Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
W zależności od zawieszenia i opon, minimum 10mm dystansu musi być
-
- Nowicjusz
Czyli gdyby były opony 205 to i tak dystanse bo to jednak ET za duże jak dla mnie. Dzięki to szukam tak ok. 38
Golf... golf never changes...
Chciałem zostac barmanem... ale alkohol się pije a nie trzyma za plecami...
Chciałem zostac barmanem... ale alkohol się pije a nie trzyma za plecami...
Witam panowie. Posiadam Golfa MK IV, zawiecho -40/40mm sport i myślałem nad felgami 17" 8-8.5j + opona 205/40 aby lekki naciąg był. Co byście polecili? I Czy to wgl dobry pomysł aby taką opone wsadzać?
PS. Golfika mam od 3 lat i teraz dopiero kupuje mu felunek ;D więc proszę o wyrozumiałość hhh ) Zapomniałem dodać dystatns jest z tyłu 2cm
PS. Golfika mam od 3 lat i teraz dopiero kupuje mu felunek ;D więc proszę o wyrozumiałość hhh ) Zapomniałem dodać dystatns jest z tyłu 2cm
Na tym zawieszeniu tylko 215/40, 225/40 lub 205/45 - nie idź w niską oponę jak nie masz gleby (bo -40 to nie gleba)
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Super dzięki za info 225/40 bd troszke za szerokie więc pójde w 215/40, a co do zawiecha na 17" nie bd wyglądał jak koza hhh jeszcze raz dzieki i pozdrawiam.Shmatan pisze:Na tym zawieszeniu tylko 215/40, 225/40 lub 205/45 - nie idź w niską oponę jak nie masz gleby (bo -40 to nie gleba)
Mój błąd - myślałem że piszesz o 18". W 17" na tym zawieszeniu 215/45, 225/45 lub 205/50
Re: Opony i felgi do Golfa MK IV, Bory
Heh spoko i tak pożyjemy zobaczymy. Myślałem nad 18 ale... troszke drogie gumy ;/Shmatan pisze:Mój błąd - myślałem że piszesz o 18". W 17" na tym zawieszeniu 215/45, 225/45 lub 205/50
w używce warto poszukać, czesto dobrą gume można znaleźć za małe pieniądzeGabol pisze:i tak pożyjemy zobaczymy. Myślałem nad 18 ale... troszke drogie gumy ;/
Koledzy beda pasowac takie kola 17 szerokość opony:205 profil opony:40 do golfa IV ???
laci, za niski profil opon tylko przy mega glebie będzie okej
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Witam chce założyć do swojego auta mk4 felki 17 7j et35 oponki 235/45, jaka jest wasz opinia co do wyglądu? Czekam na opinie
MiEdZiAr
miedziar, za szeroka opona no chyba ze za darmo masz
felga trochę za wąska ale ujdzie i zawieszenie -40 musi być
felga trochę za wąska ale ujdzie i zawieszenie -40 musi być
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Zastanawiam się nad nowymi felgami do mojego Borata kombi i wciąż nie mogę się zdecydować... 16" vs 17" ?
Zawieszenie jest seryjne i raczej na 90% takie pozostanie, pytanie tylko czy 16" nie "zginą" przy kombiaku? stąd właśnie rozważam 17", ale wszędzie widzę opinie, że 17" = gleba przynajmniej -30...
Doradzicie coś?
Zawieszenie jest seryjne i raczej na 90% takie pozostanie, pytanie tylko czy 16" nie "zginą" przy kombiaku? stąd właśnie rozważam 17", ale wszędzie widzę opinie, że 17" = gleba przynajmniej -30...
Doradzicie coś?