drogowskaz pisze:Hejka,
Co do Nokianów to się nie bujają to jakaś plota, a Uniroyal to opony z półki pośredniej czyli o klasę niżej. Nie można też porównywać opon z różnych światów czyli Fuldy i Goodyeara. Zwłaszcza to zdanie dotyczy Ultra Grip 8 gdyż jest to opona wg. wielu testów bardzo dobra w najwyższej klasie. Także będzie szło super na g-dach 8.
Pozdro

Porównywanie opon różnych klas moim zdaniem ma sens w momencie gdy bierzemy pod uwagę aspekt ekonomiczny.
Opony klasy wyższej w porównaniu do klasy średniej lub niższej mają dość dużą różnicę cenową, a poziom pomiędzy ich właściwościami jezdnymi nie jest już tak ogromny czasami wręcz minimalny.
Przykład (moje spostrzeżenie przy wyborze opon zimowych w rozmiarze 195/65/r15):
1. Opony firmy Nokian WR D3 - ocena użytkowników na pewnym portalu "X" 5pkt na 6pkt możliwych. Cena około 225zł/szt. ( komplet 225x4=900zł)
2. Opony formy Dayton DW 510 - ocena użytkowników na tym samym portalu "X" również 5pkt na 6pkt możliwych. Cena około 175zł/szt. (komplet 175x4=700zł)
Moje spostrzeżenie - Opona Dayton ma głębokość bieżnika na poziomie 12 mm natomiast nokian 8-9 mm (dokonałem pomiaru w sklepie z oponami).
Biorąc pod uwagę powyższe zastanawiam się nad sensem kupowania droższej opony, wykładając na ten cel około 200zł więcej. Różnica ceny pozwoli mi kupić jedną oponę więcej czyli teoretycznie będę mógł je częściej wymienić. Dodatkowo dodam, że wolę oponę nową niższej marki niż kilkuletnią klasy premium bo jak wiadomo opona traci swoje właściwości po około 5 sezonach eksploatacji.