DYSTANSE, ŚRUBY, PIERŚCIENIE CENTRUJĄCE itp
chciał by się dowiedzieć jakie mam kupić pierścienie centrujące do felg aluminiowych golfa IV RONAL LZ 5x100 14 CALI ET 38 jaka ma być średnica zewnętrzna jak ktoś wie i wewnętrzna GOLF IV . za odp. z góry dzięki !!!
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 11:20 przez sopelo, łącznie zmieniany 1 raz.
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK2 Witam. jestem Nowym użytkownikiem, i mam takie pytanie. Mam Golfa III 1.9TDI 94r i felgi aluminiowe 195/50/R15. do tej pory jeździłem i miałem bicie na kierownicy. Kupiłem nowe opony Barum i chce kupić pierścienie centrujące. czy jest jakaś różnica w cenie, jak by plastikowe to nie dobre albo co tańsze to gorsze. Czy warto przepłacać w prawdzie to grosze.
Dzięki z góry. Pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: 08 Maj 2010 12:22 ]
jakie mam kupić pierścienie centrujące???
Dzięki z góry. Pozdrawiam wszystkich
[ Dodano: 08 Maj 2010 12:22 ]
jakie mam kupić pierścienie centrujące???
nie ma znaczenia z czego są pierscienie
kup plastykowe ale zeby jakis producent sie do nich przyznawal co daje nadzieje ze trzymaja wymiary i material odpowiedni.
teflonowe sa o'k
aluminium puchnie od soli a stal rdzewieje i zapiekaja sie.
same pierscienie to malo, trzeba jeszcze zadbac o czysty styk felgi z piasta/tarcza, stan srub i gniazd w feldze, wywazenie i dokrecenie srub wlasciwym momentem.
kup plastykowe ale zeby jakis producent sie do nich przyznawal co daje nadzieje ze trzymaja wymiary i material odpowiedni.
teflonowe sa o'k
aluminium puchnie od soli a stal rdzewieje i zapiekaja sie.
same pierscienie to malo, trzeba jeszcze zadbac o czysty styk felgi z piasta/tarcza, stan srub i gniazd w feldze, wywazenie i dokrecenie srub wlasciwym momentem.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
witam, pytanko: jakie sa wymiary ori srub do kol w piascie 5x100 ? rozumiem ze przy zakupie dystansu np 20mm, trzeba kupic sruby dluzsze o 20mm ?
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 23:37 przez GeGi, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
Witam, mam pytanie czy da rade założyc dystanse jesli felga ma 4x98 a rozstaw w aucie 4x100 ???? jesli tak to jaki rozstaw mają miec dystanse ????
pzdr
Ania
pzdr
Ania
Ostatnio zmieniony pn maja 17, 2010 11:55 przez cookies, łącznie zmieniany 1 raz.
chcialbym zalozyc dystanse do golfa V , problem w tym ze nie wiem jakiej grubosci zeby nie przesadzic , jezdze na orginalnych felgach "Vitus" 16' dolaczam foto http://www.glowfoto.com/static_image/20 ... 4/glowfoto
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 11:27 przez acca, łącznie zmieniany 1 raz.
śruby wkręcają się w piastę + tarcza 12-14 mm (mierzyłem to u siebie przy dobieraniu dystansów)
nadwyżka czyli u ciebie może to być nawet 10 mm wystaje.
sprawdź czy z tyłu nie ma jakiejś osłony czy elementów zawieszenia.
nawet jak nie to gwint będzie rdzewieć i będą kłopoty z odkręcaniem śrub w przyszłości.
nadwyżka czyli u ciebie może to być nawet 10 mm wystaje.
sprawdź czy z tyłu nie ma jakiejś osłony czy elementów zawieszenia.
nawet jak nie to gwint będzie rdzewieć i będą kłopoty z odkręcaniem śrub w przyszłości.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
Sugerowałem się tym linkiem:
http://srubydofelg.pl/modele-samochodow ... t_311.html
Czy podają poprawne długości śrub do Golfa MK3 ?
http://srubydofelg.pl/modele-samochodow ... t_311.html
Czy podają poprawne długości śrub do Golfa MK3 ?
Panowie mam pytanko co do dystansów na przód do mk4, bo tak mam na razie z tyłu 25 mm i jestem bardzo zadowolony. A teraz myślę żeby na przód dać 17mm tylko że mam obawę jak będzie z trakcją ? Bo to oś skrętna więc będą jakieś problemy ?? Co do szybszego zużycia łożysk to zdążyłem doczytać
Moje BYŁE mk4:viewtopic.php?t=326999
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624
Moje aktualne SLK 200 viewtopic.php?f=169&t=492094&p=5904624#p5904624