DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
na śrubach 45 długich przykręcam zwykłe alu na tyle w mk4 i nic sie nie dzieje więc
u ciebie 50mm będzie okej
jak kogoś wprowadzam w błąd to sorki ale w mk4 z tyłu jest dużo miejsca
u ciebie 50mm będzie okej
jak kogoś wprowadzam w błąd to sorki ale w mk4 z tyłu jest dużo miejsca
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Dzięki za podpowiedzi . Mam tylko jeszcze jedno pytanie. Czy przy założeniu, że dołożę 20mm dystans i prawie zrównam koło z obrysem to przy max obciążeniu nie będzie tarcia o nadkole. Póki co mam seryjne zawieszenie i nie wiem jak nisko się to ugina. Nie chce też przesadzić i może lepiej z zapasem założyć 17mm albo 15mm. Zwłaszcza, że chce zostawiać dystanse przy zimówkach 195/65r15 et38. Doradźcie jeszcze w tej kwestii.
podnieś auto wpakuj kumpla do auta podstaw pod koło bloczek z 10cm i będziesz widział jak seria się ugina
u mnie 225/45 r17 przy dystansie 22mm delikatnie przycierał aha et w feldze 35 potem było z dystansem 13
u mnie 225/45 r17 przy dystansie 22mm delikatnie przycierał aha et w feldze 35 potem było z dystansem 13
VR6-->drze się nie do wytrzymania, w ogóle nie jedzie, trzepie, a jeźdzę jak *#cenzura#*, cała wypłata na benę w jedną noc
Witam kolegów, mam pytanko odnośnie mocowania dystansów do piast na śruby imbusowe, a mianowicie czy zdarzyło się komuś z Was, że owe śruby się poluźniły lub odkręcały?. W moim kupionym używanym zestawie dystansów były śruby imbusowe których gwinty miały pokryte jakby klejem do gwintów, stąd moje pytanie. Dzięki za odp. Pozdro!
gwinty mają być suchutkie ktoś kiedyś dał ze powinno się je przesmarować i takie tam
i ja jeźdze na dystansach z długimi śrubami które ponoć najszybciej się luzują i jeszcze nie miałem ani jednej śruby delikatnie dokręconej wszystkie mocno tak jak przy przykręcaniu
i ja jeźdze na dystansach z długimi śrubami które ponoć najszybciej się luzują i jeszcze nie miałem ani jednej śruby delikatnie dokręconej wszystkie mocno tak jak przy przykręcaniu
-
- Mały gagatek
Odpowiedzcie mi na dwa pytania. Dlaczego dystanse są aluminiowe?? Czy mogą być z innej blachy?? Pracuje na Wypalarce laserowej i moge sobie zrobić dystanse ze zwykłej blachy. Miałbym wtedy dystanse za free.
Golf IV 1.9 TDi 90ps + wtryski asv = 116 ps + soft = [b]140 ps 303 Nm. Highline[/b]
a za śruby zapłacisz tyle co za dystanse
jak będziesz miał taniej to dlaczego nie dystanse mogą być i z teflonu/stali/aluminium itp
aluminiowe są bo lekki materiał łatwo obrabiany i w miarę tani a plastikowych/teflonowych nikt by nie kupił choć mocą mogłby by zaskoczyć
jak będziesz miał taniej to dlaczego nie dystanse mogą być i z teflonu/stali/aluminium itp
aluminiowe są bo lekki materiał łatwo obrabiany i w miarę tani a plastikowych/teflonowych nikt by nie kupił choć mocą mogłby by zaskoczyć
-
- Mały gagatek
Za sruby zapłace 100 zł na alegro (20 srub). Aluminiowe sa na pewno droższe, i mniej wytrzymałe plastycznie od zwyklej czarnej stali, a jednak wszyscy maja aluminiowe. Nie spotka się np na takim allegro dystansów ze zwykłej stali. Więc moge zakładać spokojnie dystanse ze zwykłej stali??
