Jaka marka opon letnich
Dobór opon letnich
Panowie, jestem laik i mam pytanie, bo auto mam od zeszłego lata
Mam 4 opony Vredenstein T-Trac chyba z 2009 r. - o ile przeczytałem odpowiednie oznaczenie. Dwie z nich są równomiernie zdarte i nie mają żadnych zniszczeń, a bieżnik ma jakieś 4-4,5mm. Zastanawiam się, czy póki co - póki są ważniejsze wydatki - zaopatrzyć się w jakieś dwie nówki na przód, czy lepiej w tej samej cenie znaleźć jakieś 4 dobre używki. Doradźcie coś
Mam 4 opony Vredenstein T-Trac chyba z 2009 r. - o ile przeczytałem odpowiednie oznaczenie. Dwie z nich są równomiernie zdarte i nie mają żadnych zniszczeń, a bieżnik ma jakieś 4-4,5mm. Zastanawiam się, czy póki co - póki są ważniejsze wydatki - zaopatrzyć się w jakieś dwie nówki na przód, czy lepiej w tej samej cenie znaleźć jakieś 4 dobre używki. Doradźcie coś
VW Bora 2002r. w dziale "nasze auta"
1.9 TDI ALH
1.9 TDI ALH
-
- Ma gadane
Re: Dobór opon letnich
Hejka, są różne kalkulatory oszczędzania. Na przykład oparte na etykietach teraz kilka stron ma go wystarczy wpisać w google:doggie pisze:nie widzę różnicy w spalaniu ani na korzyść, ani na niekorzyśćdrogowskaz pisze: jeszcze podobno są mniej oszczędne.
http://www.rezulteo-opony.pl/etykietowa ... cie-paliwa" onclick="window.open(this.href);return false;
Tylko sprawdź jakie noty mają Twoje oponki najpierw w tym kryterium
Pozdro!
Dobór opon letnich
Witam, chcę kupić opony w rozmiarze 225/45/R17 XL FR
Główny nacisk kładę na Continentale SportContact 5 - jednak chwilowo w sklepie gdzie kupuję opony nie są one dostępne.
W tym wypadku myślę o oponach Vredestein ultrac sessanta - może są jacyś użytkownicy którzy je posiadają i mogą coś o nich powiedzieć? Z tego co czytałem opinie itd - podobno świetne opony ale ciekawe jak to wygląda w praktyce.
Interesują mnie opinie na temat opony przy jeździe raczej mniej ekonomicznej z naciskiem na trzymanie w zakrętach i na mokrym.
Główny nacisk kładę na Continentale SportContact 5 - jednak chwilowo w sklepie gdzie kupuję opony nie są one dostępne.
W tym wypadku myślę o oponach Vredestein ultrac sessanta - może są jacyś użytkownicy którzy je posiadają i mogą coś o nich powiedzieć? Z tego co czytałem opinie itd - podobno świetne opony ale ciekawe jak to wygląda w praktyce.
Interesują mnie opinie na temat opony przy jeździe raczej mniej ekonomicznej z naciskiem na trzymanie w zakrętach i na mokrym.
VW Sharan AUY++
-
- Ma gadane
Dobór opon letnich
Hejeczka,
No ja bym zaczekał na Continentale albo sprawdził może Goodyear Eagle F1 Asymetric dwójki bo jeżeli kupować to już dobrze
Pozdro!
No ja bym zaczekał na Continentale albo sprawdził może Goodyear Eagle F1 Asymetric dwójki bo jeżeli kupować to już dobrze
Pozdro!
Dobór opon letnich
Ciekawie się prezentują te GoodYear Eagle F1 Asymetric 2 - również jak by ktoś je użytkował i miał jakieś realne opinie o nich, był bym wdzięczny
VW Sharan AUY++
Re: Dobór opon letnich
Witam, zamierzam kupić nowe opony letnie dla golfa IV. Rozmiar opon: 175/80/R14. Proszę o informacje, czy należy ściśle trzymać się oryginalnych parametrów? Myślałam o zakupie Dębicy, ale nie znalazłam opon o profilu 80. A może polecicie innego producenta ze średniej półki (jeżdżę na zimowych Matadorach i jest o'k). Pozdrawiam!
Dobór opon letnich
175/80R14 np - http://www.oponeo.pl/dane-opony/contine ... ierz-opony" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do reszty- to nie musisz się ściśle trzymać oryginalnych parametrów, polecam użyć kalkulatorów do wielkości i wysokości opon i znaleźć dogodny zamiennik jeśli wolisz coś innego. Ewentualnie poczytać inne tematy w sprawie opon na forum.
Co do reszty- to nie musisz się ściśle trzymać oryginalnych parametrów, polecam użyć kalkulatorów do wielkości i wysokości opon i znaleźć dogodny zamiennik jeśli wolisz coś innego. Ewentualnie poczytać inne tematy w sprawie opon na forum.
VW Sharan AUY++
Dobór opon letnich
Dzięki piotto0 za link - znam tę stronę. Nie mam pojęcia, co znaczą kalkulatory do wielkości opon, ale dzięki za radę. Pozdrawiam!
Dobór opon letnich
basiach,
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamie ... 175/80r14/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamie ... 175/80r14/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobór opon letnich
Dzięki GM84 A macie może, jako użytkownicy/miłośnicy golfów preferencje odnośnie opon?
Dobór opon letnich
Witam! ma ktos jakieś doświadczenia/ opinie na temat opon Interstate Sport IXT-1 ? bo cena jest spoko, testy jakieś tam przeszły ale bardzo mało jest w necie opini na ich temat .
ex: MK4 245 km/460nm
Dobór opon letnich
Ja też mam pytanie, skoro nówki na tył, używki na przód to jakie macie zdanie na temat bieżnikowanych opon zamiast typowo nowych?