DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
Re: DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
A ktos moze sprawdzic jaki dystans maksymalnie moge zastosowacc w golfie 4 przy feldze 7j x 17" ET 44,5 205/45/17" i znajdzie sie jakies zdjecie jak to moze wygladac?
Witam. Chciałem zapytać jakiej grubości adapter 5x100 na 5x112 zastosować do mk4 edition na felgę 8J ET41 18 cali na oponach 225/40 żeby ładnie stał szeroko ale żeby nie tarło o nadkola ?? Ponawiam pytanie bo nie otrzymałem żadnej podpowiedzi
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Zmierz sobie sam, a nie ponawiaj pytania. Wejdź też na http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... ture-Index" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy do dystansow 17mm czyli 34na oś musze zastosowac pierscienie centrujace i KOŁNIERZE centrujace?
5x100
5x100
-
- Nowicjusz
dystanse zmieniające rozstaw z 4x100 na 5x112 o grubości 20mm, rozumiem, że śruba mocująca felgę do dystansu może być maksymalnie 20mm długa, czy to jest bezpieczne? czy śruba nie będzie za krótka?
pzdr.
pzdr.
pzdr.
m4riaczczi, no przecież gwint ma mieć 20mm a nie śruba ?
M.I.R.E.K, zawsze stosujemy centrowania aby utrzymać osiowość koła
Freddy, na twoją odpowiedzalność 22mm przód i 27mm tył
M.I.R.E.K, zawsze stosujemy centrowania aby utrzymać osiowość koła
Freddy, na twoją odpowiedzalność 22mm przód i 27mm tył
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
-
- Nowicjusz
Re: DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
no tak myśląc o gwincie napisałem śrubaM@XIMUS pisze:no przecież gwint ma mieć 20mm a nie śruba ?
pzdr.
Jest opcja zrobic dystanse przykrecane z 4x100/ na 5x100?
powie ktoś ile wystaje kołnierz centrujący od piasty na felgę w mk IV bo muszę dać dystans ok, 7 lub 8 mm bez centrowania, i czy kołnierz z pod tego będzie wystawał..
z góry dzięki
z góry dzięki
-
- Nowicjusz
Witam, mam pytanie, jaka jest oryginalna długość śrub do Golfa IV ? Pytam, ponieważ kupiłem nowe felgi i w zestawie są śruby o długości 30 mm, przykręcając felgę okazało się, że śruby są za długie. Jak narazie przykręciłem starymi śrubami ze stalówek i one pasują, tylko psują wygląd bo są już zardzewiałe i chce przykręcić koła nowymi śrubami. Felga 17x7.5, et 35.
witam mam pytanie do felg 18 5x112 8,5J et 45 jakiej grubości dać adapter żeby wszystko było ok i nie wystawało za bardzo z góry dzięk
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
Znaczy się albo ładnie podejdzie albo wyjdzie za bardzo na zewnatrz?? Mi się wydaje żeby na przód dać najwęższy 15mm a na tył 20 lub 25mm. Myślę jeszcze nad zmianą opon na 215 lub 205 szerokości. a ma ktoś może jakiś namiar na adaptery w przystępnej cenie?? Na co w ogóle zwracać uwagę kupując coś takiego??M@XIMUS pisze:Freddy, na twoją odpowiedzalność 22mm przód i 27mm ty
Witajcie,
wczoraj podczas przeglądu nadkoli zobaczyłem cos takiego:
Ładnie sobie szurało
Koło to Rial 18' Et35 8 Cali
Opona to 225/40
Moje pytanie, czy wczesniej proponowany dystans 10mm tutaj wystarczy? A moze 15 lub 20 mm?
Nie chce znowu takiego efektu miec ;/
O ten plastik to trze nawet kolo 15' na oponie 195/65 zimowej Moze to jakos przytne lub dam nowy plastik
wczoraj podczas przeglądu nadkoli zobaczyłem cos takiego:
Ładnie sobie szurało
Koło to Rial 18' Et35 8 Cali
Opona to 225/40
Moje pytanie, czy wczesniej proponowany dystans 10mm tutaj wystarczy? A moze 15 lub 20 mm?
Nie chce znowu takiego efektu miec ;/
O ten plastik to trze nawet kolo 15' na oponie 195/65 zimowej Moze to jakos przytne lub dam nowy plastik
Nawet jak dasz dystans to nie rozwiąże problemu na tej oponie 225/40 bo pamiętaj że szerokość dystansu odejmuje się od ET w wypadku 15mm Twoje ET zmieni się na ET20 wtedy pytanie czy nie wyjdzie za daleko i nie będzie darło o rant błotnika najlepiej byłoby zmienić oponę na węższą tak mi się wydaję. Swoją drogą to dziwne że nawet zimówka 195/65 Ci obciera w tych miejsca bo jeżdżę na takich samych zimówkach i nie mam tego problemu....