Zawsze pokazuje pełną butlę gazu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Stało to się nagle. Zawsze po odpaleniu powoli naliczał ile jest gazu i pokazywał zielonymi lampkami. Niestety niedawno nalicza je do końca, gaz się kończy nagle czerwona lampka i zdycha. Ktoś ma pomysł co to może być?
Zbiornik w kole, sterownik Stag 200.
Przełącznik chyba taki:
Od czego zacząć sprawdzanie? od butli, kabli czy samego przełącznika? Niby słabo u niego z dokładnością, ale fajny bajer i przydaje się jak zapominam licznika skasować.
Zbiornik w kole, sterownik Stag 200.
Przełącznik chyba taki:
Od czego zacząć sprawdzanie? od butli, kabli czy samego przełącznika? Niby słabo u niego z dokładnością, ale fajny bajer i przydaje się jak zapominam licznika skasować.
-
- Forum Master
mozna zerknac w programie czy nie zgubil ustawien dla wskaznika.nie wiem jak jest w stagu ,ale ja mam taka opcje
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Rozumiem, że do tego kabel potrzebny jest. Ja nie posiadam i nie zamierzam nic ingerować w sterownik sam, bo gaz chodzi jak marzenie. Osobiście myślę, żeby sprawdzić pływak czy co tam jest w butli, ale nie wiem jak się za to zabrać i czy warto albo jak go sprawdzić bez spuszczania gazu.
Pomysły?
Pomysły?
Ja za to mam tak że musze jeździć i resetować licznik za każdym razem i z tąd wiem ile km moge zrobić, bo na rezerwie według tego wskaźnika robie 200km, ale już się przyzwyczaiłem
Też mam taki wskaźnik - pokazuje co chce kompletnie nie związane ze stanem paliwa w butli
U mnie wcześniej działało i całkiem sprawnie nawet. Obstawiam czujnik, bo kontrolki wszystkie się zapalają po kolei.
-
- Forum Master
Jezeli w programie jest zle wybrany parametr ,ktory ma pokazywac ilosc gazu to tak bedzie.Mozliwe ,ze zle ustawione .Inna sprawa ,ze one czesto pokazuja co chca i jedyne rozwiazaniu sluszne to licznik kilometrow obserwowac.
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Jak chcesz ustawić ile ma wskazywać czerwona dioda rezerwy to musisz zatankować tyle gazu ile chcesz żeby oznaczała rezerwa, czyli:
1. Wyjeżdżasz cały gaz ze zbiornika do zera
2. Tankujesz powiedzmy 10L LPG i tyle uważasz żeby wynosiła twoja rezerwa...
3. Jedziesz na benzynie do gazownika (tylko zaufanego)
4. Powiedz mu żeby ustawił Ci rezerwę, on podepnie się pod kompa i ustawi taką rezerwę jaka jest zawartość w zbiorniku, a wszystkie wartości powyżej będa odwzorowywane zielonymi diodkami
Od cała filozofia, ale też wszystko zależy od Sterownika LPG lecz tak jest często
Jest jeszcze ustawienie z tyłu na butli, ale jak do tej pory było ok to tam ustawienie powinno być OK i tylko w kompie coś Ci "uciekło"
1. Wyjeżdżasz cały gaz ze zbiornika do zera
2. Tankujesz powiedzmy 10L LPG i tyle uważasz żeby wynosiła twoja rezerwa...
3. Jedziesz na benzynie do gazownika (tylko zaufanego)
4. Powiedz mu żeby ustawił Ci rezerwę, on podepnie się pod kompa i ustawi taką rezerwę jaka jest zawartość w zbiorniku, a wszystkie wartości powyżej będa odwzorowywane zielonymi diodkami
Od cała filozofia, ale też wszystko zależy od Sterownika LPG lecz tak jest często
Jest jeszcze ustawienie z tyłu na butli, ale jak do tej pory było ok to tam ustawienie powinno być OK i tylko w kompie coś Ci "uciekło"
Moja VR6-ka: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6607264" onclick="window.open(this.href);return false;
To się w takim razie musze wybrać do Bencara w Radlinie Bo według ich opini nic się nie da z tym zrobić
Bencar już z wielu opinii słyszałem że spadł na jakości i obsłudze... Sam osobiście coś chciałem i też się nie dało a sam zrobiłem i pokazałem im że się da
Szczerze to lepiej jedź do Andrzeja na Kruszelnickiego jest lepszym fachowcem i z normalnym podejściem
PS Jakie masz graty w tej instalacji?
Szczerze to lepiej jedź do Andrzeja na Kruszelnickiego jest lepszym fachowcem i z normalnym podejściem
PS Jakie masz graty w tej instalacji?
Moja VR6-ka: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 4#p6607264" onclick="window.open(this.href);return false;
STAG Niebieskie wtryski do 200KM. Na gaz nie narzekam ale ostatnio coraz częściej na światłach mi gaśnie, musze podjechać po raz enty do tego na gwarancji samochód a oni biorą za filtry 50 zł Gdzie na alledrogo sobie kupie za 10 zł komplet i sam wymienie ... ale nie róbmy OT
Bardzo ogólnie napisałeś te podzespoły przydało by się dokładniej
Te "Niebieskie" wtryski to Regi i one nie są na 200KM mają jakoś do 40-45KM na cylinder i wolny czas otwierania/zamykania, więc aby LPG była ok to przydały by się lepsze wtryski
Filtry możesz wymieniać sobie sam, po co do nich? Za wymianę filtrów we własnym zakresie nie tracisz gwarancji !
Te "Niebieskie" wtryski to Regi i one nie są na 200KM mają jakoś do 40-45KM na cylinder i wolny czas otwierania/zamykania, więc aby LPG była ok to przydały by się lepsze wtryski
Filtry możesz wymieniać sobie sam, po co do nich? Za wymianę filtrów we własnym zakresie nie tracisz gwarancji !
Może posiada ktoś schemat lub wiedzę, gdzie jest/jak wygląda czujnik poziomu gazu w butli? Rozumiem, że w butli jest pływak? Na jakiej zasadzie to działa bo chcę rozmontować i naprawić.