Renowacja i regeneracja felg
Benzyna ekstrakcyjna nie pomogła, jutro jeszcze pomyślę nad czymś, dzisiaj wypucowałem ją z zewnątrz. Dzięki
- aikon353
- Użytkownik
- Kontakt:
Kolego do wanny i zalej wrzątkiem szkoda kasy na półprodukty a tak to paluszkiem jak wode spuścisz będziesz masował naciskał rolkował tą gumę też tak miałem z tym że tatko kiedyś coś wylał na felunek oczywiście przez przypadek Powodzenia...
http://www.dolnoslaska-jazda.pl/viewtop ... ead#unread
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=505947
Lepsze dobre 1.4 niż zarżnięte VR6
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=505947
Lepsze dobre 1.4 niż zarżnięte VR6
Dzięki za radę Jednak tak jak widać na tych zdjęciach gumy jest bardzo mało a większość to coś czego nie potrafię określić ale i tak zastosuje się co do wrzątkutak to paluszkiem jak wode spuścisz będziesz masował naciskał rolkował tą gumę
a macie sposób na kawałki farby które nie odeszły po scansolu? może też wrzątek? probowałem już kilka razy tym kwasem, jutro jeszcze raz spróbuje, ale musze coś z tym zrobić bo to jest gorsze niz wżery tam gdzie się utleniło alu...
LY3D
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Panowie malo mnie szlak nie trafi . Pomalowalem felgi, ale pojawily sie skazy , gdzie zrobilem blad ?
- szlifowanie papierem 400
- odtluszczenie acetonem
- kilka warst podkladu
- po 24 godzinach szlifowanie na mokro papier 800
- po 24 godzinach odtluszczenie i osuszylem felgi lekko opalarka
- lakier w sprayu , jakies 10min miedzy warstwami
- pol godziny po ostatniej warstwie lakieru bezbarwny
Ogolnie wyszlo ladnie, farba rowno polozona i gladka jak lustro
Ale sa takie miejsca ! , od czego to ?
- szlifowanie papierem 400
- odtluszczenie acetonem
- kilka warst podkladu
- po 24 godzinach szlifowanie na mokro papier 800
- po 24 godzinach odtluszczenie i osuszylem felgi lekko opalarka
- lakier w sprayu , jakies 10min miedzy warstwami
- pol godziny po ostatniej warstwie lakieru bezbarwny
Ogolnie wyszlo ladnie, farba rowno polozona i gladka jak lustro
Ale sa takie miejsca ! , od czego to ?
Ostatnio zmieniony pt kwie 26, 2013 15:26 przez CzapCzap, łącznie zmieniany 1 raz.
może w te zakamarki nie prysnąłeś farbą po prostu... tak to wygląda jakby podkład przebijał spod tych miejsc...
LY3D
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
napewno psiknalem , farby nie zalowalem , na innej feldze nawet na rancie w jednym miejscu jest cos takiego , jakas reakcja ???? Jakby farba sie podniosla pomarszczyla. Co zrobic ? Matowac I jeszcze raz psikac
Na śląsku godomy że Cie się farba zwarzyła, znaczy to tyle że mogłeś mieć żle dobrany podkład do farby, malowałeś w złej temperaturze albo po prostu źle odtłuściłeś w tym miejscu
Jednak z doświadczenia wiem że tak się dzieję gdy farba lub podkład jest kiepski.
Jednak z doświadczenia wiem że tak się dzieję gdy farba lub podkład jest kiepski.
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Renowacja i regeneracja felg
Dzieki kolego , jak to mozna najszybciej i najtaniej naprawic ??? poczekac z tydzien az dobrze wyschnie, zmatowic 600 na mokro i psiknac baze/clar z nowu ?? czy podklad dawac ??powel19 pisze:Na śląsku godomy że Cie się farba zwarzyła, znaczy to tyle że mogłeś mieć żle dobrany podkład do farby, malowałeś w złej temperaturze albo po prostu źle odtłuściłeś w tym miejscu
Spróbuj zrobić tak jak mówisz, tylko dobrze wygładź powierzchnię i dobrze odtłuść. w tym miejscu i tak będzie lekka różnica ale mało widoczna.
Niestety przy takim obrocie sprawy żeby nie było nic widać musiał byś zrobić całą felgę od nowa
Niestety przy takim obrocie sprawy żeby nie było nic widać musiał byś zrobić całą felgę od nowa
- CzapCzap
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Felga z tego wątku viewtopic.php?f=49&t=514022" onclick="window.open(this.href);return false;
Koszt naprawy 150zł
Koszt naprawy 150zł
http://moto.gratka.pl/tresc/felga-audi- ... 668bff1e,1" onclick="window.open(this.href);return false;
Jaki może być koszt prostowania takiej felgi ?
Jaki może być koszt prostowania takiej felgi ?