Opony i felgi do Golfa MK 4
Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
Pytanie do was.
Otóż mam Bore Variant i koła 18x8,5 ET47. Przód planuje dystans 25 a tył 30.
Zawieszenie to jeszcze niezakupiony gwint.
Opony jakie posiadam to 215/40 i są nowe. Czy na tym setupie będzie to wyglądało?
Wolałbym w sumie węższe oponki np 205 lecz te kupiłem mega okazyjnie nówki i trochę żal sprzedawać.
Pytanie do was, czy to co wyżej napisałem będzie siedzieć dobrze czy może coś dobrałem nie tak jeśli chodzi o dystanse czy oponki?
Otóż mam Bore Variant i koła 18x8,5 ET47. Przód planuje dystans 25 a tył 30.
Zawieszenie to jeszcze niezakupiony gwint.
Opony jakie posiadam to 215/40 i są nowe. Czy na tym setupie będzie to wyglądało?
Wolałbym w sumie węższe oponki np 205 lecz te kupiłem mega okazyjnie nówki i trochę żal sprzedawać.
Pytanie do was, czy to co wyżej napisałem będzie siedzieć dobrze czy może coś dobrałem nie tak jeśli chodzi o dystanse czy oponki?
kupię:
tylną wycieraczkę MKV
tylną wycieraczkę MKV
Nie lepiej założyć koła, skręcić gwint i dopasować pod swój gust dystans?
- eGabeleXxX
- Użytkownik
awaria91, zależy, jak chcesz mieć koła wysunięte. U mnie 8,5J ET25 zawiesiło się rantem na kolumnie, po dodaniu dystansu 7mm dopiero odeszło i można jeździć, więc celowałbym w dystans 28mm chociaż, rant i tak nie wyjdzie poza nadkole .
Dlatego myślę, że przód możesz dać 30mm, a tył może zostać, ale będą delikatnie wysunięte.
Dlatego myślę, że przód możesz dać 30mm, a tył może zostać, ale będą delikatnie wysunięte.
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
Napisałem, że gwint jeszcze nie kupiony, a kompletuje graty żeby potem z wszystkim na raz wyskoczyć.mass143 pisze:Nie lepiej założyć koła, skręcić gwint i dopasować pod swój gust dystans?
Mam ET47 i póki co wyrwałem dystans 25mm który pójdzie na przód dając ET22 na przodzie.eGabeleXxX pisze:awaria91, zależy, jak chcesz mieć koła wysunięte. U mnie 8,5J ET25 zawiesiło się rantem na kolumnie, po dodaniu dystansu 7mm dopiero odeszło i można jeździć, więc celowałbym w dystans 28mm chociaż, rant i tak nie wyjdzie poza nadkole .
Tył planuje dać 30mm więc tył byłby u mnie ET17
Przód wyglądałby więc tak:
A tył tak:
Na wszystkich zdjęciach jest opona 225/40, ja mam 215/40
kupię:
tylną wycieraczkę MKV
tylną wycieraczkę MKV
Witam
chciałbym upewnić się czy felga DEZENT RE dark 16'' 5x100 szer 6.5 et38 wejdzie mi bez żadnych dystansów i pierścieni centrujących?
chciałbym upewnić się czy felga DEZENT RE dark 16'' 5x100 szer 6.5 et38 wejdzie mi bez żadnych dystansów i pierścieni centrujących?
Wejdzie bez problemu nie trzeba żadnych dystansów.pablo_92 pisze:Witam
Co do pierścieni centrujących zależy jaki otwór centrujący jest w tych felgach.
Z tego co wynalazłem w necie tam jest pierścień 60.1 mm a Ty masz 57,1mm więc przydałby się pierścień taki jak ten:
http://allegro.pl/pierscien-centrujacy- ... 14167.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli chcesz z aluminium to odezwij się na PW to Ci dorobię.
kupię:
tylną wycieraczkę MKV
tylną wycieraczkę MKV
Witam
Czy oryginalne felgi BBS dla VW 16" 6.5 et 42 wejdą razem z oponami 205/55 bezproblemowo?
Czy oryginalne felgi BBS dla VW 16" 6.5 et 42 wejdą razem z oponami 205/55 bezproblemowo?
pablo_92, jeśli masz oryginalne BBSy dedykowane do VW z rozstawem 5x100 to chyba zadałeś pytanie retoryczne.
kupię:
tylną wycieraczkę MKV
tylną wycieraczkę MKV
Witajcie,
ponownie ja. Wczoraj podczas przeglądu nadkol zobaczyłem cos takiego:
Ładnie sobie szurało
Koło to Rial 18' Et35 8 Cali
Opona to 225/40
Moje pytanie, czy wczesniej proponowany dystans 10mm tutaj wystarczy? A moze 15 lub 20 mm?
Nie chce znowu takiego efektu miec ;/
O ten plastik to trze nawet kolo 15' na oponie 195/65 zimowej Moze to jakos przytne lub dam nowy plastik
ponownie ja. Wczoraj podczas przeglądu nadkol zobaczyłem cos takiego:
Ładnie sobie szurało
Koło to Rial 18' Et35 8 Cali
Opona to 225/40
Moje pytanie, czy wczesniej proponowany dystans 10mm tutaj wystarczy? A moze 15 lub 20 mm?
Nie chce znowu takiego efektu miec ;/
O ten plastik to trze nawet kolo 15' na oponie 195/65 zimowej Moze to jakos przytne lub dam nowy plastik
Ja bym sprawdził zawieszenie na twoim miejscu To nie wina felgi i opony ze ci obciera o nadkola
Jak nie wina felgi? Przeciez ona tam ledwo weszla..
Co wedlug Ciebie to moze byc konkretnie? Bo zawieszenie na moje oko jest ok.
Ja miałem takie same felgi i oponę i nic nie tarło, a auto miałem też na różnych wysokościach. Może osłona jakoś podczas przykręcania ponaciągana, bo wygląda jakbyś miał mega duży kąt skrętu swojego samochodu.von AreS pisze:Jak nie wina felgi? Przeciez ona tam ledwo weszla..
kupię:
tylną wycieraczkę MKV
tylną wycieraczkę MKV
- eGabeleXxX
- Użytkownik
Też miałem tak ciasno przy 8J ET35, ale nie miałem chyba nic wytartego, dla świętego spokoju dałem dystans 7mm, bo taki miałem akurat i zero ocierek .
-
- Nowicjusz
Witam czy takie felgi podejdą do golfa 4 1.6 sr http://allegro.pl/felgi-7-5x17-5x100-au ... 45621.html" onclick="window.open(this.href);return false; lub http://allegro.pl/felgi-7-5x17-5x100-au ... 82670.html" onclick="window.open(this.href);return false; rozstaw śrub ok, piasta to wiadomo pierścienie ale co z ET? I jakie ewentualnie opony do nich? I czy ktoś słyszał coś o tym sprzedającym i o firmie tych felg?