Szeroka stal
Szeroka stal
Witam,
będę poszerzał stal 15" serduszka do swojego MK3. Zastanawiam się nad szerokością:
1. 7,5" przód, 8,0" tył.
2. 8,0" przód, 8,5" tył.
Która opcja lepsza? I jakie opony pod te szerokości? W tej chwili w aucie jest kit 60/40. Auto do codziennego użytku, nie mam zamiaru zmieniać zawiasu. Efekt, jaki chciałbym osiągnąć, to ładnie spasowane koło z nadkolem, bez zbędnego obcierania, klepania rantów itp.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
będę poszerzał stal 15" serduszka do swojego MK3. Zastanawiam się nad szerokością:
1. 7,5" przód, 8,0" tył.
2. 8,0" przód, 8,5" tył.
Która opcja lepsza? I jakie opony pod te szerokości? W tej chwili w aucie jest kit 60/40. Auto do codziennego użytku, nie mam zamiaru zmieniać zawiasu. Efekt, jaki chciałbym osiągnąć, to ładnie spasowane koło z nadkolem, bez zbędnego obcierania, klepania rantów itp.
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
1. Skoda Superb AWX
2. VW Golf III 1Z - klik... viewtopic.php?f=88&t=595634
2. VW Golf III 1Z - klik... viewtopic.php?f=88&t=595634
-
- Nowicjusz
Szeroka stal
Witam wszystkich. Jestem tutaj nowy i chciałem zadać pytanie. Jestem posiadaczem golfa 3 na wiosnę przymierzam się do poszerzenia stali. Teraz moje pytanie na ile mogę poszerzyć żeby nie wychodziły poza samochód ale bylo szeroko i jakie oponki zeby byl trochę naciag . Myślałem na tym o 225/40x14 a przód 205/195. Czekam na propozycję
Szeroka stal
Siemka,mam dosc nie typowy pomysl a mianowicie mam szeroka stal 14 przod 9 i tyl 9.5 cala noi problem w tym ze chce wstrzelic na nie oponki 165/50,i moje pytanie brzmi czy to wogole da sie wstrzelic. Oponki mam na oku a nie chce kupic w ciemno
Szeroka stal
Trybul, nie widze tego , szczególnie tył . Osobiście bym odpuścił
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
- mikolajmakoski1
- Forum Master
Szeroka stal
195/40 i 195/45 bierz
"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56
Szeroka stal
Trybul, masz wyżej podane rozmiary przez mikolajmakoski1, i to siądzie fajnie , jak ma byc ostro to na pewno nie z profilem 50, ciekawy jestem jak ten tył zmieścisz
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Szeroka stal
oki to sprobuje z 45 lub 40,zmiescic nie zmieszcze napewno tak bede latal z rondlem wystajacym
Szeroka stal
Mam bardzo szybkie pytanie na jak duże bazowe ET felgi stalowej mogę sobie pozwolić żeby felga nie wadziła o gwint?? Zakładamy że felga stalowa ma 6J i tu pytanie np. ET45 będzie ok? czy będzie felga haczyć o gwint?
Re: Szeroka stal
Siemka pytanko szeroką stal 15stka et38 przód 8.5j tył 9.5j opony 185/65 będzie dobrym rozwiązaniem?? Mam do kupna gotowe
Re: Szeroka stal
Czy komuś stalówki uszczelniły się po lakierowaniu proszkowym? Z dwóch ubywa mi ciśnienia na spawie i muszę z tym coś zrobić. Są szanse że samo lakierowanie pomoże? Czy na polakierowane spawy warto jeszcze nałożyć jakąś masę czy to już nie zadziała?
VW Golf MK3 Variant 1.8 GL 1993r. Sprzedany.
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V
VW Passat 3BG Variant 1.9 AVF 2002r. Skradziony.
VW Golf MK3 Variant 2.0 1996r. <3 @ 20VT
VW Golf MK3 Syncro 1.9t 1996r. <3 @ 24V