Opony i felgi do Golfa MK 4
Opony i felgi do Golfa MK IV i Bory - CZYTAJ 1 POST
wam się nigdy nic nie pomyliło ?
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Odpowiadałem na pytanie:
i tak, z tyłu finalne et ma być mniejszepeace1991 pisze:Jakie tu może być finalne et ?
A ja pisalem w "mm" czyli wartosci grubosci dystansow.
Shmatan, źle to zinterpretowałem, dzięki za pomoc
KoJ@K,równiez dziękuje
KoJ@K,równiez dziękuje
- koper92
- Dropped Herz
Panowie temat jest taki, felga jest taka do mk IV
http://allegro.pl/alufelgi-audi-7l6-18- ... 17321.html opona na tym jest 225/40/18 Auto jest obnizone na gwincie,dystans 20 mm przód,tył 30. Będzie to wystawać ? jak tak to ile? chodzi to o przód. A drugie pytanie czy nie bedzie ocierać o regulacje od gwintu? Gwint AP.
http://allegro.pl/alufelgi-audi-7l6-18- ... 17321.html opona na tym jest 225/40/18 Auto jest obnizone na gwincie,dystans 20 mm przód,tył 30. Będzie to wystawać ? jak tak to ile? chodzi to o przód. A drugie pytanie czy nie bedzie ocierać o regulacje od gwintu? Gwint AP.
Ja bym powiedział że z przodu obok gwintu nie wejdzie. Braknie jak na moje oko koło 5mm.
Chyba że dystans 30mm na przód (et 27, przy nadkolu miejsca mało ale może się zmieścić) a na tył dokupić 40mm.
Chyba że dystans 30mm na przód (et 27, przy nadkolu miejsca mało ale może się zmieścić) a na tył dokupić 40mm.
Jeżeli z przodu nakrętka będzie na wysokości opony to bankowo będzie tarło. Zrób tak jak Shmatan, Ci napisał, ewentualnie dla większej pewności celowałbym z przodu w ET30, gdyż u mnie przy ET24 i oponie 215/40 (co prawda bardzo żadko) ale potrafi se szurnąc o plastikowe nadkole przy głębszych hopkach. W sumie to sam ciekawy jestem czy jeżeli przytoczyłbym ze 3mm to czy byłoby wystarczająco, czy musiałbym np 5mm zbierac ?!
P.S koper92, bardzo fajne koło, sam je miałem brac, ale ze względu na to że w X3 tyły mają 9J zdecydowałem się na nie. Kiedy zakładasz ?
P.S koper92, bardzo fajne koło, sam je miałem brac, ale ze względu na to że w X3 tyły mają 9J zdecydowałem się na nie. Kiedy zakładasz ?
- koper92
- Dropped Herz
No kwestia jest tego typu,czy to wejdzie na przód,i czy bedzie bardzo wystawać,poza błotnika,jestem zwolennikiem tego ,że felga z przodu powinna być mniej wiecej na równo z błotnikiem, i kwestia czy nie bedzie tarło. I to i to sie wyklucza,nie chce przodu szeroko i zeby tarło,nie wiem jak to dograć ;D najwyżej będziemy szlifować regulacje od gwintu i już
Siema planuje zakupic do swojego mk4 felgi od vw touarega 18" dokladnie takie jak na zdjeciu. Teraz pytanie moje, felgi maja ET57, jezeli dam 20mm na przod i 25mm na tyl bedzie to ladnie spasowane ? Drugie pytanie, wiem ze felgi sa twarde i ciezkie, napewno trudno je bedzie pokorzywic jednak z tego co wiem wieksze i ciezkie felgi do takiego mk4 = duzo wieksze spalanie i duzo nizszy komfort jazdy. Oczywiscie gwint w samochodzie tez bedzie. I opona raczej 215/40 bedzie mysle ok ?
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Mk4
- Silnik: AQP
koper92 pisze:najwyżej będziemy szlifować regulacje od gwintu i już
ja myślałem u siebie żeby helper wyjąć i nakretka od gwintu w górę, może szkoda szlifować
moje mk4
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;
- koper92
- Dropped Herz