DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Pytanko nietypowe. Mam dystanse 35 mm z tyłu, stalowe, przykręcane do piasty, jednak to za mało jeszcze do obecnego koła. Czy są jakieś przeciwwskazania, żeby zamiast nowego dystansu grubszego o 10 mm na obecny 35 przykręcony do piasty nałożyć przelotowy alu 10 mm razem z felgą i dłuższymi śrubami? Przy okazji nieco urwie się na wadze dystansu względem nowego stalowego 45 mm.
k0nr4d, zależy jak jeździsz autem ale są większe możliwości wyrwania się śruby z dystansu jeśli dasz go na dystansie ;p
aaa i zrobisz te 10mm z pierścieniem czy bez ? jak bez nie pchał bym sie
areckiwi, do mk3 dużo ci nie pomogę
aaa i zrobisz te 10mm z pierścieniem czy bez ? jak bez nie pchał bym sie
areckiwi, do mk3 dużo ci nie pomogę
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Siema, mam w planach zakupic felgi z rostawem 5x112, ile min musi mieć dystans? i jakich felg z jakim et szukać aby przód był idealnie? ET 45 przypasi pod adaptery?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
- w0jta5
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mam pytanie co do wyważania dystansów
Mam dystanse D&W bodajże z duraluminium i ostatnio jeden mi się sturlał po schodach i łapie teraz lekkie wibracje...
Oddać to do majstra na tokarkę żeby to liznął, czy w jakiś inny sposób to ogarnąć?
Mam dystanse D&W bodajże z duraluminium i ostatnio jeden mi się sturlał po schodach i łapie teraz lekkie wibracje...
Oddać to do majstra na tokarkę żeby to liznął, czy w jakiś inny sposób to ogarnąć?
Ostatnio zmieniony pn mar 17, 2014 14:11 przez w0jta5, łącznie zmieniany 1 raz.
- trepson_vlcrew
- VAG ŁOWICZ
jaki dystans na przód felga 18' 8J et 35 opona 205/40
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413934
#vlcrew #bagged #12_5j #widebody #1.8t #custom #LY3D #mk4
Jakie dystanse polecilibyście do Golfa IV:
- felgi Santa Monica, ET: 38, szerokość: 7J
- zawieszenie GTI (-2cm)
Zależy mi na poprawie wyglądu, jednak chciałbym uniknąć wystawania koła na zawnątrz i obcierania o błotnik.
20mm na tył i 15mm na przód będzie optymalne?
- felgi Santa Monica, ET: 38, szerokość: 7J
- zawieszenie GTI (-2cm)
Zależy mi na poprawie wyglądu, jednak chciałbym uniknąć wystawania koła na zawnątrz i obcierania o błotnik.
20mm na tył i 15mm na przód będzie optymalne?
Re: DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
podepnę sie , oponka 225/45/17 ,8j et 35theblues888 pisze:jaki dystans na przód felga 18' 8J et 35 opona 205/40
TOLEDO ----> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=562978" onclick="window.open(this.href);return false;
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
Wystarczy, zasada jest taka, że śruba powinna się wkręcić na minimum 7-8 zwojów, co przy skoku 1.5mm daje nam 10,5 - 12 mm.
trzeba pamiętać że na piaście jest tarcza hamulcowa ~6 mm i tam nie ma gwintu.
najlepiej dobrać takie długości śruby aby po wkręceniu wyszły z drugiej strony piasty 2-3 mm.
najlepiej dobrać takie długości śruby aby po wkręceniu wyszły z drugiej strony piasty 2-3 mm.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
-
- Nowicjusz
Zamontowałem sprężyny obniżające 40/40 i aktualnie mam w granicach 5 cm prześwitu
czy jeśli wysune koło dystansami to nie bede tarł o nadkola ?
czy jeśli wysune koło dystansami to nie bede tarł o nadkola ?
Na forum jestem już trochę czasu, ale jest to dopiero mój pierwszy post, więc w pierwszej kolejności witam Wszystkich i proszę o poradę.
Otóż posiadam komplet felg 17 cali 2x8J i 2x9J z ET55. Oryginalnie rozstaw śrub mają 5x108, ja potrzebuję do swojego golfa 5x100. I tutaj chciałbym Was właśnie prosić o pomoc - jakiej grubości dystanse zmieniające rozstaw powinienem wykombinować żeby nic nie ocierało ani nie wystawało?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Otóż posiadam komplet felg 17 cali 2x8J i 2x9J z ET55. Oryginalnie rozstaw śrub mają 5x108, ja potrzebuję do swojego golfa 5x100. I tutaj chciałbym Was właśnie prosić o pomoc - jakiej grubości dystanse zmieniające rozstaw powinienem wykombinować żeby nic nie ocierało ani nie wystawało?
Z góry dzięki za odpowiedzi.