Opony i felgi do Golfa MK III i Vento
Opony i felgi do Golfa mk3 i Vento
golfiak, dużo opony, wiesz co weź najlepiej najedz na jakiś garb czy krawężnik żeby koło było max schowane i wtedy zmierz ile masz do błotnika wewnętrznej części, za dużo dystansu z przodu nie wejdzie
Wesley, ok tak zrobię jak napisałeś, ale dopiero jak wrócę z zagranicy. A np. jakbym chciał dać na tył na stronę dystans 17 lub 20 mm to który będzie lepszy, przelotowy czy przykręcany do piasty?
felgi ok ale opony powinny być 185/60/14
195/65/14 może być cieżko pomijam już kwestie wyglądu
195/65/14 może być cieżko pomijam już kwestie wyglądu
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
Witam koledzy,
Zwracam sie o rade czy felgi 16x7j
Front offset - ET 65
Rear offset - ET 52.3
Razem z 15 lub 20mm adapterem (powyższe felgi maja rozstaw 5x130)
Podejda do mojego mk3?
Opony planuje założyć 205/45
Zwracam sie o rade czy felgi 16x7j
Front offset - ET 65
Rear offset - ET 52.3
Razem z 15 lub 20mm adapterem (powyższe felgi maja rozstaw 5x130)
Podejda do mojego mk3?
Opony planuje założyć 205/45
Wejdzie ale adaptery to sobie musisz sam wymierzyć 20mm to na pewno a nawet więcej
„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”
siema jaka oponkę byście mi radzili wsadzić na 10 calowe 17 ? mysle nad 215/35 lub 225/35 i nie wiem czego szukać ;/ a i na 8,5 j oponke 195/40 ? bedzie to jakos wyglądało ? bo nie chce zeby sie okazalo ze z przodu bedzie balon z góry dziękuje za pomoc i opinie
Kuki-V.A.G-on---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=442465" onclick="window.open(this.href);return false;
Południowe Spoty ---> http://www.facebook.com/PoludnioweSpoty" onclick="window.open(this.href);return false;
Siema, potrzebuje pomocy w doborze opon na nasze polskie drogi, posiadam gwint w moim golfie mk3 1.9tdi, zaklepane ranty i wiadomo że czasami lubi się wjechać z dużą prędkością w zakręty żeby poczuć to super przyklejenie do drogi i teraz takie pytanko jakie najlepiej byłoby opony na felgi 7,5 x 16 z et 35? Może jakieś dystanse z 20 mm by się przydały na tył i do przodu jakieś żeby ciut poszerzyć, ale nie wiem czy z takim et 35 może być i dobrze bez dystansów... Dodam że nie potrzebuję opon do lansu żeby był naciąg itd.... potrzebuje do jazdy na nasze drogi, czasami do szybkiej jazdy jak wspomniałem zakręty itd... także pomocy
Panowie wszyscy piszą o gwincie a ja u siebie Kit posiadam i takowe felgi: 9j et30 i 7,5j et 35, wejdzie to jakoś? Bo na gwincie niby tył ma milimetry felgi od amorka, a na kicie nie wiem jak to wychodzi. Do tego oponki 215/40 tył i 195/40 przód oczywiście 16cali. Kit mam 60/40, ranty z tyłu zaklepane, przód seria.
tom cio na spokojnie podejdzie wszystko, sam na takim setupie kiedyś latałem
u mnie jak ranty były to od opony do nich było bardzo blisko ale nic nie tarło - także mogą zostać, ogólnie miałem wycinać ranty i dawać tyle samo dystansu ile wyciętego rantu ale zmieniłem koła
Siemka.
Po stłuczce mam krzywego alusa i potrzebuję czegoś na stali. Co sądzicie o 13 calowych felach z polówki + opony 145/80 ? Da się na tym jakoś jechać ?
Po stłuczce mam krzywego alusa i potrzebuję czegoś na stali. Co sądzicie o 13 calowych felach z polówki + opony 145/80 ? Da się na tym jakoś jechać ?