Golf IV 1.9 TDi 90ps + wtryski asv = 116 ps + soft = [b]140 ps 303 Nm. Highline[/b]
jeśli je dobrze zrobisz to nie ma problemu czy z alu czy ze stali i popytaj najpierw u wulkanizatora o śruby bo na alledrogo mogą być drogie
-
- Mały gagatek
Zrobie elegancko w zakladzie na tokarce. Wielkie dzięki za odpowiedz
Podłącze się do rozmowy. Potrzebuje dystanse z 5x120 na piastę 4x100 do golfa 3 i gadałem z kumplem tokarzem i stwierdziliśmy że ze stali choćby nawet ze zwykłej c-45 będą bardziej wytrzymałem niż z aluminium. Na naszych "prostych jak stół" drogach lepiej jest mieć coś twardszego. Aluminium jest za miękkie a te dystanse nie ważą 100 kg żeby jakoś znacząco to obciążało auto. Ale to dotyczy dystansów czy tzw. adapterów zmieniających rozstaw. Co innego jak ktoś chce jakieś przelotowe że nie ma w nich gwintów to może być amelinium Ja osobiście pamiętam z wykładów z materiałoznawstwa że aluminium jako materiał jest miękkie i "pływa" z czasem czyli się ugniata ale to dotyczy czystego materiału. Nie wiem jak zachowują się stopy aluminiowe.
Tak czy siak wytoczenie tego co potrzebuje będzie tańsze ze stali niż z alu biorąc pod uwagę cenę materiału
Tak czy siak wytoczenie tego co potrzebuje będzie tańsze ze stali niż z alu biorąc pod uwagę cenę materiału
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
Panowie pytanko...http://allegro.pl/18-alufelgi-rh-18-5x1 ... 79775.html
do felg z identycznymi "parametrami" dodaje dystans 20... czyli 7,5" beda miely et 35 a 9,5" beda mialy et 40.. zmiesci sie to w mk4 ? czy dystanse "za male "? z przodu mysle ze 30 mozna dac a z tylu nie wiem bo dosc szeroka felga pomozecie ?
bo mam na oku te lub jescze jedne felgi ... oby 2 komplety te same parametry. chcialbym zeby byly "prawie" rowno z nadkolem, bo oponka wejdzie pewnie jakas z "lekkim " naciagiem tak ze nie chce zeby tarło ... pomozecie ? najlepiej jakas konretna odpowiedz :/
do felg z identycznymi "parametrami" dodaje dystans 20... czyli 7,5" beda miely et 35 a 9,5" beda mialy et 40.. zmiesci sie to w mk4 ? czy dystanse "za male "? z przodu mysle ze 30 mozna dac a z tylu nie wiem bo dosc szeroka felga pomozecie ?
bo mam na oku te lub jescze jedne felgi ... oby 2 komplety te same parametry. chcialbym zeby byly "prawie" rowno z nadkolem, bo oponka wejdzie pewnie jakas z "lekkim " naciagiem tak ze nie chce zeby tarło ... pomozecie ? najlepiej jakas konretna odpowiedz :/
Witam. Mam oto takie pytanko, czy jest mozliwość jezdzić na takich dystansach? http://img16.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2842487441" onclick="window.open(this.href);return false; Niby te Dystanse są uniwersalne i mogą mieć trzy rozstawy: 4x100, 5x100 lub 5x112. Czy to tylko takie gadanie by to sprzedać czy też nic normalnego ze są aż na 3 rodzaje rozstawów śrub?
jest ryzyko ze dystans pęknie ale jakbym miał je w garażu to napewno bym założył je niż kupował inne
a pamiętaj ze śruby to połowa kosztu kpl dystansów więc jeśli kupujesz to nie oszczędzaj 10zł na dystansach
a pamiętaj ze śruby to połowa kosztu kpl dystansów więc jeśli kupujesz to nie oszczędzaj 10zł na dystansach