za napawanie jednego punktu na rancie nie za całą robotętlenek pisze: za10zł się
Renowacja i regeneracja felg
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
jakimi papierami mam zaczac szlifowac felgi zeby farbe sciagnac?
MK2 BY CARGO109 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=517800
- rudy
- Łowca rarytasów :-)
- Kontakt:
Re: Renowacja i regeneracja felg
Lepiej i szybciej ściągniesz lakier środkami do usuwania lakierucargo109 pisze:jakimi papierami mam zaczac szlifowac felgi zeby farbe sciagnac?
I ja mam pytanie związane z felgami
Zaciekawił mnie temat o rantach stalowych (radinox ?) do np. BBS RM , ktoś z was wie czy takie ranty da radę wypolerować metodą wibracyjną lub tradycyjną i jak to wytrzymuje w tutejszych warunkach ??
Moglibyście powiedzieć jak sprawa wygląda z takimi rantami i jeszcze jakieś inne info mile widziane
MK3 Variant ROLLING STONES almost "Yachting" ??
Parę części na sell >>http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/GSsf/<<
- andrzej2008
- Użytkownik
- barteKKK03
- V.I.P.
Radinox to nie jest typowa stal, tylko jakiś jej stop, wibracyjnie można polerować
- rudy
- Łowca rarytasów :-)
- Kontakt:
Jeszcze jedna sprawa
Chcę usunąć lakier ze śrubek od RM'ów i jakim sposobem lepiej ? Spryskać je środkami do usuwania lakieru czy poprzez piaskowanie?
I jak wygląda sprawa wypolerowanych śrubek polerką wibracyjną ?
Przepraszam za tyle pytań
Chcę usunąć lakier ze śrubek od RM'ów i jakim sposobem lepiej ? Spryskać je środkami do usuwania lakieru czy poprzez piaskowanie?
I jak wygląda sprawa wypolerowanych śrubek polerką wibracyjną ?
Przepraszam za tyle pytań
MK3 Variant ROLLING STONES almost "Yachting" ??
Zapomnij bo narobisz więcej głupot niż pożytkurudy pisze:czy poprzez piaskowanie?
Da się ale bez sensu, wypolerujesz i zardzewieją po jakimś czasie. Oddaj normalnie śrubki do chromu i po sprawierudy pisze:I jak wygląda sprawa wypolerowanych śrubek polerką wibracyjną
- barteKKK03
- V.I.P.
Śrubki spokojnie możesz 'wykąpać' w środkach typu Scansol, z tym że jeżeli i tak będziesz je oddawał do chromowania to nie ma to raczej sensu, bo z tego co się orientuję to przed galwanizacją śrubki i tak lecą do kwasu
- barszczyk_84
- Mały gagatek
Panowie przez nieuwagę porysowalem sobie rant w jednej feldze. Potrzebuje na terenie Śląska dobrego i sprawdzonego fachowca od polerki rantow. Mam 19" koła. Ma ktoś namiary?? Moze znajdzie sie cos bliżej Jaworzna??
-
- Mały gagatek
Witam
Pod koniec sezonu odebrałem felgi z piaskowania i malowania, "fachowiec" zrobił to tak, że po pomalowaniu widać wżery na rancie od strony wewnętrznej, czyli tam gdzie przylega rant opony. Jako że na felgę o szerokości 9 cala była naciągnięta opona 195/45/16 i do tego te wżery to powietrze po prostu uciekało. Wulkanizator próbował to uszczelniać, ale nie było lepiej.
Jak mam to doprowadzić do stanu używalności? Kątówka, papier ścierny czy inne pomysły? Pytam bo nie chce gorzej zrobić.
Pod koniec sezonu odebrałem felgi z piaskowania i malowania, "fachowiec" zrobił to tak, że po pomalowaniu widać wżery na rancie od strony wewnętrznej, czyli tam gdzie przylega rant opony. Jako że na felgę o szerokości 9 cala była naciągnięta opona 195/45/16 i do tego te wżery to powietrze po prostu uciekało. Wulkanizator próbował to uszczelniać, ale nie było lepiej.
Jak mam to doprowadzić do stanu używalności? Kątówka, papier ścierny czy inne pomysły? Pytam bo nie chce gorzej zrobić.
Mankitifika napisałes tu gdzie trzeba co mnie bardzo cieszy
Trzeba to dobrze wyszlifować i ewentualnie polakierować od nowa, ale ręcznie to się zajedziesz, najlepiej zrobić to na wyważarce, tokarce czy czymkolwiek na czym felga się kręciMankitifika pisze:papier ścierny
- OskarVAG
- Mały gagatek
Witam,
Planuję wrzucić do swojego auta takie felgi- oto wizualizacja planowanego efektu:
Aby osiągnąć taki efekt potrzebny jest (prawdopodobnie- jestem laikiem) lakier metallic. Tu pytanie do Was- jaki kolor brokatu zamawiać w mieszalni i w jakiej proporcji?
Planuję wrzucić do swojego auta takie felgi- oto wizualizacja planowanego efektu:
Aby osiągnąć taki efekt potrzebny jest (prawdopodobnie- jestem laikiem) lakier metallic. Tu pytanie do Was- jaki kolor brokatu zamawiać w mieszalni i w jakiej proporcji?
- gdalec_914
- Nowicjusz
brokat takiego efektu ci nie da. nie ta ziarnistość. uderz lepiej w perłe. a proporcjami sie nie martw. idziesz do mieszalni, pokazujesz zdjęcie tego felunku jaki chcesz osiągnąć efekt i koleś powinien coś ci wyskrobać. jak byłem w ''swojej'' mieszalni to mówie że potrzebuje pare gram zielonej butelki do swojego mk3 na progi.. popatrzył przez okno i już wszystko wiedział taki niestandardowy kolor wybrałeś ale jak w mieszalni mają cykniętą osobe to nie powinno być dla niej większego problemuOskarVAG pisze:jaki kolor brokatu zamawiać w mieszalni i w jakiej proporcji?
zrób to DO IT
- gdalec_914
- Nowicjusz
A propo felg. kończe zdzierać ori lakier z ostatniej sztuki artec'ów 16''. rant rzecz jasna poleci w polerke a rotor + wewnętrzna część alu myśle pomalować na złotko
co myślicie?
na 1 foto alu po usunięciu samego klaru.
co myślicie?
na 1 foto alu po usunięciu samego klaru.
zrób to DO IT