Proszę o odpowiedź może ktoś miał takie gumy od tej firmy, podobno należy ona do Hannkok'a.
Na wiosnę potrzebuję kupić opony w rozmiarze 205/45/R16 no i flagowe marki niestety są mega drogie w tym niepopularnym rozmiarze i tak patrzę pomijając te typowe Chińskie marki trafiłem na Laufenn dokładnie model S FIT EQ LK01. Idzie kupić komplet za około 1000zł gdzie Barumy czy Fuldy zaczynają się od 1200zł. Auto głownie spędzi życie w mieście ale stare opony ma z 2007r niby bieżnik jest ale są stare i dwie mają takie nieciekawe boczne uszkodzenia. Proszę o odpowiedź może ktoś miał takie gumy od tej firmy, podobno należy ona do Hannkok'a.
Jaka marka opon letnich
Za 1000zł kupisz Nexeny w tym rozmiarze.
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P
BMW E93 320i
Mercedes W205 C180
Audi A3 8P